Run missi Run!

missipipi

run missi run
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2012
326
197
404c3dc1578ba3fce25ef6094a5678e5.jpg

Merhaba!

29 yaşındayım,
1.63 boyundayım,
55 kg ağırlığındayım!

19 Ocak itibari ile yaşantıma uygun bir diyet programı hazırlamaya çalıştım kendime, eğer senin de yeme-içme, uyku ve egzersiz düzenin benimkine uyuyorsa, hadi beraber yapalım! .)

Kendim ve program hakkında ufak bilgiler:

*Hedefim 48 kg a ulaşmak ve alabildiğine fit bir vücuda kavuşmak.

*Çalışan bir kadınım (mesai saatlerim şöyle 8.30-17.30 ) Ve günlük egzersiz planım da bu saatlere göre ayarlanmış olacak.

*Alkol tüketmiyorum, öyle bir kısıtlama ihtiyacım veya alkol aldıktan ertesi günü bir pişmanlık yaşamayacağım. Birazdan okuyacağın üzere sabah erken bir saatte spor yapıyorum ve bunun için erken kalkmam gerekiyor. Yani saat 10a yaklaşırken ben çoktan uyumuş olacağım.

*Oksijeninden bolca faydalanabildiğim bir şehirde yaşıyorum. Eğer senin için de öyle ise bu güzel haber! Çünkü Mart- Nisan gibi sporu açık havaya taşımayı düşünüyorum.

*Benim problemim basenlerimle. Oldu bitti bu böyledir. Geçen yıllarda yaklaşık 16 kilo vermiştim (64 ten 48e) evet zayıflamıştım ama istediğim sıkılaşma olmamıştı. Şimdi oluşturduğum programla sıkılaşma sağlanacak. (bu arada basen ölçüm 99 cm.)

*Her gün 2.5-3 litre su içilecek.

*Her gün 3 fincana kadar limonlu yeşil çay tüketilecek.

*Sabahları 6.30-7.00 arası jillian michaels 30 day shred yapılacak.

*Gün içerisinde 30 day squat challenge ve dambılla kol çalışmaları yapılacak.

*Kahvaltı genellikle meyveden (en azından hafta içi), öğlen ve akşam yemekleri ise evde hazırlanan öğünler olacak.

*18.30-19.00 arası akşam yemeği için son saatler. 19dan sonra katiiiiiiiiiyen bir şey yenmeyecek.

*Çikolata seviyorum. Günlük iki karecik ülker marka %80 bitter yiyorum ve yemeye de devam edeceğim.

*Sabah ve yatmadan önce bacaklarımı Eda Taşpınar Doğal At kılı fırçam ile 5 er dakika fırçalıyorum. Buna da devam edilecek.

*Yemek programına gelince;

Dukan-Karatay-Ender Saraç ve zilyontane diyet listesi var elbette. Ben kendi listemi kendim oluşturdum. Gayet memnunum. Genel hatlar bol yeşillik, sebze yemekleri, NO abur cubur NO!

Gün gün yazacağım için yediklerim-içtiklerim bölümünü de ordan görebilirsin. İster direkt al ister kendine uyarla.

Şimdiiii

RUN MİSSİ RUN!!!!

çok güzel hayırlı olsun günlüğün canım bende 63,5 tan 61,3 kiloya düştüm 51 kilolardan çıktım günlüğünü takip edeceğim. zamanında nasıl düştün 48 kilolara ve şimdi listen nedir neler yapmayı düşünüosun

Sabah:

06.10 Uyanış. Bol limonlu ılık su ve beraberinde l-carnitine takviyem
06.30 jillian 30 day shred ( bugün 3. günümdü, hala fazlasıyla ağrım var ve yürümekte zorlanıyorum)

Evden çıkmadan evvel bi bardak ev yapımı muzlu süt hüplettim. Ardından doğruca işe.

Öğlene kadar ara öğün yapmadım. Ofis çalışanıyım ve odam tek kişilik squat yapmaya elberişli yani.
70 tane yaptım. Ama sanırım şu tablolara uymak daha mantıklı gibi. Bundan sonra tabloya göre çalışacağım.
917dbe513c433e9698930e855ec299d7.jpg

Ofis masamda 1.25 L'lik su şişem var. Öğleden önce bir öğleden sonra bir olmak üzere. Günlük ofiste 2.5 L'yi tamamlamış oluyorum.

Öğle:

12de yemek!

Light ton balıklı lahana salatası ( sadece lahana ve ton balığından ibaret)
2 light etimek dilimi. ( Birinin üzeri ev yapımı çemenle süslenmiş <3)

Ara Öğün:

Bir adet olgunlaşmamış muz

çok güzel hayırlı olsun günlüğün canım bende 63,5 tan 61,3 kiloya düştüm 51 kilolardan çıktım günlüğünü takip edeceğim. zamanında nasıl düştün 48 kilolara ve şimdi listen nedir neler yapmayı düşünüosun

Elma diyeti, Lahana Çorbası Diyeti, Kalori Sayım Diyeti hatta bi ara Dukan :) Deneme yanılma yoluyla çoğunu denedim. Şimdi kendime uygun bi şeyler yapmaya çalışıyorum, uyduruk yani :) Seni de tebrik ederim bu arada, ne kadar sürede verdin 2 kg ı ?

ben 2 haftadır ama çok kaçamaklarım oldu eskikilomadönüyorum bloğunu tavsiye ederim taylan kümelinin kızının sayfası güzel listeler ve bilgiler var

Kaçamaklara rağmen bence gayet iyi! Devamını dilerim, dediğin bloğa da bakacağım :) teşekkürler therapne!

Hellö! Ne tatlış bir sabah!

Ama önce dünün akşam yemeği ve egzersizler hakkında bilgi:

Akşam:

Koca bir bardak muzlu smoothie!

Aklımda sebze haşlama fikri vardı ama nedense kendimi pek aç hissetmediğim ve şekerli (her zamanki gibi) bi şeyler canım çektiği için soya sütlü ballı muzlu smoothiemi hüplettip günü noktaladım.

10932117_768804233211476_344908613_n.jpg

Dün kendimi fazla enerjik hissetmiş olmalıyım ki tv nin karşısında 20 dk dambıllarla çalıştım. yetmedi squat yaptım.
Ama bu biraz programsız bir egzersiz günü olduğu için artık bana uygun tablo ve ihtiyacım olan hareketlere düzenli ve saatli çalışacağım.

Evde mini bi defterim var (aslında onlarca var, ben cicili defter hastasıyımdır) oraya gün be gün yapmam gereken programı yazacağım. Uyguladığım zaman da bir TİK! böylece ne durumdayım nasıl gidiyorum eksiklerim neler görmüş olacağım. Bu deftere yiyip içtiklerimi de yazsam iyi olacak.

Ve bu sabah!

06.10 GÜNE MERHABA ve l-carnitine takviyem ( hemen akabinde bol limonlu ılık su)
06.25 jillian 30 day shred ( bugün 4. günümdü ve ağrı sızılarım neredeyse azalmış)

10474179_751632698252229_4210180096638171250_n.jpg

Hızlıca bir duş ve sonrasında limonlu yeşil çay!
Bu arada ocakta da yumurtam kaynaya duruyor bilginize. Ancak kahvaltımı evde değil iş yerinde yaptığım için bol baharatlı yumurtamı dilimleyip mini kabımda çantama yerleştiriyorum.

Evden çıkmadan evvel tabi ki at kılı fırçamla 5 er dakikalık fırrça vakti!

10931392_751682024913963_7035587509737845116_n.jpg

Selülitlerim var evet!
Dolaşım bozukluğu, genetik yapı. Nasıl adlandırırsanız işte.
Elimdeki olanaklarla hem de (bence) en etkili yöntemle bu işi çözmüş gibiyim. Yaklaşık bir aydır her gün düzenli fırçalama yapıyorum ve selülitlerim azalmış durumda. Tabi fırçalamayı bırakırsam yeniden corttttlarlar mı orasını bilemiyorum :)

Fırçalama sonrası Madam Coco'nun indirimdeyken denemeden aldığım İĞRENÇ KOKULU unisex giovanni vücut sütünü sürüyorum. Madem aldık bari kullanalım da bitsin :)

Çok teşekkür ederim! Bu başarı hepimizin olacak umarım, hepimiz istediğimiz fitliğe kavuşacağız !

Ve bu sabah!

06.10 GÜNE MERHABA ve l-carnitine takviyem ( hemen akabinde bol limonlu ılık su)
06.25 jillian 30 day shred ( bugün 4. günümdü ve ağrı sızılarım neredeyse azalmış)

Eki Görüntüle 1384181

Hızlıca bir duş ve sonrasında limonlu yeşil çay!
Bu arada ocakta da yumurtam kaynaya duruyor bilginize. Ancak kahvaltımı evde değil iş yerinde yaptığım için bol baharatlı yumurtamı dilimleyip mini kabımda çantama yerleştiriyorum.

Evden çıkmadan evvel tabi ki at kılı fırçamla 5 er dakikalık fırrça vakti!

Eki Görüntüle 1384183

Selülitlerim var evet!
Dolaşım bozukluğu, genetik yapı. Nasıl adlandırırsanız işte.
Elimdeki olanaklarla hem de (bence) en etkili yöntemle bu işi çözmüş gibiyim. Yaklaşık bir aydır her gün düzenli fırçalama yapıyorum ve selülitlerim azalmış durumda. Tabi fırçalamayı bırakırsam yeniden corttttlarlar mı orasını bilemiyorum :)

Fırçalama sonrası Madam Coco'nun indirimdeyken denemeden aldığım İĞRENÇ KOKULU unisex giovanni vücut sütünü sürüyorum. Madem aldık bari kullanalım da bitsin :)
canımm çok güzel paylaşımın:) at kılı fırçasını netten mi aldın ne kadara aldın fark etti mi

An iti bari ile 1.25 L'lik suyum bitti. Öğleden sonra kalan 1.25 imi de içerim!

Sanmayın ki günlük limit 2.5 litre benim için! Günlük 3-3.5 L su içiyorum. Bunda ne yazık ki geçmiş yıllarda geçirmiş olduğum tükrük bezi ameliyatımın etkisi büyük. Ne garip değil mi başa gelen kötü bir olay güzel bir şeye sebebiyet verebiliyor :)

Sizin de tükrük beziniz olsun veya olmasın her gün en az 2 litre su içmeyi unutmayın!

Çünkü:

SusuzlukşişmanlatırSusuzlukşişmanlatırSusuzlukşişmanlatırSusuzlukşişmanlatırSusuzlukşişmanlatırSusuzlukşişmanlatırSusuzlukşişmanlatırSusuzlukşişmanlatırSusuzlukşişmanlatırSusuzlukşişmanlatırSusuzlukşişmanlatırSusuzlukşişmanlatır..
  1. Hafif susuzluk bile metabolizmayı %3 oranında yavaşlatır.
  2. Vücudumuzun susuzluk işaretine o kadar gözümüz kapalıdır ki, onları açlık sancıları olarak yorumlarız.
  3. Vücut suyu, asit fazlalıklarını seyreltmek için ve bütün toksinleri idrar, ter ve bağırsak yoluyla yıkamak için kullanır. Susuzluk, asitlenmeye ve koruma -yağ depolama- durumuna sokar. %2'lik bir su kaybı, keza bu 1 saatlik ortalama bir egzersizde kaybedilene eş değerdir, bile yeterlidir.
  4. Gün içi yorgunlukların 1 numaralı sebebi su eksikliğidir.
  5. Yeterince su içilmediğinde dokularda oluşan asitler yumuşatıcı görevini görür. Kaslarımız yumuşar ve güçsüzleşir.

10945581_751337188281780_7477970364392324259_n.jpg

Son düzenleme:
canımm çok güzel paylaşımın:) at kılı fırçasını netten mi aldın ne kadara aldın fark etti mi

Merhabalar therapne! :)

At kılı fırçasının fiyatı standart. Yani internetten de alsan mağazadan da alsan 39.9 tl.
Ben boyner.com'dan aldım çünkü internet dışında hiç bi yerde bulamadım.

Önerir miyim? Evet! Aldığıma pişman mıyım? Hayır!
Eğer senin de selülit sorunun varsa al derim ancak şöyle bi durum var sabah ve akşam yılmadan kendini fırçalaman gerekiyor. Sanırım ben düzenli yaptığım için etkisini fark ettim. Bazen o kadar üşeniyordum ki uflaya puflaya yine de o beş dakkayı tamamlıyordum. :)

Bu arada araş gör.'üm.

Merhabalar therapne! :)

At kılı fırçasının fiyatı standart. Yani internetten de alsan mağazadan da alsan 39.9 tl.
Ben boyner.com'dan aldım çünkü internet dışında hiç bi yerde bulamadım.

Önerir miyim? Evet! Aldığıma pişman mıyım? Hayır!
Eğer senin de selülit sorunun varsa al derim ancak şöyle bi durum var sabah ve akşam yılmadan kendini fırçalaman gerekiyor. Sanırım ben düzenli yaptığım için etkisini fark ettim. Bazen o kadar üşeniyordum ki uflaya puflaya yine de o beş dakkayı tamamlıyordum. :)

Bu arada araş gör.'üm.
yorumları da okudum bu fırça ile ilgili bende alayım olmaz mı selülit:) çok memnun oldum hangi şehirdesin? bende nomralde o kadar az su içerdim ki bazen günde 1 bardak ama artırdım dün 2,5 litreye tamamladım

ya çok güzel! eğer çalışıyorsan sende masanda bi şişe bulundur derim canım en azından gözünün önünde durunca içmek durumunda kalırsın :) ben muğlalıyım muğlada yaşıyorum. sen ne yaparsın neredensin peki?

Öğlen :

Fırında karnabahar
Yoğurtlu biber kurusu
Yoğurtlu karışık ot haşlama ( ebegümeci, sıra otu, şevketibostan)

*Gün içerisinde kesinlikle ekmek yemiyorum.

Acayip yedim ve şiştim şu an yeşil çayımı içiyorum. İşin tek mutlu edici yanı yediğim her şeyin sebze ve tuzunun yağının az olması. :rolleyes:

ee.jpg

Bugün 30 day squat challenge programının 2. günü! Henüz başlamadım, işten çıkana kadar yapmam gerek. Çünkü akşam diğer egzersiz programlarıma zaman kalmalı. Hala popo ve basen için vurucu güçte hareketler bulabilmiş değilim. Araştırmalarım sürüyor.

X