ben yurtdisinda yasiyorum benim esimede 2 ay suren arastirmalar sonucu 5 ay once ra teshisi konuldu...aile doktorumuz esimin sikayetlerinden yola cikarak ra teshisi konulmadan once romatizma olabilecegini dusundugu icin balik yagi ve antioksidin ilaclar tavsiye etmisti ...4 5 aydir bunlara devam ediyor ...her sabah zencefil cayi iciyor aksamlari isirgan cayi yapiyorum ...zerdacali nette okumustum onuda hap olarak aliyordu aldigi ilaclar cogalinca onu birakti...tabi bunlarin hepsini romatizma dr nun verdigi ra ilaclarinin yanisira aliyor ...suan methotrexate ,folic acid ve birde agri kesici kullaniyor...
2 ay once tb deri testi pozitif cikinca kan testi yapildi kanda aktif cikmadi ama dr yinede onun icinde 9 aylik antibiyotik ve B6 vitamin tedavisine basladi... tb mikrobu kanser gibi ra gibi vucut direncini dusuren hastaliklarda aktif duruma gecermis ki biliyorsunuz tuberkuloz hastaligi tedavisi bulunmasina karsin gunumuzde hala olumle sonuclanan vakalar varmis ...
dr ra icin Simponi adinda bir igne tavsiye etti ...ayda bir kere yapilan bir igne icinizde daha once hic duyan kullanan oldumu acaba...
bazen insan cabuk iyilesmek, iyi sonuc almak icin her duydugunu her inandigini yapmak istiyor ama kotu olan; pek cok seyi ayni anda kullaninca neyin neye ve nekadar faydasi oldugunu anlamaniz zorlasiyor ...yinede esim eskisinden daha iyi ...
gecen gun yine nette bu hastaligi arastirirken bir dr un sayfasindaki tavsiyleri okudum ...sayfa ingilizce bakmak isterseniz dr weil ...bana bu sayfada ilginc gelen sey dr un hayvansal urunlerin ozellikle etin ra tetikledigini belirtmesi ...ve bu gercekden esimde ortaya cikti ...et yedigi gunun ertesi gun agrilari ortaya cikiyor ...ve ayni seyi esimin arkadasi da soyleyince cok sasirdik...dr dedigi gibi kendinizi bir deneyin isterseniz bazi yiyecekleri yediginiz zaman agrilarinizin cogalip cogalmadigini kontrol ederek neyin daha cok agrilarinizi arttirdigini anlayabilirsiniz ...ozellikle asitli sekerli ve hayvansal urunlerde daha cok agrilar ortaya cikarmis ...dr un diger tavsiyeleri arasinda yuksek moral her hastalikda oldugu gibi bu hastalikda da moral cok onemli... evde basit egsersizler yapilmali ....sebze agirlikli beslenmeli ...birde ilginc olan (bunu daha oncede duymustum) ari tedavisinin sizin icin uygun olup olmadigini arastirmanizi tavsiye ediyor... bazilarinda ari sokmasi alerji yapabiliyor kendi basina yapilabilecek bir tedavi sekli degil ...ne yaparsaniz yapin elbette once doktrounuza danisin ...
buarada 4 5 ay once bir soru sormustum burda (80 li sayfalarda bir yerde) bee propolis kullanan varmi diye kimse kullanmamis heralde ki kimse cevap yazmadi ...esimde polen alerjiisi oldugu icin oda kullanmaya korktu ...sonuc yok yani
epey kafa sisirdim sanirim
...bildiklerimi ve bildiklerinizi paylasmak icin yazdim ...Yuce Rabbim daha kotu hastaliklarla karsikarsiya koyupda imtihan etmesin bizleri ....bu yada baska hastalikla ugrasan herkese ALLAH kolaylik versin... amin