Sabrım kalmadı hayata

ben dua ederken bazen kendimi çok bencil hissediyorum, ve son bikaç gündür yeterince temiz olmadıgımı düşünüyorum dua etmek için. aslında temiz olmicak bişey yok ben öyle hissediyorum

seni biraz olsun anlayabiliyorum çünkü bende seninle aynı şeyleri yaşıyorum. her sabah uyanıp yeni bir güne başlamak bana işkence gibi geliyor keşke hiç uyanmasam diyorum. ölümü tek çare olarak görüyorum ama sonra sağlıklıyım elim ayağım tutuyor neden şükretmiyorum ki diyorum ve kendime kızıyorum..

sen 'zayıf biri değilim her şeyi kendim halletmeyi başardım' demişsin bence bunu da atlatabilecek güce sahipsin, pes etmemelisin..

böyle zamanlarda güçlü olmak gerçekten zor. çaba göstermeye mecalim yok. sen napıosun bu konuda? nasl dayanıyorsun?

Tatlım bu durum şeytanın seni engellemesinden başka bisey değil,ayette diyorki. " duanız olmasa neehemmiyetiniz var" bencillikle hiç bir ilgisi yok bunun.şifayı veren Allah değil mı kuldan değil ondan istemekgerek

ben dua ederken bazen kendimi çok bencil hissediyorum, ve son bikaç gündür yeterince temiz olmadıgımı düşünüyorum dua etmek için. aslında temiz olmicak bişey yok ben öyle hissediyorum

Oy oy oy! Canım benim, ne kadar hassas ve mükemmeliyetcisin.
Gereğinden fazla temizsin x2tcim. Her şey gönlünce olsun İnşaallah.

peki bişey sorabilirmiyim o zaman bana birisi dediki ayetelkürsi 21 kere oku arada da dileklerini söyle 21 kere okudugun zaman çevrene çember çizmiş olursun korunmak için dedi. böyle bişey var mı veya bunun gibi ne okuyabilirim dua?
şuanda hemen yapabilicegim şey bu, bu gece bunu yapıcam

Oy oy oy! Canım benim, ne kadar hassas ve mükemmeliyetcisin.
Gereğinden fazla temizsin x2tcim. Her şey gönlünce olsun İnşaallah.
çok teşekkür ederm:)
yardımlarınız içinde çok teşekkür ederim umarım sizinde öyle olsun dert tasa görmeyin

Önemli olan inanarak dua etmek.Kuranı Kerimin her bir ayeti mutlaka faydalıdır yeterki İnan gönülden iste.ayetel kurside önemli dualardan okuyabilirsin tabiki.bencedevamlilik önemli bı gecede okuyup bitirmek değil hergün yapmak.hayatının her anına yaymak lazım huzur İcin şükür İcin.kulluğun gereği İcin.hepimiz yapmalıyız dinimize sarilmaliyiz,ancak ozaman huzuru yakalarız.İnaniyorumki kendini iyi hissedeceksin

canım sana katılıyorum bir dönem ben intiharın eşiğine kadar geldim ve doktorun bana verdiği tüm ilaçları antidepresanları attım bir kenara. dine yakın olmak çok iyi geldi bana. ne zaman kendini mutsuz güçsüz sıkıntılı hissetsen hemen nas ve felak surelerini birde ayetel kürsi oku inanılmaz iyi geldi bana. ben şuan iyiysem duaların sayesende Allaha yakınlaş her sıkıldığında dualar oku yasin oku göreceksin okadar iyi gelecekki sana. sevilaycan arkadaşımızında dediği gibi önemli olan inanarak dua etmek. ben kendim o şekilde atlattım şuan çok çok iyiyim çok şükür sanada kesinlikle öneriyorum canım benim.

bende deniyorum artık içim rahat ediyor yatarken bana yardım edicegini düşünüyorum ve bu düşünce beni rahatlatıyor gerçekten.

Canım Sen Kendini depresyona itiyorsun .Güne farklı başla sabah erkenden kalk güzel bir kahvaltı yap duşunu al en güzel kıyafetlerini giy Dışarı çıkmasanda makyajını yap saçlarını yap inan herşey başka olacak güne böyle başla yeni ortamlara gir . Yeni arkadaşlar edin dışarı çıkmayı sevmiyorum diyorsan evde bi ugraş bul mutlaka bi el becerin vardır ona yogunlaş .Mutlu olmak için nedenler aramalısın hiç birşey insanın ayagına hazır gelmiyor ..Kalk bi ayaga dik dur daha yaşın 25 babanı kaybetmişsin Bende kaybettim 17 yaşımda neler yaşadık neler Doktorlar ihtimal vermedi iyileşecegime babamla herşey bitti tükendi ..ama baktım olmuyor çevremde herkez perişan kendi mutluzlugum ile başkalarını bogmaya hakkım yoktu babam öldü evet onun benim perişanlıgıma acizliğime degil dualarıma ihtiyacı vardı anladım geç anladım 3 sene sonra anladım ..Kendini perişan ederek insanlardan el çekerek kendini eve kapatarak sürekli uyuyarak hiç birşeyi değiştiremezsin.İnsanlar halini görünce vah tüh der köşeyi döner unutur bi süre sonra halin ailen tarafındanda sıradan görülür herkez alışır bu haline bi sen alışamazsın .. Sebepler ara mutlu olmak için Senin kendine bu işkenceyi yapmaya hakkın yok bu canın emanetçisisin sen sahibi değil .. Ruhunda kalbinde bedeninde aklında sana emanet ...Gzüel düşünkü güzel olsun ..bak bu halinden bi fayda görüyormusun hayır birde benim dediklerimi dene kendinle mücadele et gerekirse bunları yaparken .. İnsanlardan kaçmak yerine onların içine girmeye çalış ne yapıyorsan şimdi tam tersini yap .. Ve mutlaka Dua et

ne kadar zor olsada zorlayarak kendimi denemem gerekli, şimdi uyandım ve bugün denicem bunları artık bir gün daha böyle yaşamaya sabrım kalmadı iyiye gittigimde yok bu şekilde degişmeyi denemeliyim, hgerşeyi bırakıp daha iyi olmak için çalışmalıyım, hergün mucize beklemekle bir yere varamıyorum, çok teşekkür ederim gerçekten

şimdiiiiiii :) öncee insan başkası için yaşamamalı. bak hem ne demişler giden gider kalan sağlar bizimdir.
kendini mutlu etmek istiyorsan gülümseyerek başla güne. en zoru çevre şartlarını değiştirmektir. ben toplum kaygısı yaşayan bi bireydim yani çevreyi çok takıyodum niye düşünmüyolar niye aptal gibi davranıyolar niye giyime önem veriyolar niye olar için sadece para önemli. ve çevremdekileri hep değiştirmek istiyodm sonra baktm herkes benden uzaklaşıyo. herkesten önce kendimizi değiştirelim. valla doğrusunu söylemek gerekirse kimsenin kimseyi düşündüğü yok sen seni önemsemezsen kimse de takmaz hıhh öyle bi konum yarat ki kendine herkes senin ağzından çıkacak cümleyi merakla bekler olsun bilgi düzeyini artır konulara hakim ol bi ortama girince bak nasıl el üstünde tutuluyosun. çekimser olma bi yere gidince amaaan sanki bi daha görcem mi onları diye düşün ve istediğini yap. vicdanını hep rahat tut. korkulrına yenik düşme başka da hiç bi sorunun kalmaz. ailevi problemleride dert etme sen onlara iyi davranınca en kötü insan bile yumuşar. hem konuşmak önemli evet evet çok öemli. çiçek bile kendi ile konuşulunca daha çabuk büyüyo. kendine pozitif bak. dua da önemli tabiki. insan inanmasa bile isterken kendini inandırabiliyo bazen. bazende bencilliğinin farkına varıp bir şeyleri kendi kendine yapma çabasına giriyo. ve bi baktın hayat düzelmiş:) tamam hemen olmasını beklemeyelim ama bi yerden başlamak gerek demi yani. ee aman daha ne internet başında oturuyosun. bi dışarı çıkta nefes al güneş yüzü gör :) ben bunalınca ankara kalesine giderim.değişik insan yüzleri görmek iyidir. çevreni sevmiyosan halk eğitim merkezlerinin açtığı bi ton kurs var katıl onlara yeni arkadaşlar edin :) daha ne diyim canım parmaklarım yoruldu kontrole gelcem ama unutma :)))

bugün aynı şeyi bende düşündüm kimsenin kimseyi o kadarda önemsedigi yok bunu bekleyip bulamamak insanı bu noktaya getiren, gerçekten önem veren insanlar zaten kendini gösterecektir ama yoklar diye üzülmemek gerekli sanırım, biraz daha iyiyim bugün neyseki yardımlarınız sayesinde,
ben öyle biriydim zaten içimden geldigi gibi davranırdım bu hale sonradan geldim ben
gelmek istedigim noktada o işte 'öyle bi konum yaratki..' diyosun ya. işte ben onu yapamadım herkese taviz verdim ben belkide bu yüzden yalnız kaldım bilemiyorum bu hale bu yüzden mi geldim diye düşünüyorum.. insandan beklentiyi çok yüksek tuttum hep ve kendimde bu düşünceye göre hareket ettim ama işte herkes öyle degil..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…