Sabah Sporu kahvaltıdan önce mi, sonra mı yapılmalı?

ben kahvaltıdan sonra koşu yapıp duş aldıktan sonra
sanki hiç kahvaltı yapmamş qibi çok acıkıyorum
o yüzden ben yürüyüşümü her zaman sabah aç karna yapmayı tercih etmişimdir
sabahları aç kalkıyorum ama böylesinin vücudum için daha sağlıklı olduğunu hissediyorum
koşu bandında 15 dk tempolu yürüyüşümü yapıyorum
15 dk da egzersizlerimi yapıyorum
ve şuan kilo verme aşamasındayım

Kahvaltıdan önce tavsiye edilir.
Ama bazı bünyeler aç karnına spora dayanamayabilir.
Eğer kahvaltı sonrası yapılacaksa da kahvaltıdan 2 saat sonra spor yapılmalı

teşekkürler bende bunu sorucaktım. peki akşam 10-11 civarı yapılan sporlar olumsuz yönde etki edermi bize

Ben de hafif bir atıştırma yapıldıktan sonra daha iyi olur diye biliyorum. Çünkü metabolizma hızlanıyor ve daha kolay yağ yakıyorsun diye okumuştum. Ama hafif bir atıştırma yani, sağlam bir kahvaltıdan ziyade...

Merhaba,
Ben 88 kg 1,62 boyundayım. Kendimi bildim bileli kilo verme derdindeyim. 18-19 yaşında 107 kg idim.. yıllar içinde gıdım gıdım 5 kg bi verdim geri aldım vs derken 82ye kadar düşdüm bundan 2 yıl önce yani 82 kg idim. O kış 90a kadar çıkdım. Gecen yaz bahar fln diyet yapdım ama 2 kg anca verdim. Spor pek yapmıyorum belki ondandır dedim ve 01.10.2012 de tekrar spor salonuna başladım. 7 aydır 1 kg dahi vermedim. Ben sporu sabah kahvaltıdan önce yapmasını seviyorum , kendimi o şekil dinç hissediyorum rahat hareket ediyorum vs. önce 40 dak epileptik bisiklet yapıyorum sonrasında ise 2-3 kol için ağırlık egzersizi, göbek için 2 egzersiz yapıyorum, iç bacak için yapıyorum. İlk başda bütün ağırlık egzersizlerini yapıyordum , kg vermeyince bazıları önce sadece yağ yakmalısın kg verdikden sonra ağırlık kas çalışması yapmalısın dediler. O yüzden birde böyle deneyim dedim. ama yine kg vermedim.

Bu ilk spor salonu tecrübem değil daha öncede 20 kg verdikden sonra sarkmışdı göbeğim fln.. ondan sonra spor salonuna başlamışdım ve tabide toplanmışdı ..

Diyabet hastasıyım. ama kan değerlerim güzel, yani kg vermeme engel bir sebep yok biliyorum.. Bu yüzden TR dede diyetisyene gitmişdim onlarda kan aldıkdan sonra diyetisyen bir liste vermişdi (Kendim yurt dışında yaşıyorum)

Öncedende çok zor ve yavaş kilo versemde 1 ay sonra fln 2-3 kg birden gidiyordu ama gecen seneden beri kg vermiyorum.
Tekrar spora başladım ama yine vermedim canım çok sıkılıyor moralim bozuluyor inancım yok Doktor sağlıklı beslenmiyorsundur diyor sadece

Size sorum kahvaltıdan önce spor yapmanın bir zararı varmı? Hani aç karnına vucut kaslardan enerji alıyor fln diye duydum. Ama ben sabah yapmasını çok seviyorum, sonrasında ya zaman bulamıyorum ya dinç olmuyorum canım istemiyor...

Kusura bakmayın biraz uzun yazdım ama umarım durumumu izah edebilmişimdir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…