• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sabah Meditasyonu: Güne Huzurla Başlamak ☀️🧘‍♀️

Sabah gözlerimi açar açmaz telefona sarılmak yerine, birkaç dakika kendime zaman ayırıyorum. Derin bir nefes alıyorum ve bedenimin yeni güne nasıl uyandığını fark etmeye çalışıyorum. Penceremi sonuna kadar açıyorum, yatağıma oturuyorum, gözlerimi kapatıyorum ve sadece nefesime odaklanıyorum. İlk nefesimi alırken içimde bir rahatlama hissediyorum, sanki tüm dünya bir anlığına duruyor ve ben sadece var oluyorum. 🌿✨

Tabii zihnim hemen devreye giriyor! "Bugün neler yapmalıyım? Kahvaltıda ne yesem? Acaba işler yolunda gidecek mi?" Ama zamanla öğrendim ki bu düşüncelerle savaşmak yerine, onların gelip geçmesine izin vermek en iyisi. Bırak akıp gitsinler! 🍃 Kendime hatırlatıyorum: "Şu an buradayım, nefes alıyorum, her şey yolunda." Bazen de sadece dışarıdaki kuş seslerine ya da hafif rüzgâra kulak veriyorum. O anlarda geçmişin yükü ya da geleceğin telaşı kayboluyor, sadece "şimdi" kalıyor. 🕊️

Aslında meditasyona başlama sürecim biraz zaman aldı. Önceleri bu kadar etkili olacağını düşünmüyordum. Ama katıldığım birkaç eğitim ve atölye sayesinde meditasyonun ne kadar güçlü bir araç olduğunu keşfettim. Eğitmenlerin rehberliğiyle öğrendiğim teknikler, sabah meditasyonlarını günlük rutinimin vazgeçilmez bir parçası hâline getirdi. Birkaç dakika bile olsa kendime ayırdığım bu zamanın günümün kalitesini nasıl değiştirdiğini fark ettim. 💡

mditasyon2.webp

Ünlü Alman filozof Eckhart Tolle'nin dediği gibi: "Gerçek yaşam şu andadır. Geçmiş bir hafıza, gelecek ise bir hayaldir." İşte bu yüzden sabahları meditasyon yaparak kendimi şu ana getiriyorum. Derin nefesler aldıkça bedenim gevşiyor, zihnim daha berrak hâle geliyor ve rahatlıyor. Gün içinde yaşanabilecek stresli anlara daha sakin yaklaşabiliyorum. Eskiden beni çıldırtan küçük şeyler artık pek de önemli gelmiyor. Günlük koşturmacanın içinde bile bu birkaç dakikanın bana ait olduğunu bilmek huzur veriyor. 🌞💆‍♀️

Meditasyon sayesinde kendimi daha huzurlu, daha odaklanmış ve daha dengeli hissediyorum. Boyun, sırt ve omuz ağrılarımın azaldığını fark ettim. 💆‍♂️ Gün içinde bin türlü koşturmacaya yetişmem mi gerekiyor? Paniklemeden, sakince planlıyorum. Sabahları meditasyon yapınca günümün enerjisi değişiyor, kafam daha net oluyor, kendimi daha güçlü hissediyorum. Bence en güzeli de şu: Artık günün beni sürüklemesine izin vermek yerine, ben güne yön veriyorum! 🚀✨

Bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçek var: Meditasyon bağışıklık sistemini de güçlendiriyor! Sabahları kendime ayırdığım o 5 dakikayla bedenime de yatırım yapmış oluyorum. 💖💪

Antik filozof Marcus Aurelius’un bir sözü var: "İnsan, düşünceleri kadar huzurludur." İşte bu yüzden meditasyon bana zihinsel huzur veriyor ve güne daha bilinçli başlamamı sağlıyor. Eğer denemek istersen, yarın sabah bir fırsat ver kendine. Sadece birkaç dakikanı ayır, gözlerini kapat ve nefesine odaklan. Birkaç gün üst üste dene, farkı hissedeceksin. Kim bilir, belki de sabah meditasyonu senin de gününün en sevdiğin ritüeli olur! Eğer denediysen ya da zaten böyle bir alışkanlığın varsa doğru yoldasın. 💬💕

Meditasyon1.webp

Sabah gözlerimi açar açmaz telefona sarılmak yerine, birkaç dakika kendime zaman ayırıyorum. Derin bir nefes alıyorum ve bedenimin yeni güne nasıl uyandığını fark etmeye çalışıyorum. Penceremi sonuna kadar açıyorum, yatağıma oturuyorum, gözlerimi kapatıyorum ve sadece nefesime odaklanıyorum. İlk nefesimi alırken içimde bir rahatlama hissediyorum, sanki tüm dünya bir anlığına duruyor ve ben sadece var oluyorum. 🌿✨

Tabii zihnim hemen devreye giriyor! "Bugün neler yapmalıyım? Kahvaltıda ne yesem? Acaba işler yolunda gidecek mi?" Ama zamanla öğrendim ki bu düşüncelerle savaşmak yerine, onların gelip geçmesine izin vermek en iyisi. Bırak akıp gitsinler! 🍃 Kendime hatırlatıyorum: "Şu an buradayım, nefes alıyorum, her şey yolunda." Bazen de sadece dışarıdaki kuş seslerine ya da hafif rüzgâra kulak veriyorum. O anlarda geçmişin yükü ya da geleceğin telaşı kayboluyor, sadece "şimdi" kalıyor. 🕊️

Aslında meditasyona başlama sürecim biraz zaman aldı. Önceleri bu kadar etkili olacağını düşünmüyordum. Ama katıldığım birkaç eğitim ve atölye sayesinde meditasyonun ne kadar güçlü bir araç olduğunu keşfettim. Eğitmenlerin rehberliğiyle öğrendiğim teknikler, sabah meditasyonlarını günlük rutinimin vazgeçilmez bir parçası hâline getirdi. Birkaç dakika bile olsa kendime ayırdığım bu zamanın günümün kalitesini nasıl değiştirdiğini fark ettim. 💡

Ünlü Alman filozof Eckhart Tolle'nin dediği gibi: "Gerçek yaşam şu andadır. Geçmiş bir hafıza, gelecek ise bir hayaldir." İşte bu yüzden sabahları meditasyon yaparak kendimi şu ana getiriyorum. Derin nefesler aldıkça bedenim gevşiyor, zihnim daha berrak hâle geliyor ve rahatlıyor. Gün içinde yaşanabilecek stresli anlara daha sakin yaklaşabiliyorum. Eskiden beni çıldırtan küçük şeyler artık pek de önemli gelmiyor. Günlük koşturmacanın içinde bile bu birkaç dakikanın bana ait olduğunu bilmek huzur veriyor. 🌞💆‍♀️

Meditasyon sayesinde kendimi daha huzurlu, daha odaklanmış ve daha dengeli hissediyorum. Boyun, sırt ve omuz ağrılarımın azaldığını fark ettim. 💆‍♂️ Gün içinde bin türlü koşturmacaya yetişmem mi gerekiyor? Paniklemeden, sakince planlıyorum. Sabahları meditasyon yapınca günümün enerjisi değişiyor, kafam daha net oluyor, kendimi daha güçlü hissediyorum. Bence en güzeli de şu: Artık günün beni sürüklemesine izin vermek yerine, ben güne yön veriyorum! 🚀✨

Bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçek var: Meditasyon bağışıklık sistemini de güçlendiriyor! Sabahları kendime ayırdığım o 5 dakikayla bedenime de yatırım yapmış oluyorum. 💖💪

Antik filozof Marcus Aurelius’un bir sözü var: "İnsan, düşünceleri kadar huzurludur." İşte bu yüzden meditasyon bana zihinsel huzur veriyor ve güne daha bilinçli başlamamı sağlıyor. Eğer denemek istersen, yarın sabah bir fırsat ver kendine. Sadece birkaç dakikanı ayır, gözlerini kapat ve nefesine odaklan. Birkaç gün üst üste dene, farkı hissedeceksin. Kim bilir, belki de sabah meditasyonu senin de gününün en sevdiğin ritüeli olur! Eğer denediysen ya da zaten böyle bir alışkanlığın varsa doğru yoldasın. 💬💕

Hayatımda bi iki kez yaptım sonrası gelmedi. Güzel bir topik takipte kalacağım. Belki esinlenirim ☺️

Hayatımda bi iki kez yaptım sonrası gelmedi. Güzel bir topik takipte kalacağım. Belki esinlenirim ☺️
Ahh, tanıdık bir hikaye! 😄 Ben de başlarda birkaç kez denedim ama devam ettiremedim. Sonra 5 dakika gibi minik bir başlangıç yapınca alışkanlık haline geldi. Belki bu sefer sende de öyle olur! Takipte kaldığın için teşekkürler, birlikte motive olalım! 💛✨

Bugünün Motivasyon Notu 📌

Başlamak için mükemmel olmama gerek yok, ama mükemmel olmak için başlamam gerek! Bazen harekete geçmek için o "mükemmel anı" bekliyorum ama dürüst olalım... o an hiçbir zaman gelmiyor! 🤷‍♀️ O yüzden ne yapıyorum? Küçük bir adım atıyorum, sonra bir tane daha... Ve zamanla o küçücük adımlar bile hayatımda büyük farklar yaratıyor!

Bugün de o küçük adımı attım ve kendime "İyi ki!" dedim. 💛 İlk başta sadece 5 dakikalık minik bir başlangıçtı, şimdi 15 dakikaya kadar çıktı! ⏳ (Gerçi bugün 10 dakikada bitirdim, çünkü arkadaşım beni öğle yemeğine çağırdı. Yemek aşkı ağır bastı! 🍽️😋)

Bu arada sevgili kedim 🐱 Şero beyin sabotajlarına rağmen bunu başarmış olmam da ayrı bir zafer! "Bırak şu işleri, beni sev" bakışlarıyla meditasyonumu sabote etmeye çalışsa da... ben kazandım! 😆

Bugünün dersi: Mükemmel anı bekleme, küçük de olsa hemen bir adım at! 🏃💨

Bugünün Motivasyon Notu: Küçük Bir Adım, Büyük Bir Değişim! 🚀✨

Bugün öyle uzun uzun düşünüp bahaneler üretmek yok dedim kendime. Neyi yapmak istiyorsam, neyi erteliyorsam, hangi hayalimi halının altına süpürdüysem… Bugün başlıyorum! 💪 "Yarına bırakırım" yok, "daha iyi bir zamanı bekleyeyim" hiç yok! Çünkü en iyi zaman şu an! Ve bunu kendime söyler söylemez bir enerji geldi, hemen kalktım! 💥

Banyoya girdim, kişisel bakımımı yaptım, 15 dakika meditasyon, 5 dakika boyun, omuz, kol hareketleri… Derken mutfağa geçtim. Koca bir bardak limonlu su eşliğinde alışveriş listemi yazdım, kahvaltıyı hazırladım, eşimi yolcu ettim. Sonra dedim ki, bugün sevgi günü! 💛 Biz birkaç arkadaş, Sevgililer Günü yerine "Sevgi Günü" kutluyoruz. Hemen bir arkadaşımı aradım, plan yaptık! Günün geri kalanında da hem Sevgi Günümü hem de Cuma'yı Cuma gibi yaşayacağım! 🕌✨

Bazen "doğru zaman değil" diye bekleriz ama mükemmel zaman diye bir şey yok! Zaman bugün ve onu en güzel haliyle yaşamak bizim elimizde.

Hadi bakalım, Sevgi Günümüz kutlu olsun! ❤️💫 Bugün de bolca sevgiyle dolsun! 💕

✨ Bugünün Motivasyon Notu ✨
O kadar hızlı gittik ki, ruhumuz geride kaldı. Biraz soluklanalım, ruhumuz bize yetişsin. – Kızılderili Atasözü 🍃

Bugün Ben 😊
Bazı günler her şey yolunda gider gibi görünür ama içimizde bir şey eksik hissederiz. Oysa belki de eksik olan, sadece kendimize ayırdığımız birkaç dakikadır.

Bugün kendime şunu sordum: Gerçekten neye ihtiyacım var? Bazen dış dünyanın hızına kapılıp gidiyoruz ama aslında ihtiyacımız olan tek şey biraz sakinlik ve nefes almak. 🍵☁️ Kendime küçük bir mola verdim, bir fincan kahveyle pencereden dışarıyı izledim. 🌿 Bunu daha sık yapmalıyım.

💫 Motivasyon Cümlesi 💫
"Kendine vakit ayırmak lüks değil, bir ihtiyaçtır. Kendini unutmadan devam et!" 🚀

Pazar Sabahı Modu: Yavaş, Huzurlu ve Keyifli! ☕🌿

Bugün pazar, yani hız yapmaya gerek yok. Sabah alarmı olmadan uyanmak, yatağın içinde biraz daha oyalanmak en doğal hakkımız! 😌✨ Kahve mi çay mı? Karar verene kadar biraz daha miskinlik yapıyorum.

Pazar günleri benim için kendime şefkat günü. Planlar mı? Minimum! 🛋️ Belki bir kitap, belki uzun bir yürüyüş, belki de hiçbir şey yapmamak. Bazen en büyük üretkenlik, dinlenmeye izin vermekte saklı. 🌸

Yeni hafta için enerjiyi şimdiden toplayalım, kendimize güzel şeyler söyleyelim ve huzuru içimize çekelim. Derin bir nefes al ve bırak… Bugün senin günün! 💛

#PazarModu #YavaşlaVeKeyfiniÇıkar #YeniHaftaİçinEnerji

Yeni Bir Gün, Yeni Bir Adım: "Başla ve Geliştir!" 💪✨

Pazartesi sendromu mu? O iş hayatına karışanların derdi! 😏 Benim için pazartesi, haftanın diğer günlerinden farklı değil. Yeni bir gün, yeni bir nefes, yeni bir ben! 🌿💛

Benim her sabah rutinim oldu meditasyon yapmak. 🧘‍♀️✨ Günümün en güzel, en dingin anlarından biri… Beni sakinleştiriyor, odaklanmamı sağlıyor ve kendime dönmem için bir fırsat yaratıyor. Bazen zihnim benden bağımsız geziyor, bazen tamamen akışta hissediyorum. Ama önemli olan devam etmek! Çünkü ne kadar tekrar edersen, o kadar güçlenirsin. 💡💪

Bugün küçücük bir ilerleme bile yapsan kendini kutla! 🎉 Çünkü her şey adım adım, hata yapa yapa, öğrenerek güzelleşir. 🌱✨

Pazartesi, çarşamba, cumartesi fark etmez… Her gün bir fırsat! Hadi bakalım, 5 dakikada bile fark yaratabilirsin! ⏳

Bugünün Motivasyon Notu: “Kalk ve Parla! ☀️✨

Bugün hayata bir gülümseme hediye et.🌸Eğer yapmadıysan hemen şimdi yap! 😁 Çünkü sen, bu günü güzelleştirecek en büyük enerjisin.!

💡 Unutma:

• Küçük adımlar büyük değişimler getirir! 🚶‍♀️➡️🏆
  • Olumsuz sonuçlarla ilgili “Şşşt, senden alacağım yok!” de! 🚫🤯
  • Kendi ışığını kendin yak, başkasından bekleme! 💡💛

Bugüne yine meditasyon yaparak başladım derin bir nefes alarak,kahvemi yudumladım☕ ve güne en güzel şekilde başladım! Haydi, bugün harika olacak dedim kendime..! 🔥🚀

Sen harikasın ve bunu unutma! 💖💪

Bugünün Motivasyon Notu ☀️✨

Hayat bazen sıkıcı bir döngü gibi gelebilir ama unutma, her gün yepyeni bir başlangıç! 🌱 Küçük bir adım bile büyük değişimlerin kapısını aralayabilir. Kendine inan, pes etme ve bugün kendin için güzel bir şey yap! ☕💛

Belki bir kahve, belki sevdiğin bir şarkı, belki de sadece derin bir nefes… Önemli olan, o anın tadını çıkarmak! 🫶🏼✨

Bugüne yine meditasyon, bir kaç gevşeme hareketi, koca bir bardak limonlu su hediye ettim kendime..💪

Bugün harika bir gün olacak, çünkü sen öyle olmasını sağlayacaksın! 🚀💃

#Gülümse #DevamEt #SenHarikasın 💛

Bugünün Motivasyon Notu – Cuma Special! 🎉

🌿 Derin bir nefes al… Gözlerini kapat, tüm hafta boyunca biriktirdiğin yorgunluğu bir nefeste bırak. Bugün Cuma! 🎉

Bugün ben biraz daha sakinim. Biraz daha huzurlu, biraz daha rahat… Çünkü hafta boyu koşturdum, düşündüm, çözdüm, üzüldüm, sevindim… Ve şimdi kendime bir iyilik yapıyorum!

Ben yine güne meditasyon ve gevşemeyle başladım,güzel bir kahve yaptım☕️sevdiğim şarkıyı açtım🎵biraz daha az stresli biraz daha bol gülümsemeyle ve finalde en sevdiğim arkadaşımla yemeğe çıkarak 🍽günü kapatmayı planlıyorum🙏

💛 Sen de kendine bir iyilik yap:

• O kahveyi, çayı ya da ne seviyorsan keyifle iç ☕
  • Telefonu bir kenara bırak, gerçekten bir anın içinde ol
  • Kendini gereksiz streslere sokma, bugün biraz akışına bırak

🚀 Unutma, dünya bekler ama sen kendini bekletme!
Bugün kendini ihmal etme, çünkü en değerli şey sensin! 💫

Hadi bakalım, Cuma’nın tadını çıkar! 🥳

Back