Sabah Sporu kahvaltıdan önce mi, sonra mı yapılmalı?

olu_gelin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2008
1.392
3
sabah sporu kahvaltıdan önce mi sonra mı yapılmalı? hangi yöntem daha etkilidir?
sevgiler.

Kahvaltıdan önce tavsiye edilir.
Ama bazı bünyeler aç karnına spora dayanamayabilir.
Eğer kahvaltı sonrası yapılacaksa da kahvaltıdan 2 saat sonra spor yapılmalı

ben kahvaltıdan sonra diye biliyorum hatta ebru şallı bile özellikle üstüne basa basa sabahları yaptığı plates programında kahvaltısız yapmayın diyor.

ben kahvaltıdan sonra diye biliyorum hatta ebru şallı bile özellikle üstüne basa basa sabahları yaptığı plates programında kahvaltısız yapmayın diyor.

Merhabalar Ebru Şallı'nın sporla ilgili eğitimi ne kadardır acaba?
Lütfen yanlış anlamayın yıllardır profesyonel sporcuyum herşeyi yaşayarak işin ustalarından öğrendim..
Yetmedi Spor akademisine girip anatomiden-kinesyolojisine,beslenmesinden-ilk yardımına,fizyolojisinden-psikolojisine,pedagojisinden-antrenman bilimine kadar tüm branşalarda dahil eğitimini aldım..

Spor bilimci bir hocamın adını kullansanız boynum kıldan ince ama iş Ebru Şallı olunca bırakında söz hakkımı kullanayım..

Yukarıda da yazdım kişiden kişiye değişen bir durum bu.

Biz koşularımızı aç karna ağırlık antrenmanlarımızı tok karna(en az 2 saat sonra) yaparız.

Kimisi aç karna mide bulantısı-tansiyon-titreme gibi sorunlar yaşar kimi ise aç karna spor yaptığında kendisini daha aktif,daha formda hisseder.

Basit egzersizler çok rahat şekilde kahvaltı öncesi yapılabilir..

Umarım beni yanlış anlamazsınız.
Sadece konu Ebru Şallı ve benzerleri olunca hem spor bilimci hocalarıma hem bana haksızlık oluyor diye düşünüyorum.

Sevgilera.s.

walla dilinize sağlık delikafadulden ebru şallı denen kişilk programlara çıkıp çen çen saçma sapan şeyler söylüyor ya deli ediyor beni :1shok: o kişilik çok normal olsa 34 beden olan sağlıksız vücuduyla sağlık bilgisi vermez di bence :jeyyar:

ArkadaşLar ne kadar faydaLı oLur biLmiyorum ama ben kampa gitmiştim burada belli bir düzen vardı sabah uyanır uyanmaz dağ yüryüşüne çıkıyorduk yarım saat belki biraz dha fazla tempolu şekilde yürüyüş yapıyorduk sonra geri dönüp kahvaltımızı az az ve bol miktarda yapıyorduk gün boyunca aktiftik.. kahvaltıdan sonra tiyatro derslerimiz öğle yemeğinden sonra voleybol tenis gib spor 1 saat sonrasa dans giriyordu yarım saat. Akşamsa 6 gib yiyorduk ve sonra bişey yemek kesinlikle yasaktı ve ben burada 2 hafta kaldım eve döndüğümde 10 kilo zayıflamıştım ve aradan neredeyse 5 sene geçti hala kilo almadım ve aşırı kilo kaybından çıkan rahatsızlıkları duymuştm tam tersi günlük hayatımda daha çok aktif oldum.. umarım bir faydası dokunur.. Ayrıca sabahları sanırım en geç 10a kadar kahvaltı edilirse bunlarr enerjiye dönüşüyorlar o saat geçerse yağa dönüşme oranı çok yüksek. Sabah eğer bünyeniz kaldırabiliyorsa kahvaltıdan önce yapmanız daha faydalı ama eğer yok güçsüz düşüyorum diyorsanız kahvaltıdan sonra yapın çok fazla birşey farketmicektir.. Bu arada sakın aklınzdan çıkarmayın asla soğuk su içmeyin ılık su için spor hocamız bize bunu çok söylüyordu vücuttaki yağ yakımını donduruyormuş sakın ama sakın soğuk su içmeyiin..!

ya kahvaltıdan 3 saat sonra ya da kahvaltıdan kesinlikle önce yapılmalıymış.Çünkü vücut sabah kalkınca karbonhidrat falan bulamayınca direk yağları yakmaya başlıyomuş..bir yerde okudum(şu göbeğim yüzünden mastır yapıcam bu konuda sanırım)

sabah kalktığımda çok acıkmış oluyorum öyle nasıl spor yapabilirim kii ( en az 45 dk bekleyecek kadar da vaktim yok (

Paylaşımlarınız için teşekkürler arkadaşlar. Ben nette geniş çaplı olarak bu konuyu araştırmıştım, ve kahvaltıdan bi buçuk saat sonra diye karara varmıştım. Metabolizmayı hızlandırmak için en doğru vakit buymuş...
Şu an kahvaltıdan önce sadece tibet egzersizlerini yapıyorum. Bundan sonra farklı bi program uygulayam bari Eskiden ben de kahvaltıdan önce biliyordum zaten, belki de ilk bildiğim doğruydu :))

Benim merak ettiğim bi konu var yalnız: Ben de akşam 6-7 den sonra yemek yemem ve çok geç yatarım (bünyem böyle alışmış, geç yatsamda yemeden çok rahat durabiliyorum) Haliyle de öğleyi bulur kalkmam. Bu koşullar altında da kahvaltıdan önce spor doğru mu? (kahvaltıyı yapmaya da zaten yeni yeni bünyemi alıştırmıştım)

Ebru Şallı Amerika'da plates eğitimi görmüştür.Bunun dışında manken olmayı kafasına taktığı için daha 16 yaşındayken fotomodel olduğu için üniversiteye girmedi.

Açıkçası ben de kahvaltıdan önce yapınca performansın daha iyi olduğunu ve gün boyu daha dinç hissedildiğini duymuştum. Ben yurtdışında yaşıyorum ve buradakiler hep kalvaltıdan önce koşuya çıkıyorlar. Ancak ben düşük tansion taşıyorum ve kahvaltıdan önce bırakın sporu hızlı hızlı yürüsem bile gözlerim kararıyor. Galiba benim gibi sorunları olanlar için en iyisi kahvaltıdan 2 saat sonra..

evrunun dediği kan şeker düşmesin die 1-2 lokma almak..öle deliler gibi mükellef kahvaltı deel..eğer tansiyon ve şeker düşmen yoksa aç karnına sabah sporu her zaman daha iidir..sevgiler

Merhaba.Ben de kesinlikle spor hocamızın yaptığı yoruma katılıyorum ve bu meselenin kişinin bünyesi ile ilgili olduğuna inanıyorum.Mesela ben kendimi bildim bileli sabahları acayip tok uyanırım.Kalktıktan 1-2 saat sonra anca bir şeyler yemek isterim. Bu sanırım benim yapımla alakalı çünkü genelde akşamları da 8 gibi yemek yer ancak geç yatarım ama yine de sabahları canım hiçbir şey yemek istemez; ama kardeşim mesela sabah kalktığı gibi ilk iş mutfağa girer ve mükellef bir kahvaltı yapmadan evden dışarıya adım atmaz.İşte bu kadar zıt iki örneği her gün yaşıyorum.Konumuzla alakalı da şunu söylemek isterim ben her gün uyanır uyanmaz 40dk pilates yapıyorum sonra duş alıp kahvaltı ediyorum ve bu süre zarfında herhangi bir halsizlik, baş dönmesi vb sağlık sorunu da yaşamıyorm aksine spor boyunca ve sonrasında çok enerjik ve dinç hissediyorum.Kısacası ben de aç karnına spor yapanlar ve verimli olduğunu düşünenler arasındayım ama bunun kişiden kişiye değiştiğine de inancım sonsuz.Bence herkes kendini nasıl daha rahat ve zinde hissediyorsa o yöntemi kullanmalı.İyi günler...

bahsettiğin aktivite çok hoşuma gitti acaba nerede yapmıştın nasıl oluyor biraz ayrıntılı anlatabilir misin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…