• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rutubetli ev

Esesdmrhn

Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2023
1
0
6
32
Kızlar evimi 1 sene önce kalorifer yPtirdim daha sonra yalitim yaptırdım arkasından hemen ama ama neden bilmiyorum kuytu köşelerde bazi 2 odada rutubetli olmaya başladı evimin tavanları köşelerde kararmalar oldu çatı sağlam şu almıyor hiç bir yerden anlam veremiyorum neden oluyor özellikle yatak odam evi yeni boyattik yine ayni sorun ne yapmalıyım yardımcı olur musunuz bilgisi olan

Şu anda ben de deniz kenarı bir evde oturuyorum genelde deniz kenarı evlerde olur sahil kıyılarındaki evlerde ben en başta bütün rutubetleri silip temizleyerek başladım sünger özellikle çok daha kolay çıkmasını sağlıyor tamamen temizledikten sonra her gün penceremi uzun saatler açık bıraktım yaz kış üstten hep açtım bu sayede şu anda rutubet oluşmuyor bu kış ayında bile maalesef ki bunu yapıyorum

Kızlar evimi 1 sene önce kalorifer yPtirdim daha sonra yalitim yaptırdım arkasından hemen ama ama neden bilmiyorum kuytu köşelerde bazi 2 odada rutubetli olmaya başladı evimin tavanları köşelerde kararmalar oldu çatı sağlam şu almıyor hiç bir yerden anlam veremiyorum neden oluyor özellikle yatak odam evi yeni boyattik yine ayni sorun ne yapmalıyım yardımcı olur musunuz bilgisi olan
Rutubet yani nem ve küf ciddi anlamda hasta edecek tehlikeli bir unsur. Evin eşyasının çürümesini geçtim. Solunum yollarınız bu sebepten ağır hasar alabilir ciddi astım krizleri öksürük gibi şeylerle uğraşırsınız. Alerji yapar, döküntü yapar, küfün içerisindeki sporlar hava yolu ile eve her yere yayılır. Sizi hasta eder. Akciğerleriniz için eziyet gibi bir şey kısaca o iltihap ilerledikçe tehlikenin seviyesini siz düşünün artık. Akar ve mantar sporları evinizde cirit atar.
Küfü tamamen temizlemelisiniz.
Nemli duvarlar, sızıntılar, su birikintileri, havalandırma sorunları veya yetersiz izolasyon bunlar yapar genelde. Eviniz yeterli havalanmıyor olabilir. Temiz hava sirkülasyonu azdır, nem yükselir sıcaklık ve kalorifer ile. Dikkat edin. Eşyanın küfü dert değil, evi satarsın boyarsın temizlersin eşyayı atar yenisini alırsın ama hastalık konusu ciddi perişan edebilir. Acil tedbir almalısınız.

Evinize nemli havayı çeken bir alet var onu alıp her odaya koyup calistirirsaniz sizin için iyi olur.
Öncelikle bir usta çağırıp ona sordurmaniz lazım.
Eviniz müstakil sanırım
Bodrum katinız varsa orası soğuk sizin ev de sıcak olunca haliyle nem oluşur.
Ya da eviniz toprak temasli müstakil ise yine aynı şey geçerli.
Dedigim gibi o aleti alıp her odada çalıştırın ki evin nemini toplasın.

Yalitim yaptirmaniz gerekiyor. Rutubet ciddi hasta eder onemseyin, yaz kis havalandirin
Temizlenmis gozuksede asla temizlenmez duvara isler her firsatta cikar ortaya.
Siz yalıtım ile baslayin ilk adim yalitim sonrasina bakarsiniz

Yalitim dogru seçilmemis, dogru uygulanmamis olabilir.
Boyaniz hava almayan bir boya turudur, olabilir.

Küfü tamamen temizletmeden boyama yaparsanız küf alttan tekrar kusacaktir.

Evinizin sigortası var ise sigorta eksperini cagirip onun yonlendirmesiyle once küfü temizletip ardindan evdeki küflü havayi emecek bir sistem kurdurmalisiniz. Bunlardan sonra ev bir sure havalandirilmali ve ardından tekrar nefes alan bir ic ve dis cephe boyasiyla boyatilmali.

Back
X