Romatizma m, huzursuz bacak sendromu mu?

kızlar 4 olduk galiba bendede var annemde ablalarımda hepimizde ben doktora gitmedim ama internetten öğrenmiştim huzursuz bacak sendromu olduğunu hatta birsürü video da vardı izlemiştim çok ilginç. genetik olduğunuda okumuştum ayrıca.tedavisi yok diye biliyordum kadisim bana kullandığın ilacın ismini özel mesajla gönderirsen çok sevinirim öpüyorum

Evet canım maalesef tedavisi yokmuş tam anlamıyla..:sinifsinif:
Ben bununla alakalı bir bitkisel ürün kullanıyordum ama o marka artık üretmiyor sanırım ya da stokta yok uzun zamandır bende kullanamıyorum..
ancak o ürünün içerisinde beta karoten ve 2000 IU e vitamini içeriyordu..
başka markalarda bulabilirsin diye düşünüyorum ben de araştıracağım sanırım eczanelerde bulabiliriz..
Kimyasal ilaçlarda bu hastalığa yalnızca parkinson hastalarının kullandığı ilaçlar iyi geliyor fakat sınırlı sayıda bu ilaçlar 3 ya da 5 tane ..
bana yalnızca birisi iyi geldi fakat buradan adını yazamam ilaç ismi yazmak yasak olduğu için..
sonrasında bu ilacı uzun süre kullanmak istemediğim için bıraktım ve bitkisel olan ve bu maddeleri içinde bulunduran bitkisellere yöneldim..
int.ten vs. yaptığım araştırmalarda parkinson hastalarında e vitaminin kullanıldığını gördüm..
böylece o ürünü kullanmaya başlamıştım..
umarım yardımcı olabilmişimdir ..
ama illa o kimyasal ilacın adını yazmamı istersen özelden yazarım ..
ilacın yan etkileri çok fazla değil ama yine de dr.a danışmadan kullanmamanızı öneririm..

Yıllardan beri gece yatağa girdiğimde ayağımı sallarım. Sallamazsam rahat edemem ve uyuyamam aklım onda kalır. Nasıl ki bacağımı salladığımda yanımdaki rahatsız oluyorsa ben de sallamadığım zaman işte o şekil rahatsız oluyorum. Kendimi bildim bileli var hep ben de. :hulya:

insanı deli eden bir duygu bu, bende çekiyorum yıllardır doktora gittim bana magnezyum eksikliğinden kaynaklandığını söyledi ilaç verdi ilaciçerken azaldı rahatsızlıklar ama ilaç biter bitmez devam etti, artık dayanılmaz hal alıyor gece hiç uyumadım hep uyanık her an masaj yapar durumdayım bacaklarıma, bi yerde okumuştum soğuk kompreksler yapın bacaklarınıza yazıyordu gece aklıma geldi kalktım buzla masaj yaptım geçer gibi oldu hemen uyuyim dedim ama backlarım ısınınca tekrar başladı. anlatılamay bir his bu bacaklarımı rahat ettiremiyorum bir türlü şu an hala yaşıyorum bunu ilk kez bugün bu kadar uzun sürdü akşam tv izlerken başladı gece boyunca ve hala devam ediyor. bunun bir çaresi olması lazım kafayı yedirtecek kadar kötü bi his bu. bütün gece ağladım içim sıkıldı. bu haftadoktora gidicem tekrar. korkuyorum böyle devam etmesinden ciddi anlamda hayatı etkiliyor çünkü. hepinize geçmiş olsun arkadaşlar.

Her gün aynı saatte uyanın,
Gündüz vakti olabildiğince aydınlık ortamlarda bulunun,
Sabah çalışmaya başlamadan önce biraz yürüyüş yapın (İşe yürüyerek gidebilirsiniz) Günlük yürüyüş süresi ortalama 45 dakikadan kısa olmasın,
Aldığınız kafeini (Kahve, çay, çikolata) kısıtlayın. Günde 2 fincandan fazla kahve içmeyin. Uykuya dalmakta veya sürdürmekte sorununuz varsa kafeini tamamen hayatınızdan çıkarın,
Mümkün ise sigarayı azaltın, uyku ile ilgili sorununuz varsa sigarayı tamamen bırakmaya çalışın,
Alkol alımını kısıtlayın. Uyku ile ilgili sorununuz varsa alkollü içeceklerden tamamen uzaklaşın,
Uykunuz gelirse gündüz vakti kısa süreli uyuyabilirsiniz ama gece uykusuzluk çekiyorsanız gündüz uyumamalısınız,
Yatak odanızı uyuma ve cinsellik dışında kullanmayın, yatak odanızı çalışma odası olarak kullanmamalısınız,
Yatak odanız ısı, ışık ve gürültü açısından sizi rahat ettirecek şartlarda olmalıdır,
Uykuya uyanmayı arzu ettiğiniz zamandan 9 saat önce başlayın
Uyumadan 1 saat önce günlük aktiviteyi bitirin, 15 dakika boyunca o gün yaşadığınız sıkıntıları, başarıları ve mutlulukları bir kağıda yazın sonra 45 dakika boyunca gevşemeye çalışın, uyarıcı olmayan şeyler yapın (hafif şeyler okuyun, klasik müzik dinleyin, ılık köpüklü bir banyo yapın, meditasyon yapın, 1 bardak ılık ballı süt için)
Sonra yatağa girin, gözlerinizi kapatıp uykuya dalmanın keyfini çıkarın
Eğer yaklaşık 15 dakika süreyle uykuya dalamadıysanız kalkın ve başka bir odaya gidin ve uykunuz gelinceye kadar gevşemeye çalışın, uykunuz gelince tekrar yatağa gidin. Bu durum tekrar edebilir ama mutlaka her gün aynı saatte uyanmaya özen gösterin.

Daha bir çare bulunamamış bu hastalığa. Yandı gülüm keten helva. :1no2:

aslında hastalığın temelinde kansızlık demir eksikliği mineral eksikliği yatıyomuş. doktorlara soru sorulacak siteler var bugün onlardan birine sordum bu saydıklarımı yazmış bana. önce kansızlık tedavisi göreceksiniz o zaman zaten huzursuzluk sendromunuz azalır zamanlada kaybolur diyor ama bu zaman uzun bir zamanmış. dayanamam ben o kadar. allah yardımcımız olsun.

Ümitsizliğe kapılmanızı istemem arkadaşlar ama ben bu hastalığı yıllardır çekiyorum..
Azalmak mı aslaaaa gittikçe arttı zaten bunu dr.um bana söylemişti..:sinifsinif:
nadiren geçtiği oluyormuş ama kendi araştırmalarım sonucu bulduğum vitaminleri almazsam vayy halime o gece sabah olmuyor...mafoldumben
sağolsun kk.nın oyun kulübü....

vitamin ilaçlarının isimleri nedir canım öğrenebilirmiyim. şu an felaket bacaklarım sinir ediyo valla.

E vitamini Evicap kullanıyorum 400 mg.lığını...
Vitaminin adını gönül rahatlığı ile yazıyorum çünkü özellikle dr.a sordum .
e vitamininin hiç bir zararı olmadığını fazlasının idrarla vücuttan atılacağını söyledi..
Ayrıca Solgarın Beta caroten içeren ürünlerininde çok faydasını gördüm..üstelik e vitaminini kullanmaya başladıktan sonra cildim ve saçlarımda da ciddi biçimde fark oldu..
bir ipucu daha vereyim eczacı bana e vitamini kapsüllerinin içindeki sıvıyı yüzün için de kullanabilirsin dedi ..
yalnız güneş ışığına maruz bırakmayacaksınız cildinizi..
bu yüzden gece yüzünüzü su ile nemlendirdikten sonra kapsülün içini avuç içine boşaltın yüzünüze krem sürer gibi aşağıdan yukarıya doğru (göz çevresinde de kullanabilirsiniz) sürün..
elveda tualet aynasının önünü kaplayan kremler ...zemuszemus
Bir taşla bir sürü kuşş..kaydirigubbakcemile5

gece sana teşekküredemedim kadisim forum kapandı biliyosunki, valla çok sağol özellikle yüze sürme fikri süpermiş. doktora gidicem sorim bakim e vitamini kullanimmi diye. sağol canım ayrıca geçmişolsun.

Rica ederim canım..
iyi dileklerin içinde teşekkürler..))

Rica ederim canım..
iyi dileklerin içinde teşekkürler..))
Konuyu hortlatmıs olacagım ama yaklasık bir senedir bende cekiyorum bu sıkıntıyı, hayattan ve bacagımdan soguyacak raddeye de geldı. Sen nasılsın kadısım yorumlarını bastan sona okudum, bitkısel ilaclar konusunda bana yardımcı olur musun? E vitamininden bahetmişsin hala aynı vitaminleri mi kullanıyorsun? Parknson ilacları hakkında soru sormak istiyordum sana ozelinde kapalı sanırım.

Konuyu hortlatmış olmazsın zaten hastalık hep hortlak..
E vitaminini hala kullanıyorum..Sana beta caroten içeren tabletler kullanmanı tavsiye ederim bu arada demir eksikliğin varsa mutlaka onu da tedavi ettirmelisin..
Ben ara ara dr.umun verdiği ilacıda kullanmaya devam ediyorum..
özelime de hemen bakıyorum umarım faydam dokunabilir..Geçmiş olsun..

Bunu kontrol ettirmistim beyin mr ultrason kan tahlili temiz sadece ultrasondadoktor ven sikismasi dedi onu da diyecek birsey bulamadi da dedi gibi hissettim:) bu beta karotende onerecegin marka varmi suan disardayim alabilirim.

Benim kullandığım a beta caroten eczanelerde satılmıyor int.ten bulabilirsiniz isterseniz özelden yazarım..Ya da solgarın beta carotenini de kullanabilirsiniz..Bu arada şiddetle e vitaminini de tavsiye ederim..Daha önce de yazmıştım nörolojik rahatsızlıkların yanısıra güzelliğine özen gösteren hanımların hemen hemen bütün ihtiyaçlarını karşılıyor..

Dun eczaneye gittim beta caroten solgarın ururunu begendim aldım odeyecekken eczacıyla biraz sohbet ettik, bir de ne ogreneyim, o da bu dertten muzdarip :) halimize aglayayım mı guleyim mi bilemedim.. Kotu tarafı onun durumu oldukca ileriymiş, hem parkinson ilacından, hemde hyaluronikasit, e vitaminli balık yagı hem de solgar calsium magnesium plus zinc urununu kullanıyormus, bunları hergun almadıgı takdirde uyuyamıyormus ve bacaklarının haricinde kollarında da bu sıkıntı varmıs, Allah yardımcısı olsun, onu dinleyince kendi halime inan sükrettim. Onunla uzun uzun sohbet ettikten sonra da solgarın calsium magnesium plus zinc ve balık yagı (seven seas) alarak cıktım :) Bir hafta içinde kesinlikle rahatlarsınız dedi, kullanmaya başladım, inşallah faydasını gorurum. Evet e vitaminini okumustum buradan, hatta alıp bir sure kullandım da. Neden dun tekrar almadım bilmiyorum, aklımdaydı. O beta carotenin adını da atabilirsen memnun olurum, faydası olmazsa aldıklarımın onu da alabilirm. İlac kullanmadan cozmek istiyorum insallah. Verdiğin bilgiler ve destegin için de cok cok tesekkur ederim.

Rica ederim canım umarım faydam dokunmuştur..
Maalesef bu hastalık oldukça yaygın ancak dr.larında söylediği gibi romatizma ile çok fazla karıştırılıyor ..etrafımda o kadar çok bu hastalıktan yakınan insan var ki..Fakat ne olduğunu doğru dr.a gitmedikleri için anlayamıyorlar..İşin biraz acı biraz komik tarafı sadece nörolog ve psikologların bu hastalıktan haberdar olmaları..Kullandığım ilacı yazdırmak için gittiğim sağlık ocağındaki dr. hastalığın adını duyunca şaşırmıştı..hiç duymadığını söylemişti..))O anda kendimden şüphe ettim..))
Evet Maalesef bu hastalık zamanla kollara ve vücuda yayılabiliyormuş..ve işin kötü tarafı hayat kalitesi tamamen yerle bir oluyor..
Bu hastalıktan şikayeti olan herkese acil şifalar diliyorum..Allah kimseye yaşatmasın..

Arkadaşlar aradan çok uzun zaman geçmiş ama yine de sizinle paylaşmak istedim. Ben hamile değilim ama huzursuz bacak sendromundan çok çektim. Geceleri çok uykum olsa da uyandırıyor ve sabaha kadar yürüyorum. Uykusuzluktan dolayı altüst oluyorsun. Bu konuyu yerli yabancı sitelerde çok araştırdım. Bi dönem sıcak su torbasıyla yatıyordum o da biraz işe yarıyor ama bikaç saat uyuduktan sonra tekrar başlıyor. Bir ara da doktora gittim ilaçlar içtiğin sürece işe yaradı ama bıraktığında tekrar başlıyor ki bu ilaçlar da çok masum ilaçlar değil Uzun süredir yediğime yemediğime çok dikkat ettim ne yediğimde yada yemediğimde oluyor diye ve sonunda nohutu keşfettim. Bunu çekmeyene komik gelebilir ama ben yatmadan bikaç kaşık haşlanmış nohut yediğimde o gece rahat uyuyorum en azından yan etkisi olan bişey değil. Bu yüzden uyuyamıyorsanız mutlaka deneyin umarım sizde de işe yarar

Merhabalar, bir süredir bende huzursuz bacak sendromu yaşıyorum. doktorun verdiği ilaç ağır olduğu için bitkisel tedavi seçtim. Kadisim nickli arkadaşım bana kullandığınız bitkisel ilacın ismini özelden yazabilirmisiniz. çok ihityacım var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…