- 25 Aralık 2020
- 4.916
- 17.961
- 41
-
- Konu Sahibi Hayatiminanlami3
nasıl vakit buluyorsunuz 8 kere tül yıkamaya?Evet gerçekten bazen işkenceye dönüşüyor,sinek değdi diye 8 defa yıkanan tüller,yere değdi diye sürekli yıkanan çamaşırlar,sürekli silkulasyon halinde devam
Gece 4lere kadar ayaktayım kafama taktigim zaman "işte şimdi oldu"diyene kadar rahat edemiyorum işimi biterene kadar ayaktayım yani saat farketmeznasıl vakit buluyorsunuz 8 kere tül yıkamaya?
ben de çoğu kez gece 4lere kadar ayaktayım ama benim eşim çoluğum çocuğum yok, 4e kadar temizlik yapıp bu sefer gün içinde nasıl aktif olabilirsiniz ki? etrafınızdakiler demiyor mu bunu?Gece 4lere kadar ayaktayım kafama taktigim zaman "işte şimdi oldu"diyene kadar rahat edemiyorum işimi biterene kadar ayaktayım yani saat farketmez
Benimki mesela dolabı silmem ve oraya değen şeyleri çöpe atmam mikrop bulaşacak yada böcek oralara degdiyse onun kalıntıları olmuştur gibi şeyler,geçen mesela oğlum top aldı ufak kardeşi mutfağa getirmiş oraya değdi topu direk çöpe attım silsemde çıkmayacak gibi sonra bitane daha aldı yine oda değdi oda direk çöpe,yapamıyorum yıka gecrr diyorum ama geçmiyor,mesela yeni sildigim yere atıyorum çorap düştü bazen bişey yok temiz heryer diye diye çorabı yada kıyafet her neyse düşse alipta yerine koysam beynimin içinden bişeyler pis oldu herşey pislendi değdiği şeylerde pislendi gibi konuşuyor,sonra koyduğum eşyayı ve onun değdiği herşeyi tekrar yıkıyorum,tam sebebini bilmiyorum yani öyle off ne temiz bir kadın diye bişeyde değilim anlamıyorum kendimiben de çoğu kez gece 4lere kadar ayaktayım ama benim eşim çoluğum çocuğum yok, 4e kadar temizlik yapıp bu sefer gün içinde nasıl aktif olabilirsiniz ki? etrafınızdakiler demiyor mu bunu?
yani sizin bir tür OKB yaşadığınız kesin gibi, biliyorum taktığınız şey neyse onu yapmadan asla rahatlamazsınız ama mesela böyle bozukluklar yaşayanlar genelde bunu bir felaketle bağdaştırıyor.
o dolabı silmezsem oraya degen bir şeyler yemek yaparsan hepimiz ölürüz
o kapıyı 68 kere silmezsem kapıdan uğursuz bir şey girer, filan gibi
siz takmışsınız ama neden taktığınız burada yok.
Evet malesef tedavi olmalısınız. Geçmiş olsun.Bayanlar merhaba kendimle ilgili bir sorum var size,ben çok aşırı takinti yapiyorum bazı şeyleri ornek vermek gerekirse mesela daha yeni olan birşeyi söyleyeceğim,geçen gün kapıları sıliyordum tam silme bitti son bir kez bezi kapının yanına doğru sürerken altından küçük minik bir böcek çıktı hemen ilaçlama şirketi falan çağırdım ama böceğin bir tane olduğuna eminim çünkü başka asla görmedik hiç ve ara ara kendimde ilaçların huylandigim için neyse kapıları tekrar sildim sildigim kovayı çöpe attım çünkü böcek kapıya degmistir belki! Diye düşündüm ardından yerleri sildim o kovayida çöpe attım halıları yıkamaya verdim ayrıca sermeden önce tekrar kapıları ve yerleri sileceğim,sonra mesela 5 yıl önce falan alt komşum evini ilaclatmisti onlardan kaçan bir iki böceği kapının önünde öldürdüm sonra bir tane mutfakta gördüm gördüğüm yeri elli kere silmem şöyle dursun oraya yakın olan dolabı öğün bugündür kullanmıyorum o dolaba birşey değse direk çöpe çünkü böceğin pisliği var gibi geliyor asamiyorum aynı dolabı her silmemde 15 bez harcıyorum en az ve her bez çöpe direk hatta az önce yine sildik 1 saatlik işi 3 saate bitiriyorum takintilarim yüzünden,artık bıktım herşeyde bir tiksinti bir korku eskiden uysturmadan dolgu yyaptiran ben şimdi iğne vursalar ağlamaktan öluyorum ,arabanın ön tarafına oturamiyorum anksiyetemi dersiniz ne bilmem ama kalbim duracak gibi oluyorum bu durumla artarak devam ediyorum her gün bir yenisi ekleniyor,ruh hastalıklarından randevu aldım gideceğim ama bilen varmı bu bendeki nedir yada tedavi edilebilir mi ? Bazen yaptıklarım normal diğer insanlar acayip gibi geliyor,bazen bende çok yoruluyorum ve yapmak istemesemde devam ediyorum.
Oldukça ilerlemiş bir an evvel doktora gidin 8 kez tül yıkamak nedirEvet gerçekten bazen işkenceye dönüşüyor,sinek değdi diye 8 defa yıkanan tüller,yere değdi diye sürekli yıkanan çamaşırlar,sürekli silkulasyon halinde devam
Bayanlar merhaba kendimle ilgili bir sorum var size,ben çok aşırı takinti yapiyorum bazı şeyleri ornek vermek gerekirse mesela daha yeni olan birşeyi söyleyeceğim,geçen gün kapıları sıliyordum tam silme bitti son bir kez bezi kapının yanına doğru sürerken altından küçük minik bir böcek çıktı hemen ilaçlama şirketi falan çağırdım ama böceğin bir tane olduğuna eminim çünkü başka asla görmedik hiç ve ara ara kendimde ilaçların huylandigim için neyse kapıları tekrar sildim sildigim kovayı çöpe attım çünkü böcek kapıya degmistir belki! Diye düşündüm ardından yerleri sildim o kovayida çöpe attım halıları yıkamaya verdim ayrıca sermeden önce tekrar kapıları ve yerleri sileceğim,sonra mesela 5 yıl önce falan alt komşum evini ilaclatmisti onlardan kaçan bir iki böceği kapının önünde öldürdüm sonra bir tane mutfakta gördüm gördüğüm yeri elli kere silmem şöyle dursun oraya yakın olan dolabı öğün bugündür kullanmıyorum o dolaba birşey değse direk çöpe çünkü böceğin pisliği var gibi geliyor asamiyorum aynı dolabı her silmemde 15 bez harcıyorum en az ve her bez çöpe direk hatta az önce yine sildik 1 saatlik işi 3 saate bitiriyorum takintilarim yüzünden,artık bıktım herşeyde bir tiksinti bir korku eskiden uysturmadan dolgu yyaptiran ben şimdi iğne vursalar ağlamaktan öluyorum ,arabanın ön tarafına oturamiyorum anksiyetemi dersiniz ne bilmem ama kalbim duracak gibi oluyorum bu durumla artarak devam ediyorum her gün bir yenisi ekleniyor,ruh hastalıklarından randevu aldım gideceğim ama bilen varmı bu bendeki nedir yada tedavi edilebilir mi ? Bazen yaptıklarım normal diğer insanlar acayip gibi geliyor,bazen bende çok yoruluyorum ve yapmak istemesemde devam ediyorum.no
Normal değil, aşırı yaptıklarıniz. Destek alın ilerlemesinBayanlar merhaba kendimle ilgili bir sorum var size,ben çok aşırı takinti yapiyorum bazı şeyleri ornek vermek gerekirse mesela daha yeni olan birşeyi söyleyeceğim,geçen gün kapıları sıliyordum tam silme bitti son bir kez bezi kapının yanına doğru sürerken altından küçük minik bir böcek çıktı hemen ilaçlama şirketi falan çağırdım ama böceğin bir tane olduğuna eminim çünkü başka asla görmedik hiç ve ara ara kendimde ilaçların huylandigim için neyse kapıları tekrar sildim sildigim kovayı çöpe attım çünkü böcek kapıya degmistir belki! Diye düşündüm ardından yerleri sildim o kovayida çöpe attım halıları yıkamaya verdim ayrıca sermeden önce tekrar kapıları ve yerleri sileceğim,sonra mesela 5 yıl önce falan alt komşum evini ilaclatmisti onlardan kaçan bir iki böceği kapının önünde öldürdüm sonra bir tane mutfakta gördüm gördüğüm yeri elli kere silmem şöyle dursun oraya yakın olan dolabı öğün bugündür kullanmıyorum o dolaba birşey değse direk çöpe çünkü böceğin pisliği var gibi geliyor asamiyorum aynı dolabı her silmemde 15 bez harcıyorum en az ve her bez çöpe direk hatta az önce yine sildik 1 saatlik işi 3 saate bitiriyorum takintilarim yüzünden,artık bıktım herşeyde bir tiksinti bir korku eskiden uysturmadan dolgu yyaptiran ben şimdi iğne vursalar ağlamaktan öluyorum ,arabanın ön tarafına oturamiyorum anksiyetemi dersiniz ne bilmem ama kalbim duracak gibi oluyorum bu durumla artarak devam ediyorum her gün bir yenisi ekleniyor,ruh hastalıklarından randevu aldım gideceğim ama bilen varmı bu bendeki nedir yada tedavi edilebilir mi ? Bazen yaptıklarım normal diğer insanlar acayip gibi geliyor,bazen bende çok yoruluyorum ve yapmak istemesemde devam ediyorum.
O dolabı çöpe atın 15 kere silecek yereBayanlar merhaba kendimle ilgili bir sorum var size,ben çok aşırı takinti yapiyorum bazı şeyleri ornek vermek gerekirse mesela daha yeni olan birşeyi söyleyeceğim,geçen gün kapıları sıliyordum tam silme bitti son bir kez bezi kapının yanına doğru sürerken altından küçük minik bir böcek çıktı hemen ilaçlama şirketi falan çağırdım ama böceğin bir tane olduğuna eminim çünkü başka asla görmedik hiç ve ara ara kendimde ilaçların huylandigim için neyse kapıları tekrar sildim sildigim kovayı çöpe attım çünkü böcek kapıya degmistir belki! Diye düşündüm ardından yerleri sildim o kovayida çöpe attım halıları yıkamaya verdim ayrıca sermeden önce tekrar kapıları ve yerleri sileceğim,sonra mesela 5 yıl önce falan alt komşum evini ilaclatmisti onlardan kaçan bir iki böceği kapının önünde öldürdüm sonra bir tane mutfakta gördüm gördüğüm yeri elli kere silmem şöyle dursun oraya yakın olan dolabı öğün bugündür kullanmıyorum o dolaba birşey değse direk çöpe çünkü böceğin pisliği var gibi geliyor asamiyorum aynı dolabı her silmemde 15 bez harcıyorum en az ve her bez çöpe direk hatta az önce yine sildik 1 saatlik işi 3 saate bitiriyorum takintilarim yüzünden,artık bıktım herşeyde bir tiksinti bir korku eskiden uysturmadan dolgu yyaptiran ben şimdi iğne vursalar ağlamaktan öluyorum ,arabanın ön tarafına oturamiyorum anksiyetemi dersiniz ne bilmem ama kalbim duracak gibi oluyorum bu durumla artarak devam ediyorum her gün bir yenisi ekleniyor,ruh hastalıklarından randevu aldım gideceğim ama bilen varmı bu bendeki nedir yada tedavi edilebilir mi ? Bazen yaptıklarım normal diğer insanlar acayip gibi geliyor,bazen bende çok yoruluyorum ve yapmak istemesemde devam ediyorum.
İnan kaç defa nalbura gittim gelin kesin tek dolaplik bölümünü diye (mutfak dolabının üst kısmı) kesemeyiz dengesi bozulur olmaz dedi gittiğim her yer yoksa ben birakirmiyim onu evde,para biriktiriyorum yeni mutfak dolabı yaptırmak icinO dolabı çöpe atın 15 kere silecek yere
İnan kaç defa nalbura gittim gelin kesin tek dolaplik bölümünü diye (mutfak dolabının üst kısmı) kesemeyiz dengesi bozulur olmaz dedi gittiğim her yer yoksa ben birakirmiyim onu evde,para biriktiriyorum yeni mutfak dolabı yaptırmak icin
Gece 4lere kadar ayaktayım kafama taktigim zaman "işte şimdi oldu"diyene kadar rahat edemiyorum işimi biterene kadar ayaktayım yani saat farketmez
Alt katın boş kimse oturmuyor şükür,zaten makinamdan hiç ses çıkmıyor yeni aldım ama kurutma makinası daha fazla ses çıkarıyor onu zaten sabahları açıyorum yinede çünkü biz bile rahatsız oluyoruz,gerçi usttekine ses gitmez sanırım onun makina bir çalışıyor sanki bizim eve gelecek gürültüsü çok fazla gerçi ben sorun etmiyorum bizdeki herkes uyumuş oluyor ben zaten ayaktayımGece 4'e kadar camasir makinasi calistirmiyorsunuzdur umarim? Bu, mustakil evde oturmuyorsaniz komsulariniza karsi cok saygisiz bir hareket.
2 bebegim var, haftanin en az 3 gunu camasir makinam calisiyor, gun asiri supurge tutarim, hergun bulasik makinam calisir, kurutma makinami her camasirdan sonra kullanirim ama asla gece 22'den sonra camasir & kurutma makinami calistirmam, aksam 20'den sonra supurge tutmam, saat sabah 10 demeden hicbir makinami çalıştırmam.
Umarim siz de boyle yapiyorsunuzdur.
Tek sorun bu değil ki? Gereksiz yere kullanılan tonlarca su, enerji, kimyasal atık...Evdeki çocukların psikolojisi... Komşuların rahatsızlığı en küçük problem bu konuda...Gece 4'e kadar camasir makinasi calistirmiyorsunuzdur umarim? Bu, mustakil evde oturmuyorsaniz komsulariniza karsi cok saygisiz bir hareket.
2 bebegim var, haftanin en az 3 gunu camasir makinam calisiyor, gun asiri supurge tutarim, hergun bulasik makinam calisir, kurutma makinami her camasirdan sonra kullanirim ama asla gece 22'den sonra camasir & kurutma makinami calistirmam, aksam 20'den sonra supurge tutmam, saat sabah 10 demeden hicbir makinami çalıştırmam.
Umarim siz de boyle yapiyorsunuzdur.