Rota Virüsü Aşısı?

Sizce Rota Virüsü Aşısı Yapılmalı mı?

• Yaptırdım Tavsiye Ederim

OY: 18 30,0%
  • Yptırmadım Tavsiye Etmiyorum

OY: 4 6,7%
  • Yaptırmayı Düşünüyorum

OY: 11 18,3%
  • Yaptırmayı Düşünmüyorum

OY: 11 18,3%
  • Fikrim Yok

OY: 16 26,7%

• Ankete Katılan
    60

Paradise

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2007
1.436
3
116
İzmir
Kızlar Hepimizin Tereddüt Ettiği Bi Konu Bi Anket Yapalım İstedim Şubat Anneleri Neler Düşünüyor Bu Konuda Çoğunluğun Sesin Duyalım İstedim..

Sizce Rota Virüsü Aşısı Yapılmalı mı?

ben yaptırmıyorum

konuştuğum iki doktorda çok gerekli olmadığını söyledi.zaten koruyuculuğu 1 yılmış ve yan etkileri korkutucu

daha doğrusu henüz yeni bir aşı olduğu için artıları ve eksileri çok net olarak bilinmiyor.

hijyene dikkat edilirse hastalığı kapma riski az.ama tabiki yok değill.umarım yakalnmayız bu hastalığa.

Galiba Yaptırcaz Saülık Ocağğındaki Hemşire Korkuttu Bizi Çocuğumu Hiç Evden Çıkarmam Yazın Dışarı Çıkmayız Sıcakta Kimse Öpmez Kucaklamaz Diyorsanız Yaptırmayın Ama Buraya Yaptırmayan Ve Serumluk Bebekler Geliyor Dedi Tırstııımmmm.. Ne Kadar Koruyabilirim Bu Yaz Yurt Dışından da Çok Misafir Gelcek Araba da Var Gezmeye de Çıkarız Hele Yazın Çok Sıcak Oluyor Mikroplar Daha da Çoğalıyor Diye Düşünmeye Başladım..

Ayy Bilmiyoruuummmm:52:

Canım biz de çok düşündük. En sonunda yaptırmaya karar verdik.Çevremde yaptıranlar var bir zararı olmadığını söylediler. Genelde fiyatı yüksek olduğu için yaptırmayanlar ağırlıkta. Birinci dozunu iki aylıkken yaptılar ikinci dozu da dört aylıkken olacak inş.

bende çok tedirgindim ama çevremde yaptıran çok kişi olunca korkularımı yenip 2 gün önce aşıyı alıp evde kendim uyguladım 2.sini bir ay sonra uygulamam gerekiyormuş kazasız belasız atlatırım inş.

ben hemen yaptırdım valla o riskki göze almak istemedim dr.bize önerdi eşimde saglıkçı oldugu için oda risk almk istemedi 20 gün oluyo 1.dozu yapalımız ikinciyede allah kerim

bende 3 dozunuda yaptırdım kızıma şiddetle tavsiye ederim büyük kızım 7 yaşında onun zamanında yoktu ve rota virüs hastaneye kontrole gittiğimizde ordan bulaştı ateş kusma isahal mahvoldu yavrucak 3 ggün hastanede yattık serum ve iğnelerde cabası o yüzden hiç düşünmeden hemen yaptırdım

Geçenlerde bir bebek anadoluda ishalden öldü. Doktora götürmüşler ilaç vermiş geçirmemiş en sonunda bebek öldü diye bir haber vardı. Sonra dedim ki kendi kendime iyiki de yaptırmışım bu aşıyı. Önceleri emin olun birçok aşı için doktorlar çok yan etkisi var gereksiz dediler ama şimdi sağlık bakanlığı aynı aşılar için yaptrmazsan 20 kere telefon ediyor.

bence yaptırsak mı diye düşünmek düşünerek vakit kaybetmek bile hata..
biz olduk zamanında aşımızı ve oğlum bir kez ishal oldu ve ateşi 38den yukarı çıkmadı ve ishal günde 2-3 kereden fazla kaka yapmadı..bir gr kilo kaybımız olmadı ayakta atlattık..aynı dönemde salgın vardı ve bursa da çocuklar kırıldı hastalıktan, hastanelerin bahçelerine kadar kuyruk vardı..her gelen bebeğe serum takıp yatırmaya çalışıyolardı..biz ayakta atlattık çok şükür..
iyi ki iyi ki iyi ki iyi ki yaptırmışım..siz de atlamayın derim..

13 boyunca bebeğim yoğun bakımda kaldı. bebeğime bakan dr.sorduğumda yaptırmak bebeğin için en iyisi onu hastalıklardan bir nebzede olsun bu şekilde koruyabiliriz yakalansa bile çok etkilemez demişti.hiç tereddüt etmeden bugün yaptırdım ikinci dozda 1 temmuzda olacak.

10 Tem 2007
08:30 Cevaplayan: Uzm.Dr. HALİT ÖZKAYA .Cevap: .

ROTAVİRÜS AŞISI

Kısaca hatırlayacak olursak, rotavirüs küçük çocuklarda özellikle kış aylarında görülen ishallere neden olmakta, hatta vücudun su kaybı yerine konamazsa ölümlere yol açabilmektedir. 5 yaşına gelene dek neredeyse her çocuk rotavirüsle karşılaşmış olmakta, rotavirüs ishalleri dünya çapında önemli bir sağlık sorunu olarak kabul edilmektedir. Bu nedenle, 1999’da ilk geliştirilmiş olan rotavirüs aşısının bazı ciddi yan etkiler ( barsak tıkanıklığı ) nedeniyle kullanımdan kalkmasından beri güvenli bir aşı geliştirme çalışmaları sürüyordu. Bu çalışmaların sonuçlanması, yeni rotavirüs aşılarının güvenilir olduğunun gösterilmesiyle, bu aşılar dünyada pekçok ülkede kullanıma girmiştir. 2007 yılı başından beri ülkemizde de mevcuttur.

Aşı hangi yaştaki bebeklere uygulanacak?

Aşı 6 hafta-6 ay arası bebeklere en az 1 ay arayla 2 veya 3 doz halinde ağızdan damla şeklinde veriliyor. Piyasada bulunan 2 farklı marka aşıdan biri 2, diğeri 3 doz olarak önerilmektedir.

Aşının yan etkileri nelerdir?

Aşı sonrası bulantı, kusma, burun akıntısı, öksürük gibi yan etkiler görülebilir. Eski aşının kullanımdan kalkmasına sebep olan barsak tıkanıklığında artış yönünden riskli olmadığı saptanmıştır.

Başka aşılarla birlikte yapılabilir mi?

Bebeklik dönemdeki diğer aşılarla birlikte uygulanabilir. Bu durumda, aşıların etkinliğinde bir sorun olmayacaktır.

Bu aşıyı olan bebek ishal olmayacak mı?

Rotavirüs dışındaki etkenlerin yol açtığı ishallere karşı koruyucu olmayacaktır. İshalin pek çok nedeni vardır, ancak rotavirüs çocukluk çağı ishallerinin en sık görülen nedenidir.

ÖZET

Rotavirüs, tüm dünyada bebek ve küçük çocuklarda görülen ishallerin, özellikle hastane yatışlarına ve bebek ölümlerine neden olan ağır gastroenteritin en önde gelen nedenidir. Hemen tüm çocuklar beş yaşına kadar enfekte olurlar ve hastalık özellikle 4-36 ay grubunda dehidratasyon ve asidozla ağır seyrederek ölüme neden olabilir. Rotavirüsler, her yıl iki milyondan fazla hastane yatışına ve yaklaşık 600 bin ölüme sebep olmaktadır. Rotavirüs ishalinin önlenmesinde tek yöntem rotavirüs aşılamasıdır. İlk “reassortant” rotavirüs aşısı, tetravalan maymun-insan “reassortant” rotavirüs aşısı (Rotashield) ABD’de 1998’de lisans aldı ve aşı şemasına dahil edildi. Ancak, aşı ile invajinasyon arasında ilişki olduğu gerekçesiyle kısa bir süre içinde kullanımdan kaldırıldı. Sonraki yıllarda, iki yeni rotavirüs aşısının [monovalan human rotavirüs aşısı (HRV, Rotarix) ve pentavalan human-bovine reassortant rotavirüs aşısı (PRV, RotaTeq)] etkinliği ve güvenirliliği yaklaşık 130 000 bebekte yapılan geniş çalışmalarla değerlendirildi. Bu çalışmaların sonuçları, her iki yeni rotavirüs aşısının, ishale, özellikle ciddi ishale karşı etkin ve güvenli bir korunma sağladığını gösterdi. Rotavirüs aşılarının, rotavirüs olgularını (%74), ağır olguları (%98) ve hastane yatışlarını (%96) azaltması beklenmektedir. Rotavirüs aşıları ile invajinasyon riskinin artmadığı gösterilmiştir. Günümüzde, bu iki yeni rotavirüs aşısı ülkemizinde dahil olduğu 90’dan fazla ülkede lisans alarak kullanıma girmiştir. ABD yanında Venezüella, Brezilya, Panama, Meksika ve Avusturya gibi ülkelerde aşı takvimine dahil edilmiştir. Aşı ağız yoluyla 2 ve 4. ayda olmak üzere iki dozda (HRV için) veya 2, 4 ve 6. ayda olmak üzere üç dozda (PRV için) uygulanır. İlk doz bebek 6-12 haftalık iken uygulanmalı ve aşılamaya 12-14 haftadan sonra başlanılmamalıdır ve aşılama 24. haftadan (HRV için) veya 32. haftadan önce (HRV için) tamamlanmalıdır. .

Valla Biz Dayanamadıık Korktuk Eş Dost Yaptırın Sınra Kendinizi Sorumlu Hissedersiniz Dedi Yaptırdık dün İlk Dozu..

bende yaptırıcam yaaa.içim rahat etmedii.

ya bide bişi sorcamm bu ishal yapıyo yaa bebeklerimizin ishal olduğunu nerden anlıcaz.yani hep kakaları sıvıı su gibi.ya bu konuda biraz cahilmi kaldım neee?

bende yaptırıcam yaaa.içim rahat etmedii.

ya bide bişi sorcamm bu ishal yapıyo yaa bebeklerimizin ishal olduğunu nerden anlıcaz.yani hep kakaları sıvıı su gibi.ya bu konuda biraz cahilmi kaldım neee?

ben de diyordum zaten sıvı zaten günde 2-3 kez yapıyorlar nasıl ishal oluyor diye bu sabah anladım sen misin ishal olduğunu anlamayan bir bez dolusu sıvı kaka herzamankinden daha sıvı ve daha çok olmuştu heralde o dur dedim ishal :}

ben de diyordum zaten sıvı zaten günde 2-3 kez yapıyorlar nasıl ishal oluyor diye bu sabah anladım sen misin ishal olduğunu anlamayan bir bez dolusu sıvı kaka herzamankinden daha sıvı ve daha çok olmuştu heralde o dur dedim ishal :}

ay ama benimkinin öyle yaptığı zamanlarda oluyokii sırtından falan çıkıyoo.pöff kafam karıştıı

tecrübeli annelere soralım dicem ama onlar böyle faydalı işlerle ilgilenmiyolar ahaha ayy çok gülesim geldi kendi söylediğim şeyee yaaa
.

ay ama benimkinin öyle yaptığı zamanlarda oluyokii sırtından falan çıkıyoo.pöff kafam karıştıı

tecrübeli annelere soralım dicem ama onlar böyle faydalı işlerle ilgilenmiyolar ahaha ayy çok gülesim geldi kendi söylediğim şeyee yaaa
.

Delisin Kızım Sen Güzel Gydirmişsin Yani Şey Konuşmuşsun :82:

aklında soru işaretleri kalmaktansa en iyisi yaptırmak 3.ay olmadan yaptırmak daha iyi oluyormuş..
pazar günü gittiğim dr.öyle söyledi.
Sevil'e ben istemiyordum ama kendi dr.yoğun bakımda kaldığı için onu korumak açısından yaptıralım parasına bakmayın hasta olursa daha çok çekersiniz üzülürsünüz dedi.Doğruda söyledi aslında

aklında soru işaretleri kalmaktansa en iyisi yaptırmak 3.ay olmadan yaptırmak daha iyi oluyormuş..
pazar günü gittiğim dr.öyle söyledi.
Sevil'e ben istemiyordum ama kendi dr.yoğun bakımda kaldığı için onu korumak açısından yaptıralım parasına bakmayın hasta olursa daha çok çekersiniz üzülürsünüz dedi.Doğruda söyledi aslında

yemişim parasını. onların sağlığından kıymetlimi.Allah korusun hastalansalar çektikleri eziyet paralarla telafi edilemez.ayy yok yok bende yaptırayımm.yarın gideyim doktora yazdırayımm.alayımm ağza damlatılıyo sadece dimi kendimizde damlatamazmıyız

yemişim parasını. onların sağlığından kıymetlimi.Allah korusun hastalansalar çektikleri eziyet paralarla telafi edilemez.ayy yok yok bende yaptırayımm.yarın gideyim doktora yazdırayımm.alayımm ağza damlatılıyo sadece dimi kendimizde damlatamazmıyız

Hiçbişey Yok Damlatırsın, Bi Tüpü Boşalttı Ağzına Doktor O Kadar Ama Dikkat Et Damlatmadan Önce Çok Doyurma Damlattıktan Sonra Bi Yarım Saat Falan İyice Doyurma ki Kusup da Boşa Gitmesin..

Bizde Bi Yan Etkisi Azcık Kusma Oldu O da Ağzının Kenarından Akma Şeklinde Şükürler Olsun Şiddetli Kusmuyor Bi de İshal {Hala Emin Değilim O İshalmi Ama :} }

Ateş Falan Yapmadı Şükürler Olsun..:nazar:

Hiçbişey Yok Damlatırsın, Bi Tüpü Boşalttı Ağzına Doktor O Kadar Ama Dikkat Et Damlatmadan Önce Çok Doyurma Damlattıktan Sonra Bi Yarım Saat Falan İyice Doyurma ki Kusup da Boşa Gitmesin..

Bizde Bi Yan Etkisi Azcık Kusma Oldu O da Ağzının Kenarından Akma Şeklinde Şükürler Olsun Şiddetli Kusmuyor Bi de İshal {Hala Emin Değilim O İshalmi Ama :} }

Ateş Falan Yapmadı Şükürler Olsun..:nazar:

hemşire kendi yaptı şırıngaya çekti yavaş yavaş verdi bilseydim evde ben de yapardım 2.dozu düşünüyorum ama evde yapmayı.
bizde herhangi bir etki olmadı çok şükür pazardan bu yana çok iyiyiz.ishal kusma ateşte olmadı

Back
X