- 10 Ağustos 2018
- 3.797
- 7.721
- 108
- Konu Sahibi Suleymanin Hurremi
Doğru hatırlıyorsunuz evet yorumunuzla benide eşimi de çok iyi anladınız teşekkür ederim.Merhaba,
Eşiniz akademisyendi diye hatırlıyorum. Doktora tezi ile uğraşıyordu değil mi? Doktora tez dönemi bir insanın hayatında yaşayacağı en stresli dönemlerden biri malesef. Bir de bitince ne olacağı, kadro bulup bulamayacağı sorunsalı var. Ve bu insanı acayip geriyor. Tabiki yaptıkları çok berbat şeyler yine de yapmamalı ama bazen insan insanlıktan çıkıyor.
Ben hem iş hem tez derken bazen eşimin sesine bile tahammül edemediğim oldu. Gözünün üzerinde kaşın var diye bile kavga çıkardım bir dönem. Neyse ki çabuk geçti. Bunu stresi yönetmediğimiz ve karşımızdaki nazımızı çektiği için yapıyoruz o yüzden siz böyle yaparsa onu daha fazla çekemeyeceğinizi açık açık belli edin ki sizi stres topu yapmasın.
Normalde böyle pis biri değilse durum stresten ibaret. Alıp karşınıza güzelce konuşun.
Bir de yaşınız baya gençti diye hatırlıyorum. Bu durumdayken bebeği erteleseniz? Bebek iyice işleri karıştırır böyle hassas durumlarda.
Eşim normalde dağınıktır ama pis değildir en azından bu kadar değildi. Bazen elma çöpünü yerde unuturdu hani kasıtlı yapmazdı oda arada. Şuan bildiğin bırakıp gidiyor bende buna sinirleniyorum.
Gerçekten stresten dolayı insanlıktan çıktığını çok net görüyorum ama bende insanlıktan çıkmaya başladım. Birikmişlik belki de bilmiyorum. Dün sinirsel bi boşalma yaşadım ama sanıdım yeterli olmadı aynı şekilde devam ediyor. Sanki ben yokmuşum gibi hayatının ortasında tez ve kendisi ar gibi. Anlıyorum emek veriyor ama iş işte ev evde kalmalı biraz bence. Eğer bu sorumluluğu alamayacaktı evlenmeseydi diyorum kendimce.
Kadrosu hazır savunmaya girecek yakında ondan stresi bu şekilde arttı. Tez biteceği için çocuk düşünüyorduk. Yaşım genç ama gideceğimiz yerde tedavi görebileceğim bir kurum yok bu şehirde tedavi görmeye çalıştım o da nasip olmadı. Zaten ruh sağlığım şu dönem değil ve hastaneler de tedaviyi durdurdu. Tez tamamlandıktan sonra bakıcam ne olacak diye..