Rusça öğrenmeye çalışanlar buraya :)

Elfslmz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2012
2.108
1.383
Merhaba arkadaşlar :KK25:
Rusça öğrenmeye çalışıyorum ,bu dille ilgili hergün paylaşım yapacağım,ilgilenen arkadaşlar varsa burada paylaşım yapabilirler vede çok sevinirim:KK19:
Всем привет друзья :KK25:,я здесь и жду:KK36:

Всем привет :KK3:
Bugün 1 saat gramer çalıştım ve rusça подкасты dinledim.
Bugün birkaç tane tamamlanmış(с.в),tamamlanmamış (н.в)fiil yazacağım;
Н.в - с.в
Завтракать - Позавтракать
Обедать - Пообедать
Ужинать - Поужинать

Например; Я завтракаю.
Утром Позавтракала.
:KK68:

İlgilenmiyorum ama çok isterdim ingilisce ve rusca öğrenmeyi :)) Rusça bizde sık kullanılır aslında bildiğim sözler de var ama yazı falann hiç yokk :)) okuyabiliyorum ama :)

Bizde derken merak ettim nerelisiniz?bildiğiniz sözleri türkçe karakterlerlede yazarsınız anlayabilirim sanırım:)

Bizde derken merak ettim nerelisiniz?bildiğiniz sözleri türkçe karakterlerlede yazarsınız anlayabilirim sanırım:)

Azeriyim canım :) Babam ana dili gibi rusca konuşur ben de ondan duyuyorum :)) ama genel olarak da dilimizde kullanırız rusca sözler, alışkanlık olmuş arık :))

daha çok mesela общий, простой, спасибо, так, не знаю, отдельный gibi sözler.. şu an aklıma bunlar geldi :))

Sen nasıl öğreniyorsunn?? yani kendi kendine mi ?

Benimde azerbaycanlı ama rus kökenli bir arkadaşım var onunla çalışmaya başladım ,haftada bir defa pratik,2 defada 1 saatlik gramer çalışıyoruz ,çalıştığı için bu kadar zaman ayırabiliyor, bende çalışıyorum ama rusçaya fena sardım zor bir dil gerçekten,konuşuyorum ama çok düşünerek inşallah yakında daha akıcı konuşabileceğim:)
Ara sıra uğra buraya istersen:)

Benimde azerbaycanlı ama rus kökenli bir arkadaşım var onunla çalışmaya başladım ,haftada bir defa pratik,2 defada 1 saatlik gramer çalışıyoruz ,çalıştığı için bu kadar zaman ayırabiliyor, bende çalışıyorum ama rusçaya fena sardım zor bir dil gerçekten,konuşuyorum ama çok düşünerek inşallah yakında daha akıcı konuşabileceğim:)
Ara sıra uğra buraya istersen:)

Ne güzell :) uğrarım tabii, fırsat bulursam ben de başlarım belki :)

Привет :KK3:
Маленькая кошка: küçük kedi
Короткий карандаш: kısa kalem
Новая машина: yeni araba
Дорогая сумка: pahalı çanta

Здесь-тут: burada
Там: orada

Мой кот: benim kedim (erkek kedi)
Моя кошка: benim kedim (dişi kedi)
Hoppa:KK68:
Добрый вечер:iyi akşamlar

Привет :KK25:
Не важно что говоришь,важно как говоришь:ne söylediğin değil,nasıl söylediğin önemli.

Советовать:tavsiye etmek
Опускаться на колени: Dizlerinin üzerine çökmek
У меня нет аппетита: iştahım yok
:KK68:

Доброе утро :KK25:
Нужно:gerekli
Надо:gerekli
Необходимо:kesin biçimde gerekli
Можно: olanaklı,mümkün
Невозможно: olanaksız
Нельзя: olmaz,yasak

Merhabalar , bende Rusça öğrenmeye başladım . Aslında üniversitede 2 dil olarak aldım ama bu sefer YDS ye Rusça olarak giricem ve hedefim en az 60 . O yüzden tam 1 yılım var , 28 adımda Rusça kitabı ile başladım. Önerilerin var ise , benimle de paylaşabilir misin ? Teşekkür ederim şimdiden.

Bende rus dili ve edebiyatı okuyorum :)
Merhabalar , bende Rusça öğrenmeye başladım . Aslında üniversitede 2 dil olarak aldım ama bu sefer YDS ye Rusça olarak giricem ve hedefim en az 60 . O yüzden tam 1 yılım var , 28 adımda Rusça kitabı ile başladım. Önerilerin var ise , benimle de paylaşabilir misin ? Teşekkür ederim şimdiden.

Kızlar mesajınızı yeni gördüm ilgi duyan kimse olmayınca devam etmedim burada paylaşıma.
Ben hala devam ediyorum çalışmaya ama kendi başıma olduğu için biraz zor oluyor biliyorsunuz rusça zor bir dil,bir arkadaşım vardı azeri rus asıllı artık burada değil malesef.
Sonbaharı seven kız okulda hangi dersler ve konuları görüyorsunuz?
Kukuleta ben bahsettiğin kitabı bilmiyorum yanlız en son d&r da bir kitap buldum ve bence bayağı kapsamlı rusça dilbilgisi susanna margaryanın,sen şu anda hangi konulara çalışıyorsun?

Зима : kış зимой : kışın
Весна : ilkbahar, весной:ilkbaharda
Лето : yaz ,летом: yazın
Осень : sonbahar,осенью:sonbaharda.

Selam :) Ben de Rusça öğrenmek istiyorum ama bilmiyorum yapabilir miyim? Sizin yorumlarınızı bekliyorum. Daha alfabeyi bile öğrenmedim. Bugün başlıyorum ama çok da zorsa, baştan vazgeçmem lazım. İngilizce ve Türkçe biliyorum. Kelimeler iki dille benzerlik gösteriyor ama emin olamıyorum. Sizce???

X