ben kahvaltıdan sonra diye biliyorum hatta ebru şallı bile özellikle üstüne basa basa sabahları yaptığı plates programında kahvaltısız yapmayın diyor.
Merhabalar Ebru Şallı'nın sporla ilgili eğitimi ne kadardır acaba?
Lütfen yanlış anlamayın yıllardır profesyonel sporcuyum herşeyi yaşayarak işin ustalarından öğrendim..
Yetmedi Spor akademisine girip anatomiden-kinesyolojisine,beslenmesinden-ilk yardımına,fizyolojisinden-psikolojisine,pedagojisinden-antrenman bilimine kadar tüm branşalarda dahil eğitimini aldım..
Spor bilimci bir hocamın adını kullansanız boynum kıldan ince ama iş Ebru Şallı olunca bırakında söz hakkımı kullanayım..
Yukarıda da yazdım kişiden kişiye değişen bir durum bu.
Biz koşularımızı aç karna ağırlık antrenmanlarımızı tok karna(en az 2 saat sonra) yaparız.
Kimisi aç karna mide bulantısı-tansiyon-titreme gibi sorunlar yaşar kimi ise aç karna spor yaptığında kendisini daha aktif,daha formda hisseder.
Basit egzersizler çok rahat şekilde kahvaltı öncesi yapılabilir..
Umarım beni yanlış anlamazsınız.
Sadece konu Ebru Şallı ve benzerleri olunca hem spor bilimci hocalarıma hem bana haksızlık oluyor diye düşünüyorum.
Sevgilera.s.
Lütfen yanlış anlamayın yıllardır profesyonel sporcuyum herşeyi yaşayarak işin ustalarından öğrendim..
Yetmedi Spor akademisine girip anatomiden-kinesyolojisine,beslenmesinden-ilk yardımına,fizyolojisinden-psikolojisine,pedagojisinden-antrenman bilimine kadar tüm branşalarda dahil eğitimini aldım..
Spor bilimci bir hocamın adını kullansanız boynum kıldan ince ama iş Ebru Şallı olunca bırakında söz hakkımı kullanayım..
Biz koşularımızı aç karna ağırlık antrenmanlarımızı tok karna(en az 2 saat sonra) yaparız.
Kimisi aç karna mide bulantısı-tansiyon-titreme gibi sorunlar yaşar kimi ise aç karna spor yaptığında kendisini daha aktif,daha formda hisseder.
Sadece konu Ebru Şallı ve benzerleri olunca hem spor bilimci hocalarıma hem bana haksızlık oluyor diye düşünüyorum.
Sevgilera.s.
[/Qvereliniortak
size gerçekten çok katılıyorum bir tabir vardır işi ehline vermek diye kesinlikle her işi ipliği iğneye geçirme bile olsa bilene bu işin eğitimini almış olan verilmesi gerek:M ne yazıkki medyada yer alan popüler şahsiyet sağlıklı bile olmadığı halde sağlık için ekranda çoook acı benim size sormak istediğim bölgesel incelmede hangi egzersiz hangi spor(can simidi denilen alan ve kollar için) forumu dolaştım ama kafam çok karıştı yardımcı olursanız çok sevinirim..kaydirigubbakcemile2
Sevgilera.s.
ArkadaşLar ne kadar faydaLı oLur biLmiyorum ama ben kampa gitmiştim burada belli bir düzen vardı sabah uyanır uyanmaz dağ yüryüşüne çıkıyorduk yarım saat belki biraz dha fazla tempolu şekilde yürüyüş yapıyorduk sonra geri dönüp kahvaltımızı az az ve bol miktarda yapıyorduk gün boyunca aktiftik.. kahvaltıdan sonra tiyatro derslerimiz öğle yemeğinden sonra voleybol tenis gib spor 1 saat sonrasa dans giriyordu yarım saat. Akşamsa 6 gib yiyorduk ve sonra bişey yemek kesinlikle yasaktı ve ben burada 2 hafta kaldım eve döndüğümde 10 kilo zayıflamıştım ve aradan neredeyse 5 sene geçti hala kilo almadım ve aşırı kilo kaybından çıkan rahatsızlıkları duymuştm tam tersi günlük hayatımda daha çok aktif oldum.. umarım bir faydası dokunur.. Ayrıca sabahları sanırım en geç 10a kadar kahvaltı edilirse bunlarr enerjiye dönüşüyorlar o saat geçerse yağa dönüşme oranı çok yüksek. Sabah eğer bünyeniz kaldırabiliyorsa kahvaltıdan önce yapmanız daha faydalı ama eğer yok güçsüz düşüyorum diyorsanız kahvaltıdan sonra yapın çok fazla birşey farketmicektir.. Bu arada sakın aklınzdan çıkarmayın asla soğuk su içmeyin ılık su için spor hocamız bize bunu çok söylüyordu vücuttaki yağ yakımını donduruyormuş sakın ama sakın soğuk su içmeyiin..!