Sabrım kalmadı hayata

x2t

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2011
49
0
36
Eskişehir
.....................................................................

Son düzenleme:
tam bir depresyon belirtileri. bir uzmana başvur derdim ama doktorlar işleri daha karmaşık hale getiriyor. kafalar daha karışıyor. herşey senin elinde kolay değil ama seni hayata bağlayacak bişeyler bulmak zorundasın. kendini ifade edebileceğin yeni meraklar. hobiler. ilk yapman gereken bence pesetmeyeceğini kendine inandırman.

canım senin destek alman lazım ya. hepimizin hayatı badirelerle dolu. bende küçükken annemi kaybettim. sonrasında babam evlendi,kardeşimle kaldım sonra aşk meşk dertleri. hepimiz benzer şeyler yaşadık hepimizin depresif anları var ama hayatı bıraktığın, mola verdiğin yerden tekrar başlıosun bi şekilde. sen şuan için yoğun yaşıosun sadece hepsi bu,,,profesyonel bi yardım al bence

zayıf biri degilim bugüne kadar herşeyi kendim halletmeyi başardım ama artık gücümün tükendigini hissediyorum. kendimi sakinleştirmeyi başaramıyorum. profesyonel yardımı düşündüm ama 'çok daha zor zamanlarım oldu o zaman kendim başardım şimdi mi yardım alıcagım' düşüncesi aklıma geliyor ve bu beni daha da umutsuzluga düşürüyor. 'artık ben bitmişim o zaman zayıfım ben' diyorum. 'neden kendim halledemiyorum' diyorum.

psikolog degilim ama agır bi depresyon yaşadığını anlamak için gerekmiyo sanırım .. Bişeyler düzelsin istiyosan psikolaga giderek başlayabilirsin.. Devlet hastanelerinde terapist var mı tam olarak bilemiyorum ama burada psikolog arkadaşlar var. Umuyorum yardımcı olmak isterler .. Uyuyarak istediğin hiçbişeyi gerçekleştiremez ve hissettiğin karanlığa gömülürsün.. Yaşın kaç bilmiyorum ama ne olursa olsun kendini toparlaman gerek. İyi şeyler yaşamadın belki ama bundan sonrasını güzelleştirebilirsin geç değil. Kafanda oluşturdugun porteye göre yaşama ne istiyosan neyle mutlu olucaksan onu yaşa. Yanında birileri olur veya olmaz hayat senin. Herkesin hayatında karamsarlığa kapıldığı olmuştur. Liseden sonra 1 yıl ara verdiğimde boşluktaydım sanki. Sabahları dus alıp güzel bi kahvaltıyla başla süslen çık dolaş yada ne istiyosan. Mutlu eden neyse onları sıraya koy ve tek tek gerçekleştir. Ölümden başka herşeyin çaresi var. İyi düşün ve gülümse. ":)"

deprosyona girmişsin bencede ne var kendini bukadar eve kapatıcak........:S

Napıyosan kendine yapıyosun kaç yaşındasın?

Hayatı niye kendine zindan ediyosun.....?

Sen değişmek istemezsen kimse sana yardım edemez...

o gücü kendimde bulabilmeyi çok istiyorum. bi dönem tüm günü dışarda geçirmeyi denedim gerçektende iyi geldi ama eve gelip kapıdan girdigim an yine herşey aynıydı. 'ne salagım kendimi kandırmaya çalışıyorum' moduna geçtim. ben iyi şeyleri odaklanmayı başarabilen biriydim. şimdi iyinin yanından geçemiyorum. yani bazen daha iyi oldugum oluyor ama yine bu hale dönüyorum kaçamıyorum. bikaç gün iyi hissediyorum herşeye olumlu bakıyorum sonra yine düşüşe geçiyorum

artık çıkmak istemiyorum evden 25 yaşındayım tamam çok ileri bi yaş degil ama çok küçükte degilimki.
degişmeyi isterim ama insanın kendini motive etmesi çok zor böyle zamanlarda başaramıyorum

kendini mutlu olamıyorum diye şartlandırmışsın. Sen böyle düşünürsen biz ne söylesek boş. Önce kendine inan. Hayatta inatçı olmak zorundasın.

artık çıkmak istemiyorum evden 25 yaşındayım tamam çok ileri bi yaş degil ama çok küçükte degilimki.
degişmeyi isterim ama insanın kendini motive etmesi çok zor böyle zamanlarda başaramıyorum

vala ne desem bilemedim:S
Yardım alman şart böyle olmaz

laaa!!! Canım bu ne şimdi? Kendim, kızım ve pek çok tanıdığım insan x2t arkadaşımızın
hissettiğine benzer tükenmişlik duygularıyla, Profesonel yardım aldık ve Sevgili doktorlarımızın sihirli
tedavileriyle, tüm olumsuzluklardan kurtulduk.
Eğer zamanında bir Uzmana başvurulmazsa, kısa sürede atlatılacak sorunlar, uzun tedavi süreci
gerektirecek boyuta gelebilir.
Ruhsal sıkıntılarda doktoruna güvenmek, hissettiklerini çok iyi ifade edebilmek ve doktor önerilerine
harfiyen uymak çok önemlidir.
x2tcim en kısa zamanda bir uzmana başvurmanı ve burada kendini ifade ettiğin mesajını da
yanında not olarak götürmeni tavsiye ederim.
İnan kızımın durumu da çok benzer bir tabloydu, Üniversiteye başladığı yıldı ve etraftan gelen
ön yargılar nedeniyle (ilaç verir endişesiyle) uzmana gitmek istemiyordu. İlaçların uyuşturacağı
ve derslerinde başarılı olamayacağı korkusu yaşıyordu.
Peki bu ruhsal durumla okulunda ve hayat yolunda başarılı olabilir miydi? Devlet hastanesi
Psikiyatri servisine gittik, ilac kullanma gereği görüldü, çatlak seslere kulaklarımızı tıkayarak
doktor tavsiyelerine uyduk, o dönemi okul birincisi ve sıkıntılarından kurtulmuş olarak bitirdik.

Kısmen aynı durumdayız diyebilirim.Ben psikolog tedavisi alıyordum ama 1 aydan fazla bir süredir gitmiyorum.Ve şimdi kendimi yine kötü hissediyorum.Uyku düzenim bozuk,gündüz elim kolum kalkmıyor bişeye,hiç bir şey yapmak istemiyorum,yorgunluk,halsizlik,uyuma isteği.Akşam olunca daha iyi hissediyorum sanki kendimi,ki özellikle gece.

Bir arkadaşım var,çok özeniyorum,canı sıkılsa biriyle konuşacak illa,sevinse yine öyle,sürekli gezmek ister.Beni de evden çıkarmak çok çok zor.Kaç kere arar gel,gel diye,hep bi bahane uydururum.En son bana dedi ki bu böyle olmaz,bir doktora gidelim seninle,bitkisel ilaç al dedi...

Psikoloğa gidicem,ona da korkuyorum niye bu kadar ara verdin diyecek diye.O da şimdi üstümde ağır bir yükmüş gibi.Panik atağın yanında bir kaç psikolojik bozukluk olduğunu söylemişti doktorum...

Bence sende bir yardım almalısın arkadaşım...

şartlandırdım mı bilmiyorum ama bi takım isteklerim var her normal insanın isteyecegi türden şeyler bunlar mal mülk degil. mesela gerçekten saglam bi arkadaş grubum olmasını istiyorum %100 güvenebilcegim insanlar olmalı samimi insanlar olmalı, para konusunda biraz daha rahatlamak istiyorum allaha şükür çok kötü degiliz ama rahatta degiliz, aile durumunun düzelmesini istiyorum onlarda ferahlasın istiyorum, bu bahsettigim insandan bi defa olsun hakkım olanı almak istiyorum, kendime çok yakın gördügüm biri var onla aramızda küslük var onla oturup bişeyler paylaşabilmek istiyorum.. ben şuanki koşullarımda çıkmak istemiyorum şuanki koşullarımda böyleyim. gezmeyi filan çok severim ben rahat olsa içim çıkmayı geçtim eve girmek istemem.
kulitta nın yazdıklarını da okudum bunları duyunca iyice aklıma yattı ayrıca paylaşabilmekte iyi geldi gerçektn

evet çok benzer durumlarımız. peki sen giderken nasıldın?

evet çok benzer durumlarımız. peki sen giderken nasıldın?

Nasıldın derken?

Ben bir taraftan gitmek istiyordum ama ilk adımı atamama gibi bir durumum var,cesaret edemiyordum.Annem çok baskı yaptı,öyle başladım.Çok tedirgindim,ara verince şimdi yine öyle oldum...

bu sorunlar bende de var. Nasıl dersiniz gamsızlık yapıyorum vurdumduymazlık yapıyorum. Hiç olmazsa aglıyorum ama kendimi önemsiyorum. Ne için agladıgıma bide kendime bakıyorum. Ddim ya herşeyin çaresi var. Bi kere yenilgiyi kabul etme sabrım kalmadı deme hiç. Dua et namaz kıl kuran oku. Bunlar huzurun başlıca temeli bence. Sadece zorlukta değil sürekli olması gereken ama yapmadıgımız bişey. Çok zaman okurken agladıgımı bilirim ama bitince içim ferahlar. B gece yatmadan 7 defa inşirah oku ayrıca herzaman dinlerim

Geçmiş olsun canım. Eminim, Doktorun seni hesap vermek zorunda bırakmayacaktır.
Diyelim ki! Niye ara verdin diye sordu. Bu soruyla muhatap olmak, hayata karişma, kaynaşma
konusunda çektiğin sıkıntıdan daha mı zor? Niye ara verdiğini açıkça anlatırsan, Doktorunun
bu konu ile ilgili deneyimlerini de öğrenmiş olursun.
Fiziksel ağrı kesicilerin de yan etkileri olduğu halde, yeri geliyor avuç avuç ağrı kesici alabiliyoruz
ama ruhumuzdaki sancıları dindirecek ilaçlara karşı temkinli yaklaşıyoruz nedense.
Kendine bir iyilik yap ve en kısa zamanda, profesyonel yardımını al tatlım.
Hayatın her anı servet değerinde. Iskalamamak lazım.

Bende arkadaşlarında dediği gibi psikologa gitmeni şiddetle oneriyorum bunu tek basına zor atlatirsin fakat bundan daha önemlisi bana göre inançlarımıza sıkı bağlılık güzelde abdest al namazını kıl ve uzun uzun dua et,Rabbimizle konuşur gibi sığın yardım iste kapan secdeye sen ve seni yoktan var edenle uzun uzun dertles.seni kollayan gözeten o,insanlar değil. seni eksiksiz yaratmış aklını gözünü tüm bedenini...etrafındaki insanlara bak konusamiyoki derdim var desin.şükredecek şey varken ölümü beklemek niye???sana onerebilecegim birkac sey daha var,burasi imtihan dunyasi Allah herkesi baska durumlarla imtihan eder bir huzur evine git ben cok yaparim bunu,eve dondugumde yalniz olmadigima terk edilmis olmadigima,genc olduguma,saglikli olmadigima sukrederim..hastahanelerin aciline git hastalari gor ben ne kadar iyiymis diyip mutlu olacaksin.Gençliğinin kıymetini bil bu değerli yılları üzüntüyle gcirme.böyle bir psikoloji ile sağlıklı iliskilerde kuramazsın .kendi doktorun kendin ol .. Yaslandiginda bu bosa geçirdiğin zamanı cok ararsın heba ettim dersin ama dönüşü olmaz.insan ruhuyla insandır ruhun ferahlamasi imanla olur!dua dua ve yine dua diyorum!kurani kerimden insirah suresi kalbi rahatlatir tavsiye ederim.Allah seni imtihandan geçiriyor isyan etme iyileşmeye çalış arkadasım Allah şifa versin inşallah kendininin hissedersin bir an önce.

Nasıldın derken?

Ben bir taraftan gitmek istiyordum ama ilk adımı atamama gibi bir durumum var,cesaret edemiyordum.Annem çok baskı yaptı,öyle başladım.Çok tedirgindim,ara verince şimdi yine öyle oldum...

durumunda ne gbi degişiklikler oldu demek istedim ?

duanın insanın içini rahatlattıgına kesinlikle katılıyorum ve içten edilen dua cevapsız kalmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…