Rotavirüs aşısı yaptıran var mı?

kızlar bu hastalığı bizzat büyük oğlumda gördüm 1,5 yaşındayken virüs hastalığına yakalandı,ateş ishal kusma acayip lanet bir hastalık ve bu aşıyı çok araştırdım büyük oğlumun zamanında yoktu, vardı ama türkiyeye ye 3 sene önce geldi sanırım, bizim dr.olması gerekiyor ben bile oğluma yaptırdım deyince,bizde yaptırdık, eğer maddi durumunuz el veriyorsa yapılması gereken bir aşı,
nadir görülen bir virüs evet ama önlem almak önemli,
bizim 3.ayda 4.ayda birer doz ağızdan verildi hiç bir yan etksi yok,20 gün sonra sonuncu dozumuzu yaptıracağız
eğer kafanız karışıksa sizi en çok doktorunuz bu konuda bilgilendirir,
benim çevremdeki herkez bu aşıyı yaptırdı,
ben virüs aşısını bizzat gördüğüm için paylaşmak istedim
umarım doğru kararı verirsiniz meleklerimiz için

ledangel bu konuyu doktoruma soracağım,
sonuçta doktorumuzda bile bile oğluna zarar vermek istemez ve çevremdeki bilinçli anneler bunu yaptırdı,
bunun en kısa zamnda bir açıklaması olur eminim,

cnm siteye üye olup okudum yazıyı.4-6 hafta içinde araştırma bitip sonuç açıklanacak ok de...bişey kafama takıldı aşının hangi maraksı olrsa olsun ilk dozunun 3.ay tamamlanmadan yapılması gerektiği özellikle vurgulanmış eeeee nasıl oluyo bu çoğu doktr ilk dozunu 4.ayda bile yapıyo.3.ayın içnde yapıyo..mesela bizim dotorumuz 14hftalıkken yaptı.maddi olarak şuan yaptıramayacak gbiyseniz srun değil 4.ayın sonuna kadarda yapılır en geç aşılar 6,5 aya kadar tamamlanmalı dedi.valla kafayı yememek içten değil

Son düzenleme:
ben de oğluma yaptırdım doktorumuz iki dozluk yaptı 3.5 ve 5.5 ayda ben sularımıza güvenmiyorum ve en çok sudan oluyormuş 5 yaşına kadar risk dahilinde ben hazır su kullansam da illa ki başka bir şekilde içecek doktorumuza güveniyoruz tabii size kalmış...

ben de kızıma ilk dozunu 3 aylıkken,ikinci dozunu 4 aylıkken yaptırdım.üçüncü dozunu da 5 aylıkken yaptırıcam.doktorum kendi çocuğuna 2 dozluk olan rotarix yaptırmış buna rağmen 4 gün hastanede yatmışlar.onun için bana bu aşıya güveninin kalmadığını ve 3 dozluk olan rotateq yaptırmamızı önerdi ben de rotateq aldım.sizinle paylaşmak istedim.

bize de isterseniz yaptırınd ediler... burda yazılanları okudukça kararsız kaldım... kimisi diyor bu hastalık çok ağır geçiyor kimisi de aşının zararlı olduğunu söylüyor... ne yapıcaz şimdi... ishal olup ağır atlatması mı yoksa bilmediğmiz yan etkileri mi ? ... oğlum 70 günlük.. bugün 3 aşı yapıldı iki bacağından ve kolundan. (bcg-daBT-IPA-Hip-konjuge onömokok)

Back
X