Sabır taşım çatladı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Mesele temizlik değil aslında görünen yüzü bu sadece sorun uyardığım şeyleri yapması tekrar etmesi ben uyardıkça artık yüzsüzleşip azarlaması.
İş de istemiyorum arkasından dönüp yapacaksam zaten bi anlamı yok düzene uysun yeter.

Sizde kendinizi eve kapatmayin bukadar eve kapanirsaniz psikolojinizin bozulmasi normal
Dışarda virüs var büyükşehirde yaşıyorum ve ailemi bile görmeye gidemiyorum aylarca koruduk kendimizi kalp hastasıyım ben virüs kaparım diye korkuyorum. Gezmek benim için elzem bi ihtiyaç değil bu şartlar altında.

Yeni taşındığım evde gündelikçi alacağım bu ev çok büyük değil kendim hallediyorum ama mesele temizlik değil yapılmaması gereken şeyleri uyardığım halde çocuk gibi kasıtlı yapıp bide üzerine bağırması. Bu beni zaten sinir eden şey.

ama iste su an oyle bir haldeyiz ki duzen bile insani geriyor bazen.

esim cop atmaya gidiyor, su cop kovalarini devirip kacasim geliyor artik diyor ki benim esim duzen adamidir, titizdir.

sunu unutmayin,
herkesin stresle bas etme yontemi farklidir,
kimisi kendini temizlige vurur, kimisi yemege, kimisi spora.
Sizin esinizin zaten mesleki olarak zor donemiymis, bir de korona yasaklari, arti insan kendini geciyor ailesini merak ediyor, biri hasta olsa ziyaretine gidemiyorsun ne kadar yikici bir sey bu... Bence biraz salin.

Bir de sunu ekleyeyim, hak vermeyeceksiniz ama,
birisi beni surekli uyarsa, duzeltmeye calissa,
yapacagim varsa da yapmam o isi.

Siz Covid in getirdigi bunalimi yasiyorsunuz.
Inanin bir cok insan bunu yasiyor, yalniz degilsiniz.
Bence oncelikle profesyonel bir tedavi almayi dusunun, en onceliginiz bu olsun, bu rahatsizlik durumlari farkli bir hal almadan evvel.
Psikolojik sorunlarinizi da cozmeden lutfen cocuk sahibi olmayin, nacizane tavsiyem.
Hersey ust uste gelmis, hem bu konudaki gonul yorgunlugunuz, hem de monotonlasan hayatiniz, sizi yipratmis.

Esinizin de davranislari normal degil ama bu sekilde kimin davranisi normal ki?
Bir de oyle dusunun, esinizin de is stresi ve onunda monotonlugu emin olun onu da bunaltmistir.
Kirip dokmek, kavga edip hakaret etmek yerine, destek alin birlikte ve birlikte bir cozum bulun.
Yoksa bu Covit yuzunden sizin de evliliginiz zedelenmesin derim, ki maalesef bu surecte bosanan ve ayrilan cok insan var.
Gerek hakli gerek haksiz sebeplerle, kurtarilabilecek bir cok evlilikler heba oldu gitti.
Siz de ayni duruma gelmeden, muhakkak desteginizi alin!

Yalnız o kişinin konusunu ben bilmiyordum ve hala da merak etmiyorum. İnsanları başkaların konularında dertleri ile vurmanız etik değil. Hepimiz burada konu açıyoruz hepimizin derdi var her derdi olan ayrılıp boşanmıyor yada o kişiyi hayatından çıkarmıyor. Burada yazıp laf satmak bedava gerçek hayatınızda da bu kadar kurallarınıza uyup kendinizden ödün vermiyorsanız tebrik ederim ancak ben böyle olduğunu düşünmüyorum şahsen.
Neyse benim konum bunların tartışılacağı yer değil gerizekalı yerine de koymaya çalıştığını düşünmüyorum ki öyle olsa bile ben gerizekalı bi insan değilim lafın ucunun nereye gideceğini düşünerek yorum yapın lütfen. kimseden akıl almaya da gelmedim buraya yazışıp konuşmak insanlarla etkileşimde bulunmak rahatlamak için konu açtım. Akıl alacak cahilliği çoktan atlattım. Konu polemiğe gidip uzamasın lütfen.

Şu durumun iş stresi ile, yoğunlukla alakası yok.
Sizin onu idare edeceğinizi, nasıl olsa alttan alacağınızı biliyor.
Belki yeterince saygı duymuyor.
Mesela eşiniz şu stresli döneminde işe gidecek olsa iş yerindeki arkadaşlarına size davrandığı gibi davranabilecek mi?
Ortak alanları pis bırakabilecek mi?
yada dışarıda yerlere çöp atıp öylece çekip gidebilecek mi?
hayır.
Size yapıyor olmasının sebebini düşünün derim.
Hepimiz zor günler geçiriyoruz.
hepimizin dönem dönem stresi artıyor. Tahammülün azalmasını vs anlarım ama stresliyim diye oraya buraya çöp bırakıp, kirlettiği banyoyu temizlememesini anlamam.

Bizde aynı durumdaydık Allahtan hafta sonu yasakları geldi de bir işin ucundan tutuyor mecbur.

3 çocuk var hepsi küçük yaşta en küçüğü 40 günlük. Görüyor durmuyor gece gündüz gaz sorunu en son bende saldım baktı ben saldım burayı toplayalım diyince topla diyorum.

Arkamdan topluyor artık eli mahkum yoksa bende yerlerde çorap toplamaktan sıkıldım.
Sonra bana diyor Allah razı olsun iyi katlanıyorsun bize diye. Ben gün ne zaman başladı ne zaman bitti anlamıyorum artık

Haklısınız katılıyorum son yazdıklarınıza da bende olsam bende de ters tepki yapar aksine giderim ama ilk başlarda böyle bi kaç yaptı sesimi çıkarmadım sonra hatırlattım olmadı söylendim olmadı en son bağırdım yine olmadı yani nasıl çözebileceğimi bilmiyorum.

Covidden dolayı herkes böyle farkındayım ama biz bu süreci güzel yönetmiştik ikinci dalgada böyle olması falan bende bunu tekrar süspanse edebilecek güçte değilim sanırım ondan dolayı tepkilerimi artık uçta göstermeye başladım.

Evin buyuk kucuk olmasi onemli degil. Erkekler cebindrn para cikinca anliyor. Birak cebinden para ciksin. Birak temizlik isterse 1 saat sursun , yeterki onun cebinden para ciksin. Kendi odesin. Pislettigi evi temizlemek icin para verince anliyorlar malesef.
Bir de anladigim kadariyla konusman ya da bagirman fayda etmiyor artik. O zaman hicbirsey yapmamayi dene bir de. Icin icini yese de bir sure hicbirsey yapma. Birak ev pislikten ölsün. Bakalim o zaman ne yapacak?

Ben daha öncesinde destek aldım zaten okb için. Doktorumdan çok memnun kalmadım başka bir ilde burada da dışarı çıkmıyorum yeni bir doktor bulmak için. Sanal görüşmeyi de yapamam eşim evde içimi rahat rahat dökemiyorum.
Tedaviye zaten hastane ara verdi ki şuan devam etse bile benim biraz toparlanmaya ihtiyacım var farkındayım.

Haklısınız. Sert bir konuşma yaptım ama çok etkili olduğunu düşünmüyorum. Zaten bende bu tavırlarının değerle ilişkili olduğunun da fakındayım.
Zor bi süreç geçiriyoruz bilmiyorum benim mekan değiştirip bi süre uzak kalmam gerekiyor kendisinden ama o da olmuyor öf ne yapıcam bilmiyorum.

Haklısınız zaten artık ne süpürge yapacak ne yer silecek mecaliö yok uykum var sürekli. Uyumak dinlenmek istiyorum sadece.

Evet zaman kavramı bitti bende de belki bana da bi teşekkür etse bi nebze olsun sakinleşicem ama yok bide bağırıyo koyduysam ne olmuş yaptıysam ne olmuş diye.

Anliyorumda bende istanbulda yasiyorum ve onlem alarak acik havada vakit gecirebilirsiniz diye düşünüyorum bir suru insan calisiyoruz hayat devam ediyor paikolojik olarak guclu olmakta önemli

Ben calisirken stresliyken bana salak salak konusma diyen birinin inadina yapma dedigi seyi yapardim. Anladigim kadariyla siz calismiyorsunuz. Esinizin uzerindeki calisma ve gelecek stresinin agirligini da bu yuzden anlamiyorsunuz. Biraz daha anlayisli olmaniz gerekir bu donemde. Siz kendinize bi mesgae bulun bu donemde. Yabanci bi dil ogrenin mesela tum gun onunla ugrasin. Bos bos evde durmak herkesi sikar ben de yasadim bu ruh halini. Bi mesgaleniz olursa esinizin yaptiklari daha az gozunuze batar. Hatta buyuk ihtimalle o zamab esiniz boyle seyler yapmaz. Suan esiniz o zaten bos duruyo toplasin diye dusunuyo olabilirm siz bi seyle mesgul olunca fikri degisebilir. Kadindan erkrkten bagimsiz bu tez akedemi calisma hayati gelecek kaygisi insani hasta edecek boyutta agir yukler. Esinize biraz yardimci olun.yaptiginin yanlis oldugunu soyleyin ama kirmadan yapin.basta dedigim gibi biri bana salak salak kobusma derse yapmami istedigi seyleri yapmam inatlasirim.

Evden çıkmıyorsunuz sanırım. Aileniz için bir risk oluşturmazsınız gibi görünüyor. Biraz yanlarına gidip rahatlayabilirsiniz belki. Ben de uzun zamandır görmüyordum ailemi, insan gerçekten bunalıyor, özlüyor. Birkaç gün görüp geldim gerçekten iyi geldi bana.

Korona doneminde herkes benzer sorunlar yasiyor emin ol. Tabi herkeste dozlar farkli. Muhim olan dozu asmamak ki zehir etkisi yaratmasin...

Esinizle sakin oldugunuz bir zaman uzunca oturup dertlesin, kendi icsel duygularinizi sebep sonuc iliskisi icinde soyleyin. Once kendinizden baslayin konusmaya sonra karsi tarafta rahatsiz eden seyleri dile getirin. Asla asla surekli sen boylesin soylesin gibi konusmayin. Bu senli cumleler ozellikle erkeklerde tuhaf bir sinir etkisi yaratiyor ve bi sure sonra sizi dinlemiyorlar.

Çalışmıyorum diye yerlere çöp bırakması doğruysa biraz evde durun eşinizin arkasını toplayınca anlarsınız. Ben eline kova bez verip hadi ev temizleyeceğiz demiyorum yemek yapacaksın demiyorum ama insan olanın yapması gereken normal şeyleri yapmadığı için öfkeleniyorum. Çalışmıyorum diye itaat edecek değilim. Çalışma hayatını da gayet iyi bilen biriyim stresini de anlamayacak kadar boş değilim. Fakat onun stresi çok önemli ama benim stresimin bi öneminin olmaması normal mi sizce? O zor bi dönemden geçiyorsa bende geçiyorum ama siz tek taraflı alttan alma beklemişsiniz. Bende insanım duygularım ve beklentilerim var. Ben durduk yere de salak salak konuşma demiyorum. İnsanın bi sinir haddi bi sınırı var bana hizmetçi muamelesi yapan bi eşim var ve ben bundan gayet haklı olarak rahatsızım. Uyarmakta görevim diğer yorumları okumadınız sanırım güzellikle yaklaştım olmadı kızdım olmadı artık çözüm yok zaten konuşma tarzı stresliyim ben diyip sürekli beni tersleme üzerine olunca salak salak konuşma demek bence gayet masumane kalıyor. Meşgalem var zaten lakin benim moralimi o kadar bozuyor ki artık içimden bişey yapma isteği gelmiyor. Kimse çalıştığı için kutsal değil. Ben bekarken çalışıyordum hayatımın düzenini onun işine göre ayarladım ve çalışmaya bir süre ara verdim diye kul kölelik yapamam.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…