• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rüyalarımdan kurtulmak istiyorum

oooo stresten olsaydı peeeeeeehhh. egzama bile başladı bende sırf bu stres yüzünden 2 günde. kabus gördüğümü hiç hatırlamıyorum :s

seni o kadar iyi anliyorum ki.
sIKINTILI oldugum dönemlerde kabustan uyku uyuyamaz hale geliyorum.
cok sIK, ve cok kötü kabuslar görüyorum
beni kovalayanlar, öldürmek isteyenler, hatta cogu zaman ben katil oluyorum.:50:
hep cok kötü seyler, uyku düzenin tamamen alt üst oluyor
ve o dönem cok cansiz ve halsiz oluyorum

psikiyatre gitmeyi düsündüm bende, sIKIntilarimi cözümlemek icin yollar gösterir umuduyla...

ben cok icime atan bi insanim o yüzden gün icinde hep düsünmek istemedigim, icime attigim, görmezden geldigim SIKINTILARIM gece beni rahat birakmiyor :14:

seni o kadar iyi anliyorum ki.
sIKINTILI oldugum dönemlerde kabustan uyku uyuyamaz hale geliyorum.
cok sIK, ve cok kötü kabuslar görüyorum
beni kovalayanlar, öldürmek isteyenler, hatta cogu zaman ben katil oluyorum.:50:
hep cok kötü seyler, uyku düzenin tamamen alt üst oluyor
ve o dönem cok cansiz ve halsiz oluyorum

psikiyatre gitmeyi düsündüm bende, sIKIntilarimi cözümlemek icin yollar gösterir umuduyla...

ben cok icime atan bi insanim o yüzden gün icinde hep düsünmek istemedigim, icime attigim, görmezden geldigim SIKINTILARIM gece beni rahat birakmiyor :14:

biliyorum konuyla ilgisi yok ama bu kelebekli banneri hangi programla yaptiniz bilgilendirirseniz sevinirim...:77:

töbe yarabbi. canım sakın öyle şeyler düşünme yok cin yok peri gibilerinden. Rüyalar zaten bilinç altıdır. Günlük yaşadığın olayları yada iki gün öncesinden yaşadığın olayları ertesi günlerde yaşarsın. yada izlediğin bir filmi farklı bir şekilde görürsün. Bunlar çok normal şeyler. Özellikle insan stresli ve yorgunsa daha da kabus dolu rüyalar görebiliyor. Kendini üzme bitki çayları içip rahatlamayı dene.Hacıyla hocayla olcak iş değil para kaptırmaktan başka birşey olmaz. Hepside dolandırıcı. He dersenki cin peridir belki diye o zaman yatmadan önce bir dua okuyup yatarsan daha da rahatlayacağını farkedeceksin. İStersen bir psikologada gidip anlatabilirsin.Sana ilaçsız da yardımcı olabilecektir. Zaten psikologlar ilaçsız tedavi yöntemiyle hastalarına yardım ederler. İleri düzeydeki hastaları psikiyatriste gönderir ilaçlı tedavi başlatırlar. O yüzden psikologa gitmende de yarar olabilir. :61:

töbe yarabbi. canım sakın öyle şeyler düşünme yok cin yok peri gibilerinden. Rüyalar zaten bilinç altıdır. Günlük yaşadığın olayları yada iki gün öncesinden yaşadığın olayları ertesi günlerde yaşarsın. yada izlediğin bir filmi farklı bir şekilde görürsün. Bunlar çok normal şeyler. Özellikle insan stresli ve yorgunsa daha da kabus dolu rüyalar görebiliyor. Kendini üzme bitki çayları içip rahatlamayı dene.Hacıyla hocayla olcak iş değil para kaptırmaktan başka birşey olmaz. Hepside dolandırıcı. He dersenki cin peridir belki diye o zaman yatmadan önce bir dua okuyup yatarsan daha da rahatlayacağını farkedeceksin. İStersen bir psikologada gidip anlatabilirsin.Sana ilaçsız da yardımcı olabilecektir. Zaten psikologlar ilaçsız tedavi yöntemiyle hastalarına yardım ederler. İleri düzeydeki hastaları psikiyatriste gönderir ilaçlı tedavi başlatırlar. O yüzden psikologa gitmende de yarar olabilir. :61:

herşeyi cine periye yoranları anlamıyorum. ne alakası var ya cinle minle...karabasana da (uyku felci) böyle diyenler var, ama tamamen fizyolojik bir olay olduğunu bilmiyorlar o nedenle sağdan soldan duyulan bu şeylere itibar etmeyin...bu kabus olayları tamamen bilinçaltıdır, psikolojiktir. gün içinde yaşadığımız olaylar, kafaya takdığımız şeyler, gördüğümüz ama üstünde durmadığımız şeyler (mesela atıyorum o gün pamuk şeker satan birini gördüysem rüyamda çıkabiliyor), düşüncelerimiz, geçmişte yaşadığımız bazı şeyler rüyada çıkıyor ortaya...bence de bir psikoloğa gitmek sizi çok rahatlatacakdır. uykusuz kalmamak, çok geç yatmamak, yatmadan önce bir duş almak da deliksiz uyumak ve saçma sapan kabuslar görmemek için iyi gelebilir.

bende hep kötü rüyalar görüyorum hep karışıklık yıllardır hep kötü rüyalar üstelik doktorada gittim bişey degişmedi off offf

bende hep kötü rüyalar görüyorum hep karışıklık yıllardır hep kötü rüyalar üstelik doktorada gittim bişey degişmedi off offf

doktora değil, önce psikoloğa git canım. çoğu doktor piskoterapi yapmıyor, ilaç yazıp gönderiyor. psikolog ise karşılıklı konuşuyor seninle, daha yardımcı olur...eğer gerekiyorsa da, iyi bir psikiyatriste yönlendirir...

zaten psikolaga gittim çünkü biara depresyon geçirdim ozaman rüyalarımıda anlattım pek bi faydasını görmedim

benmiyim sadece bunu yaşayan yok mu kimsecikler ? olmasın keşke zor bir durum çünkü

arkadaşım bende yaşıyrm bu durumu . bilinçaltmda ne varsa ryamda gryrm . ama ben kabus görmem pek.. sen hep ktu şeyler mi gryosun?? bende btun gun ryalarmı hatrlamaya çalısırmm bide.

geçen gün bir arkadaşımda aynını söyledi.olabilirmiki acaba?
bir dönem bana da olmuştu ....biri bana yastığının altına bıçak koy demişti hiç inanmam öyle şeylere denemekte fayda var dedim denedim ...bitti gittiii ....:31:

ama şu var şimdiki rüyalarımda olacak kötü şeylerin işaretlerini 3/5 gün önceden görüyorum ...çok kötü bişey ya bişey olucağını bildiğimden tedirgin tedirgin bekliyorum en fazla 5. gün oluyo :89::84::84::84:
okadar çok örnegi varki anlatsam şaşarsınız ...en sonunu pazar günü yaşadım ve 3 gün önceden de biliyordum önlem alınılması da imkansız offff

bir dönem bana da olmuştu ....biri bana yastığının altına bıçak koy demişti hiç inanmam öyle şeylere denemekte fayda var dedim denedim ...bitti gittiii ....:31:

ama şu var şimdiki rüyalarımda olacak kötü şeylerin işaretlerini 3/5 gün önceden görüyorum ...çok kötü bişey ya bişey olucağını bildiğimden tedirgin tedirgin bekliyorum en fazla 5. gün oluyo :89::84::84::84:
okadar çok örnegi varki anlatsam şaşarsınız ...en sonunu pazar günü yaşadım ve 3 gün önceden de biliyordum önlem alınılması da imkansız offff

Başucuna ya da yastık altına bıçak konmasının sebebi; Eski Türk boylarında henüz İslamiyetin kabul edilmediği şaman dininin yaşandığı çağlarda al basması karabasan al karısı al kızı gibi varlığı kabul edilen rahatsızlık veren varlıkların gelişini engellemektir. Bu varlıkların genelde kadın olması sebebi ise; tarihin başlangıcında anaerkil toplum yapısının mevcut oluşu ve ocağı (evi) devam ettiren yaşatan yemek pişiren ateş yakan kişilerin kadınlar oluşuydu. Onların hakim olduğu dönemden erkeklerin hakim olduğu döneme geçişi sağlayan şey ise demirin bulunması kesici delici aletler ve avdı. Erkeklerin önemi ve hakimiyetinin artmasıyla kadınlar geri plana düştü.Bu yüzden geçmişte de görülen bu durumlarla günümüzde de sık sık karşılaşılır.

Bu tür varlıklarla ilgili hadiselerde özellikle ''demir'' kullanılma sebebi bundan ibarettir. Birden paylaşasım geldi sizle de :) halk edebiyatı dersinde hocamız anlatmıştı :)

Son düzenleme:
Aynı sorun bende de var ya her gün rüya görmekten cok rahatsız oluyorum.Ve bazıları da yabancı film tarzında hızlı araba, motor falan sürüyorum bazen yüksekten atlıyorum ve sürekli biri beni kovalıyor bende kaçıyorum :) bilinçaltımda ne varsa rüyama giriyor.

merhaba arkadaşlar
yazıp yazmamak arasında çok gittim geldim fakat paylaşmak belki beni çözüme götürür diye paylaşma kararı aldım.yıllardır rüya görüyorum bilinç altımda ne varsa o bi rşekilde o gece rüyama giriyor.ve her gece kabus görüyorum.duyduğum bir haber yada üzüldüğüm bir şey mutlaka canımı sıkıyor rüyamda benim başıma geliyor.öldürmeye çalışanlar.sağlığımla oynayanlar.vs.vs.

ne yapmalıyım psikiyatriye gitmek ilaç kullanmak istemiyorum.nasıl başa çıkabilirim.bilinç altımı nasıl arındırabilriim.

lütfen yardım

üzülme canım bu tek senin sorunun değil. kesin bir çözümüde yok ama bu kabuslara neden olan anksiyete bozukluğu tarzı bir ufak rahatsızlığın olabilir. bendede aynı problem var üstelik kendimde doktorum bir senede psikiyatri ihtisasında çalıştım. daha öğrenciyken bir arkadaşım sen bunları yaz iii senaryo olur demişti. :1: ilaç tedavileri gerçekten faydalı olabiliyor hiç gocunmadan da söylüyorum eğer beni rahatsız edecek boyutta ise uyku öncesi ilaç alıyorum . üstelik bazen gece bazen gündüz bazen 24 saat çalıştığım için düzenli uyuma şansımda olmuyor. ama bunu stres halinede getirmiyorum. ayrıca şizofren le falan hiçbir bağlantısı yok. o üç harfliler kısmıda sadece komik. adamların işi gücü bize kabus gördürtmekmi. gidip nefesi güçlü olduğu düşünülen şahsa bir güzel para bayılıp onun sana tükürmesini sağlamak fikride çok komik. bir psikaytr dan randevu al illaki özel olmak zorunda değil devlet hastanesindede muayyene olabilirsin ücretsiz olarak.o sana zaten uygun ilaç tedavisi düzenliyecektir.

Tek başına bunu aşabilecek psikolojide olsan (ruhen iyi hissediyor olsan) zaten bu durumda kendini telkin ederek kurtulabilirdin durumdan :( Bence dr dan çekinme belkide ilaca bile ihtiyac olmadan bir kac seans terapi önerir rahatlarsın

Çok eski bir konuymuş nasıl buraya geldim bilmiyorum ama dilerim bu sıkıntıdan kurtulmussundur :KK25:

merhaba arkadaşlar
yazıp yazmamak arasında çok gittim geldim fakat paylaşmak belki beni çözüme götürür diye paylaşma kararı aldım.yıllardır rüya görüyorum bilinç altımda ne varsa o bi rşekilde o gece rüyama giriyor.ve her gece kabus görüyorum.duyduğum bir haber yada üzüldüğüm bir şey mutlaka canımı sıkıyor rüyamda benim başıma geliyor.öldürmeye çalışanlar.sağlığımla oynayanlar.vs.vs.

ne yapmalıyım psikiyatriye gitmek ilaç kullanmak istemiyorum.nasıl başa çıkabilirim.bilinç altımı nasıl arındırabilriim.

lütfen yardım
Bu tür şeyleri kendi içinizde basitleştirin örn yaşanan kötü olaydan etkileniyosanız aman ne var bunda sonuçta herkez kaderini yaşar gibisinden kendinizi motive edin iyi tarafından bakin herşeye beyin kendini olumsuz şeylere daha çok motive eder gece uyurken de gün boyu yaşadığınız olayları beyin düzenlerken ortaya çıkar rüyalar dua okumayı unutmayin

merhaba arkadaşlar

lütfen yardım
Psikanaliz öneririm. Psikiyatri de rüyaları çözümlemede tek yöntem bence. Birisine danışabilirsin. Bende de çocukluğumdan beri mevcut. Ben bipolar olduğumdan zaten tedavi görüyorum ve analizde özellikle rüyalarımı anlatmam bekleniyor.İç dünyanı çözmeden rüyalarını da çözemezsin.Umarım iyi gelir.

Back