• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sabaha Kadar Açlıktan Ölüyorum...

MonaPisa

Nirvana
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2008
5.889
67
683
52
Ankara
Ya hanımlar, ben gece uykusuna geçtikten sonra sabah dek defalarca ve korkunç bir açlık hissiyle uyanıyorum. Çoğu zaman kendimi frenleyemiyorum ve sabaha kadar sürekli bir şeyler yiyorum. cokacimcoook Bu ciddi ciddi canımı sıkmaya başladı çünkü kilo almak da bir yana, metabolizmam perişan olacak artı gördüğüm kabuslardan bahsetmiyorum bile.

Bu uyku sonrası acıkma gündüz de oluyor bu arada. Gayet tok bir şekilde 5 dakika bile kestirsem, uyandığımda hiç yemek yememiş gibi hissediyorum. Ne olacak benim bu halim bilmiyorum, var mı buna benzer bir sorun yaşayan? :sm_confused:

canım ben de bir dönem böyle bir sıkıntı yaşamıştım..benneyaptımki
Huzursuz bacak sendromu diye bir rahatsızlığım vardı uyularım bölük pörçüktü bu yüzden uyandığımda birşeyler yeme isteği oluyordu...ve bu sabaha kadarda devam ediyordu..
ama ben hiç kilo alamadım bu durumda bile...:1no2:
Bence bir doktora gitmelisin muhtemelen bir uyku ilacı bu sorunu ortadan kaldıracaktır..fisfisfis
Geçmiş olsun...

bende de dönem dönem oluyor kalkıp bişeyler atıştırıyorum.daha çok bunalımlı zamanlarımda oluyor

bende oğluşumu emzirme döneminde oluyordu böle sanki içim kazınıyodu ama emzirmeyi bırakınca geçti çok şükür çünkü gece bişiler atıştırınca uykunun seyride gördüğüm rüyalarda değişiyodu mazaallah

Evet kızlar aynen böyle oluyor. Bunun psikolojik bir durum olduğunun farkındayım.
Daha önce 2 defa majör depresyon tedavisi görmüştüm.
Bu alışkanlık o dönemden kalma.
Şimdi artık ilaç kullanmıyorum o kadar nefret etmişim ki ağrı kesici almak bile zul geliyor.
Ama sanırım hafif ve bitkisel bir sakinleştirici konusunda da ısrar etmemek lazım artık.

Başka çaren yok tatlım bence bir nöroloğa veya psikiyatra gitmelisin...yerimseniben

yoksa yakında duba gibi bir kız olursun...:olmaz:

yoksa yakında duba gibi bir kız olursun...:olmaz:

Of evet ya, son bir yılda 5 kilo birden aldım, bu gidişle 2 seneye yuvarlanmaya başlarım :çok üzgünüm: Gece başucuma meyve falan koyuyorum ki elimi attığımda en azından meyve yiyeyim diye.

Valla yakında kendimi yatağa zincirliycem he olacağı o yani :mymeka:

Of evet ya, son bir yılda 5 kilo birden aldım, bu gidişle 2 seneye yuvarlanmaya başlarım :çok üzgünüm: Gece başucuma meyve falan koyuyorum ki elimi attığımda en azından meyve yiyeyim diye.

Valla yakında kendimi yatağa zincirliycem he olacağı o yani :mymeka:

canım sorun psikolojikte olabilir veya vücudun şeker insülin durumu ile alakalıda olabilir
böyle bir rahatsızlık malesef varr eğer tedavi edilmezsee ilerde cşddi sorunlara şeler hastalığı gibi sebep olabiliyoo
tam olarak nedirr ne değildir bilmiyorumm ama duydumm var böyle bir rahatsızlık
kilo verebilmek için her yolu deneyip başaramadığımda artık en son pes edip diyetisyene gittiğimde öğrenmiştiim bende gece acıkması yoktuda diyetlerim malesef devam edemiyoduu
meğer insülin direnci varmışş :27: şekeri tatlıyı tamamen bıraktırdı doktorr 8 ayda gitti kilocuklarr şimdi hamileyim şeker tatlı yine yemiyorumm şekersiz doğal içecekler içiyorum tatlı olarak sadece meyve varr
kilolu olma sebebimi bulduk çözdük
önleminie ömürboyu alıyorumm
seniinde çözeceğine eminim yeeterlki sebebini bill :9:

Evet kızlar aynen böyle oluyor. Bunun psikolojik bir durum olduğunun farkındayım.
Daha önce 2 defa majör depresyon tedavisi görmüştüm.
Bu alışkanlık o dönemden kalma.
Şimdi artık ilaç kullanmıyorum o kadar nefret etmişim ki ağrı kesici almak bile zul geliyor.
Ama sanırım hafif ve bitkisel bir sakinleştirici konusunda da ısrar etmemek lazım artık.

Gece yatmadan önce içeceğin melisa veya anason çayı sakin ve güzel bir uyku uyumanı sağlayarak belki bu yemenin önüne geçebilir.

canım eski bir konu ama sonun devam ediyorsa sende şeker olabilir, ya da en azından gizli şeker, şom ağızlı olmak istemiyorum ama sen yine de bi baktı önlemini al:13:

Back