Sabır mı nefis mi

Ahdunya

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2017
47
18
8
34
İki yıldır evliyim 4aylik bir kızım var çalkantılı hergunuhergunu kurtarmaya çalıştığım bir evliliğim var zorlu ve kırgın bir annem , farklı karaktere sahip olduğum bir kocam var... Yazsam roman olur da özet gececem eşim unirverünive mezunu atamayan evini geçindirmeye calişan bir es sorumluluk sahibidir ama okadar ters karakterlerimiz var ki bu yüzden çok incindim evlilik çok farklı flört döneminden... Ayrı bir evimiz var ama evinizden çok kaynanam da kalıyoruz eşimin iş sıkıntısı yüzünden para harcamayı alım diye gidip geliyoruz kaynanama çok bunaldım aynı evde kaynım kaynana kaynata onların baktığı yaşlıları.. buraya gelip kalmamız on güne sürüyor istemiyorum rahat giyinip uzanıyorum duş alamıyorum eşime yanasamiyorummm büyüklerle aynı çatı altında zorrr kaynanam çok iyidir ama yinede olmuyor Ayni ev .. eşimin işsizliği yüzünden sabretmek ona destek olmak istiyorum evet evleneli çok badareler geçirdik ne bir balayimiz ne gezmemiz oldu hep onun ailesiyle vakit geçirdik üstüme başıma ozenmemedimm eşimde saldı kendini atanmayi beklyorr güya... Gezelim istiyorum çocuğumuzla ama isim yoknsuan nasil yapalım doyor ama beklemek zorunda geliyor etrafındaki arkadaşlarım hepsi evlenip karı koca geziylar bense yerimde sayıyorum.. eşimde dir dirsır dir eduyosun hep diye söyleniyor anlayış bekliyor ama iki yıl evlilgimizde hiç bir aktivite mız olmadı hep sıkıntılarımız oldu yaşım 26 eşim 29.. borç bitmez işte kolay bulunmaz herşey yaşında yapılır ..yaniliyomuyum çok şey istemiyorum eşimden küçük şeylerden mutlu olan bir insanım ama.. eşim anne babasının evine sevdalı burda yemeyi yatmayı vakit geçirmeyi seviyor kendi evimizde bunaliyomis surekli burda vakit gecirmek benimde bunaltyo yaşlılarla aynı evde çocuk bakmak evin içine yıkanmak.. hamileliğinin çoğu ayı burda geçti alalhran loglhusaligimi evimde geçirdim ..

Aynı ev çok zor .sonuçta ayrı bir eviniz var orda kendi kendinize yaşamalısınız. Maddiyat evet önemli ama şiddet ve aldatma yoksa bunlar geçici sorunlar bence sabretmelisiniz.

Peki ya desem ki bir seneye kalmaz kaynanamın üst katına taşınacağız yine başka bir bunalım eşim çok istiyor benim düşüncemi önemsemiyor ama ben hiç istemiyorum ..annem başıma ayrı bir sıkıntı sakin kabul etme diyip duriyor

Bir şey soracağım?
Eşiniz evlendiğinden beri hiç çalışmadı mı?
Çalışmadıysa bebeği neden yaptınız be canım ,ona günah değil mi?
Ve en önemli nokta ; Eşin iş bulamıyorsa ,sen neden çalışmıyorsun?
Lütfen bunu düşün.
Başkalarının boyunduruğu altında ,onların verdikleriyle beslenmek ruhuna ağır gelmiyor mu?
Kesinlikle eşin çalışmıyorsa sen çalış lütfen ...

İşi vardı kendi mesleği ama atanamayinca sezonluk çalışıyordu şuan boşta yine

Eşim evini geçindirmek için çok çaba gösteren biri o konuda ona laf söylemiyorum.. bebek iside bir sene sonra oldu zaten

eşim anne babasının evine sevdalı burda yemeyi yatmayı vakit geçirmeyi seviyor kendi evimizde bunaliyomis
Ne halt yemeye evlenmiş o zaman?
Çocuğunuza aileniz baksa siz işe girseniz olmaz mı? Eşiniz atanmayı beklerken başka bir yerde çalışıyor mu? Eve 2 maaş girerse geçinebilirsiniz. O gelmese bile çocuğunuzu alıp bi avmye gider gezersiniz. Atanmayı beklerseniz çocuğunuzu da o evde evlendirirsiniz gibi.

Başka işte de çalıştı... Benim çalışmami istemez.. sıkıntım onun ailesinin evine olan sevdası isim olana kadar burda duralım eve masraf olmasın sık sık disiji demesi..bu sabah dedim bunaldım mm ben eve gidelim artık seda para yok sık dişini dedi bende dişimi kiramam dedim ama yok bu akşamda ısrar edecem gidelim diye .. anne babası o konuda destek ler bize kira yeme içme konusunda eksiklik hissettirmedileer ama eşim biraz burda duralim diyor .. zeytin ekmek yerim mum yakarım ama kendi evimde yasamak istiyorum

Eşim evini geçindirmek için çok çaba gösteren biri o konuda ona laf söylemiyorum.. bebek iside bir sene sonra oldu zaten

Elbette eşin iyi biridir ,ama geçim sıkıntısı onu ailesine itiyor. Sen destek ver diyorum olmaz mı?

Olmaz işte eşim istemez calismami..

Anladım .
O halde akşam al karşına konuş
''Seni çok özlüyorum,istediğim zaman sarılmak öpmek istiyorum.
Bir dünyamız olsun istiyorum,ben evlilikten çok daha şeyler istedim ama artık isteklerim olsun istiyorum.
Seni çok seviyorum sen kırılma diye dayandım ,ama benimde isteklerim var bende kadınım .
Lütfen artık ailene bu kadar sık gitmeyelim''' desen ?

Bazen geçmek parayla olmuyor bir parka gidip çekirdek yemek veya tavla oynamak falan bunlar parasız da yapılacak şeyler.
Benim eşimde aynı şekildi bende çözüm yolu bulmaya çalışıyordum kayınvalide kendi ipini kendi çekmişti hoş ama şuan gayet iyiyiz :)
evde daha mutlu rahat olmasının yolunu bulmalısın

Hem evini geçindiremiyor hem de karımı çalıştırmam deme lüksüne sahip eşiniz maaşallah. Ben bu mantığı hiçbir zaman anlamadım anlamayacağımda siz çalışsanız ne olacak yani eşiniz karısını çalıştırsa ne olacak? Ben söyleyeyim doğru düzgün bir hayat yaşayacaksınız. Bazı şeyler öyle hem çalışmayayım hem de olsunla olmuyor. Bir akrabamız vardı karısı böbürlenirdi kocam beni hayatta çalıştırmaz (ki adam borç batağındaydı sürekli borçlarını annesi ödüyordu çalışıp) çok kıskançtır deyip duruyordu (bana benim eşim beni çalıştırmıyor kıskanıyor senin eşin seni çalıştırıyor demek ki hiç kıskanmıyoru anlatmaya çalışıyor) bir gün canıma tak etti. Bu övülenecek bir şey değil senin eşin madem o kadar adam 60 yaşındaki anasını çalıştırıp borçlarını anasına ödetmesin. Karımı çalıştırmıyorum kıskancım mantığıyla adam olunmuyor dedim çok bozuldu hiç de pişman değilim bugün olsa yine derim.

İnşallah is sorununu halledersiniz. Sürekli annesinin evindeyseniz siz aile olamayacaksiniz bu gidişle.

Evlendiğinizde çocuk yapmak yerine karı koca bi işe girip çalışsaydınız keşke
Böylece evinizi geçindirebilirdiniz.
Şimdi adam ne yapsın? Para yok iş yok, bebek var, evi geçindiremiyor, sen lohusa sayılırsın çalışamazsın. Bu durumda en mantıklısı orada kalmanız.
Çıkış yok yani. Gezmek falan istiyorsanız bebeği kayınvalidene annene falan baktırıp ikiniz de asgari ücretten bile olsa çalışmalısınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…