Romatizma ve sjögren sendromu

dreamandlife

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2014
116
5
96
Ankara
merbabalar rutin tiroid kontrolleri içim gittiğim doktorum şikayetlerime bakarak benden ek tetkikler istedi. ANA testlerini yaptırdım ve ANA ve ANTİ jo 1 değeri POZİTİF çıktı. doktorum sende romatizma var bir de bir hastalıktan şüpheleniyorum dedi. şüphelendiği şey sjögren sendromuymuş..
Göz kuruluk testi yaptırdı bir de tükürük bezi biyopsisi istedi. Gözüm neredeyse kupkuru çıktı. Şu an biyopsi sonucunu beklemekteyim.
biyopsi sonucu da çıkınca göstermeye gideceğim. Ama bu hastalık hakkında bir bilgim yok. Çevremde bu hastalığa sahip biri yok. Nasıl oluyor ilaç mı kullanılıyor bilmiyorum. Romatizmam iltihaplı değilmiş. Ben ilaç kullanmak çol istemiyorum. 1 yıllık evliyim şimdilik çocuk düşünmüyorum ama bu tür ilaçlar gebeliğe engel mi. Kafam çook karışık

Hastalığınızı bilmiyorum ama netten baktığımda otoimmün bir romatizmal rahatsızlık olduğunu gördüm. Kız kardeşimde benzer bir durum var. Gebelik durumunuzu doktorunuzla konuşursunuz, gebeliğe engel değil ancak ona göre bir düzenleme yapıyorlar ve gebeyken de romatizma bölümüne düzenli kontrole gitti. Çok şükür bir sıkıntı yaşamadan oğlunu kucağına aldı. Bu tarz rahatsızlıklarda benim anladığım, ilaç kullanmamak bebeğe ve anneye zarar verebiliyor. Kontrol altında olması önemli. Doktor değilim, en iyisini doktorunuz bilir. Gebe kalmayı düşündüğünüz için doktora gitmekten vaz geçerseniz diye yazdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…