• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

rüya ve gerçeği ayırt edememek

laatweek

Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2023
321
59
18
Arkadaslar merhaba , size yaşadıgım ve gün gectikce rahatsız olmaya basladıgım bir seyden bahsetmek istiyorum tek bende mi böyle diye düsünmüyor degilim artık.
Gördüğüm rüyaların hepsini gerçekten yaşamış gibi hissediyorum örneğin bir arkadaşımı rüyamda eski sevgilisiyle barışmış olarak görüyorum ve gerçekte de barıştılar diye hatırlıyorum rüyamıydı degilmiydi diye düsünmeye baslıyorum sonradan rüya oldugunu anlıyorum .
Veya erkek arkadaşımla tartışma yaşıyorum rüyamda gün içinde aklıma geliyor sinirlenicem tam ve biraz düsündükten sonra rüya oldugunu idrak ediyorum vs…
Bu sizlerde de oluyor mu bende yine bir dönem olmuştu kendiliğinden geçmişti şimdi yine başladı ve çok rahatsız edici . Bunun bir tanımı var mı yoksa sıradan herkeste olan bisey mi bilgilendirirseniz süper olur..

Bende esimi ruyamda baska kadinlarla mangal yaparken goruyordum 🥴
Uyaninca sinirli oluyordum ona falan 😬
Ama tüm gün ruyayi gercek sanma durumu olmadi hic
Bi ara ruyamda wcye gidiyordum ama aslinda gitmiyormusum yatagi kil payi farklarla kurtardigim cok olmustur 😵‍💫
Çok ilginç gerçekten mesela arkadaşımın profilini gördüm bugün geçen gün rüyamda eski sevgilisiyle barışmıştı bugün baktıgımda aa bunlar da nasıl barıstı cidden dedim şöyle bir kaç dakika düşündüm rüya oldugunu öyle anladım gibi gibi şeyler , delirmiyorumdur inşallah…

Bir uzmana danışın
Normal bişey değil bu

düzgün uyuyabilir musunuz?

ben de stresli dönemlerimde derin uykuya dalamama, uykudan uyanamama sıkıntıları yaşıyorum. böyle zamanlarda uykuyla uyanıklık arasına sıkıştığım için rüyayla gerçek çok karışıyor. ben de terk edildiğimi görüp sabah sevgilime sinirlendiğimi bilirim.

psikolog değil, psikiyatriye görünün. gerekirse nörolojiye ya da uykunuzla alakalı bir sorunsa uyku polikliniklerine falan yönlendirir.

Yanlis anlamayin sakin oyledir demiyorum asla ama sizofrenide de hayalle veya ruyayla gercek hayati cok birbirinden ayirt edemezler. Bunun icin kullanilan ilaclar var hatta psikiyatrist ile gorusebilirsiniz. Belki donemsel yada sinirsel vucudun verdigi tepkidir.

peki önce nöroloji mi yoksa psikolog mu hangisine daha yakın olabilir durumum hiç bilmiyorum
İlk başvuru olarak psikolog olmaz. Diper branşlar görsün gerekli tetkikler görüntülemeler mr, tomografi vb. Çekilsin. Patolojik bir durum yok ise psikoloğa onlar yönlendirir kaşeli kağıtla zaten.
Yeni geçirilen bir kafa travması veya çok ciddi ailesel travmalarınız var mı?

düzgün uyuyabilir musunuz?

ben de stresli dönemlerimde derin uykuya dalamama, uykudan uyanamama sıkıntıları yaşıyorum. böyle zamanlarda uykuyla uyanıklık arasına sıkıştığım için rüyayla gerçek çok karışıyor. ben de terk edildiğimi görüp sabah sevgilime sinirlendiğimi bilirim.

psikolog değil, psikiyatriye görünün. gerekirse nörolojiye ya da uykunuzla alakalı bir sorunsa uyku polikliniklerine falan yönlendirir.
son 1 haftadır geceleri kolay uyuyamıyorum 4-5 oluyor zor uyuyorum evimizin arkasında inşaat var her sabah 8-9 gibi baslıyolar onların sesine her gib muhakkak uyanıp camı kapatıyorum 1 aydır falan devam ediyor bu durum acaba camı kapatıp tekrar uyumaya geçiş esnasında gördügüm rüyalar mı böyle yapıyor bana gerçeklikle rüya arasına geçerken falan bilmiyorum

Yanlis anlamayin sakin oyledir demiyorum asla ama sizofrenide de hayalle veya ruyayla gercek hayati cok birbirinden ayirt edemezler. Bunun icin kullanilan ilaclar var hatta psikiyatrist ile gorusebilirsiniz. Belki donemsel yada sinirsel vucudun verdigi tepkidir.
allah korusun yahu inşallah öyle bişey değildir , mesela rüyamda erkek arkadaşımın bana bişey anlattığını görüyorum sonra ona o konuyla ilgili bişey diyecekken fark ediyorum aslında rüya oldugunu , ben herkeste olabilecek biseydir diye düsünüp cok üstüne düsmemistim bu meselenin

İlk başvuru olarak psikolog olmaz. Diper branşlar görsün gerekli tetkikler görüntülemeler mr, tomografi vb. Çekilsin. Patolojik bir durum yok ise psikoloğa onlar yönlendirir kaşeli kağıtla zaten.
Yeni geçirilen bir kafa travması veya çok ciddi ailesel travmalarınız var mı?
aslında eski konularıma bakarsanız eğer son 6 aydır yaşadığım bir hamile olma tramvası var aşamadıgım 6 aylık süreçte de beni inanılmaz yıpratıp gerçek bir tramva yaşamama sebep oldu belki onun stresi vücuduma böyle yansıyor olabilir mi

Şoyle ki bende daha once gorustum psikiyatri ile. Yani illa ki cok ciddi hastasiniz demek degil insan zaman zaman ihtiyac duyabilir korkmayin. Bana dedigi insanlar kafaya takmiyorum zannetse bile bilinc altinda bazi seyleri takiyor olabilir ve bunun farkinda degildir. Beyinde cok farkli kendi kafasina buyruk cesitli savunma mekanizmalari gelistiriyor. Ornegin cilt hastaliginiz cikabiliyor. Sonra dermatolog ariyoruz neden oldu diye. Ya da uzgunken ekmek yediniz. Glutene alerji gelistiriyor cunku beyin diyormuski uzulurken vucuda giren sey tehdittir. Bunun gibi beyin yasadigi travmayi nereden cikaracak belli olmuyor acikcasi.

son 1 haftadır geceleri kolay uyuyamıyorum 4-5 oluyor zor uyuyorum evimizin arkasında inşaat var her sabah 8-9 gibi baslıyolar onların sesine her gib muhakkak uyanıp camı kapatıyorum 1 aydır falan devam ediyor bu durum acaba camı kapatıp tekrar uyumaya geçiş esnasında gördügüm rüyalar mı böyle yapıyor bana gerçeklikle rüya arasına geçerken falan bilmiyorum
uyanıp geri uyuyunca bende de aynısı oluyor, her sabah ezan sesine uyanıyorum çünkü. son konunuza baktım da çok yoğun stres altındasınız. çok da gençsiniz bir şekilde profesyonel destek almayı deneyin lütfen.

Hep derlerya saglam kafa saglam vucutta bulunur diye bence tam tersi saglam vucut saglam kafa olmadan olmuyor :)

uyanıp geri uyuyunca bende de aynısı oluyor, her sabah ezan sesine uyanıyorum çünkü. son konunuza baktım da çok yoğun stres altındasınız. çok da gençsiniz bir şekilde profesyonel destek almayı deneyin lütfen.
çok teşekkür ederim inşallah o yaşadığım tramvanın bende kalıcı hasarı olmamıştır

Şoyle ki bende daha once gorustum psikiyatri ile. Yani illa ki cok ciddi hastasiniz demek degil insan zaman zaman ihtiyac duyabilir korkmayin. Bana dedigi insanlar kafaya takmiyorum zannetse bile bilinc altinda bazi seyleri takiyor olabilir ve bunun farkinda degildir. Beyinde cok farkli kendi kafasina buyruk cesitli savunma mekanizmalari gelistiriyor. Ornegin cilt hastaliginiz cikabiliyor. Sonra dermatolog ariyoruz neden oldu diye. Ya da uzgunken ekmek yediniz. Glutene alerji gelistiriyor cunku beyin diyormuski uzulurken vucuda giren sey tehdittir. Bunun gibi beyin yasadigi travmayi nereden cikaracak belli olmuyor acikcasi.
aslında biraz bu yasadıgım stresle alakalı olabilecegini tahmin edebiliyorum ancak 6 ay sonunda belki o yüzden degildir diye düsündüm ya da bi sekilde patlama oldu bende bilmiyorum insanın psikolojisinin neler yaptırabilecegini cok iyi gördüm bu sürecte umarım geçici bişeydir

Bir iki sefer olabilir ama sürekli oluyorsa bence de doktora görünmeniz de fayda olabilir.
daha önce kısa bir dönem daha olmuştu bu ama hiç üstünde durmadım ve geçti son bir kaç gündür yine var , cok da üstüne düşmeyip bir süre geçmesini bekleyeyim geçmezse doktora gitmeyi deneyeceğim

Back