Rota virüsü aşısı

Arg1

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2023
1.255
998
38
Selam kizlar bebeğime bu aşıyı yaptircam. Kafama takılan bı kaç şey var bilgisi olan cevap verebilir mi acaba.
Aşıyı eczaneden temin etsek sağlık ocağı bu aşıyı yapar mı ?
Yoksa randevu alıp özele mi götürmem gerekiyor ?
Sisteme falan kayıt ediyorlar mı bu aşıyı olduğu zaman ?

Zaten sizde hepimiz gibi doktorunuzun önerisiyle yaptırıyorsunuz kimse kafasına göre gidip aşı yaptırmıyordur herhalde. Ne kadar saçma konuşmuşlar.
Bana ilk aile hekimindeni hemşire söyledi sonra da gittiğim çocuk doktoru yaptırmamı tavsiye etti. Yoksa benim böyle bir aşıdan haberim bile yoktu ilk çocuğum yeni yeni öğreniyorum :/
Ben devletin rota ve menenjit aşısını karşılamamasını yüksek fiyatına bağlıyorum bu kadar yaygın ve önemli bir hastalığın aşılarının karşılanmamasının başka bir açıklamasını bulamıyorum. Ama dediğiniz gibi durumu olmayan ailelerin yaptırmak isteyip de yaptıramaması çok kötü bir durum. Eğer sosyal devletsek herkese eşit olmalı ama nerede…Yazacak çok şey var da neyse.

Sorun şu ki size en azından onerip bilgi vermisler. Ben çevremde daha önce yaptiranlar oldu ordan biliyordum yoksa ilk bebeğim ve bi çok konuda bilgim yetersiz olabilir.

Hemsiremize söyledim ben yorum yapamam doktora danışın dedi doktorumuza sorunca öneriyorum dedi ama şu zamanda yaptırilir yan etkisi vardır damla seklindedir falan gibi hiç bir bilgi vermedi. Bu ilgisizlikleri canımı sıkmaya başladı.

Farklı bir ilçede aile hekimleri yapıyorken burası yapmaktan kaçınıyor onu geçtim bilgi dahi verilmiyor. Menenjit aşısından bile bahsetmediler bana bugün özele gittik ordaki doktor bahsetti..

Bizde riske atmamak için bugün özelde ilk dozu yaptırdık aşi dahil nerdeyse 2000 lira gitti mecbur bu ay biseylerden kısmak zorunda kalacağız. Kaldı ki evi kira olan fatura ödeyemeyen aileler var keşke biraz kolaylık taninsa bu konuda cidden üzüldüm bugün bu duruma. pahalılık ve eşitsizlik hakkında cidden söylenecek çok şey var ama neyse ..

Gerçekten yapmamaları çok saçma. Devlette acil hemşirelerinden falan yardım isteseydiniz keşke bi aşı kadarda yaptırmak için para harcamışsınız üzüldüm. 2. Doz için devlet hastanesine gidin bence orda mutlaka yardımcı olurlar hatta siz bile yapabilirsiniz nasıl olsa birinci dozda görmüşsünüzdür hiçbir zorluğu yok emzirir pozisyonda tutup yanağının içine doğru yavaş yavaş verin damlayı emiyorlar zaten ama yine de sağlık kuruluşunda olsun derseniz devlet Hastanesi'ne gidin ya da eğer yaşadığınız yerde tek sağlık ocağı yoksa başka aile hekimliğine alın kaydınızı almadan önce de araştırın özel aşı yapan hangisiyse o sağlık ocağına geçin

Gerçekten kötü oldu yani şu an riske atmamak için mecbur bu şekilde yaptık. Bir de bebeğim prematüre dogdu ekstra böyle bir korku oldu icimde bir problem olursa diye. Bahsettiğiniz şeyleri arastiracagim acil vs. Yapıyorsa 2.doz için öyle yaparim.. Ama dediğim gibi sanırım tercihlerine bırakılmış bir mesele. Tamam aşı özel parasını bir şekilde veriyoruz ama en azından yani damlayı damlatsınlar çok zor bir şey değil bu ateşlenme ihtimalini bahane ediyorlar ama bu ihtimal sarılık aşısında da vardı onu yaptılar. Bu da bana çok çelişkili ve sacma geliyor..

Haklısınız endişeniz de en doğal hakkınız zaten sağlık kuruluşunda yaptırmak istemeniz. Bence siz eğer başka sağlık ocağı varsa yaşadığınız yerde değiştirin çünkü daha menenjit aşıları var damlayı yapmayan onu hiç yapmaz. Yada hemşirenize söyleyin ilk dozda bi reaksiyon göstermediğini belki yaparlar o zaman.

Haklısınız diğer aşı zamanı gelene kadar arastiricam yapan devlet kuruluşu yoksa mecbur yine özele gidicez. Henüz menenjit ile alakalı bilgi bile verilmedi o derece.. ( en azından şöyle bı özel aşı var şu zamana kadar vakti oluyor deseler ona da eyvallah dicez o da yok ) ikinci dozu yapacaklarını hiç sanmiyorum özel aşı biz yapamıyoruz diyip işin icinden çıkacaklar. Hayırlısı artık rabbim miniklerimize sağlık versin ailelere de maddi manevi güç. Bebeğim olunca daha iyi anladım çocuk büyütmenin ne kadar büyük bir sorumluluk olduğunu o kendinden ödün verip fedakarlık yapan ebeveynleri..

Bizim aile hekimliğinde de özel aşıları yapılmıyor. Biz dün hem rota hem menenjit aşısını kendi çocuk doktorumuz da yaptırdık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…