• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Romatizma m, huzursuz bacak sendromu mu?

kızlar ben bu söylediğiniz şikayetleri yaklaşık 7-8 yıldır yaşıyorum.romatizma zannediyordum.ağrının dışında bacaklarımda tuhaf bir his var dediğiniz gibi bıcır bıcır bişeyler oluyor.ağrı,uyuşukluk,halsizlik de var son bir yıldır,kollarımda da başladı.
acaba bu husursuz bacak sendromu mu?

ayrıca benim kan değerlerimde de biraz yükseklik var.sizde bunlar yükseliyormuydu?
crp ve sedimantasyon(yani kanda iltahap varmış)yoksa ikisi birleşip (hem romatizma hem de huzursuz bacak sendromu)bana ızdırap mı çektiriyorlar anlamadım.

bide kendimi çooook yorgun ve halsiz hissediyorum.ben de ağrı kesiciler ve kas gevşeticilerle yaşıyorum.Allahım hepimize şifa versin.

kızlar ben bu söylediğiniz şikayetleri yaklaşık 7-8 yıldır yaşıyorum.romatizma zannediyordum.ağrının dışında bacaklarımda tuhaf bir his var dediğiniz gibi bıcır bıcır bişeyler oluyor.ağrı,uyuşukluk,halsizlik de var son bir yıldır,kollarımda da başladı.
acaba bu husursuz bacak sendromu mu?

ayrıca benim kan değerlerimde de biraz yükseklik var.sizde bunlar yükseliyormuydu?
crp ve sedimantasyon(yani kanda iltahap varmış)yoksa ikisi birleşip (hem romatizma hem de huzursuz bacak sendromu)bana ızdırap mı çektiriyorlar anlamadım.

bide kendimi çooook yorgun ve halsiz hissediyorum.ben de ağrı kesiciler ve kas gevşeticilerle yaşıyorum.Allahım hepimize şifa versin.

Geçmiş olsun canım sanada ..
Benimde başta romatizma var denmişti..sedimantasyon ve crp bende de yüksekti ama ilaçları kullanıp başka bir dr.a gittiğimde sende romatizma filan yok demişti..
o zaman bir kere daha yaptırmıştım tahlili..0 lanmıştı ama aslında romatizma sıfırlanmaz diye birşeyde duymuştum ama dr. dememişti bunu...:uhm:
Ağrılarım devam edince inatla dr. arayarak buldum hastalığımı..
bazı dr.lar sen kendinde zorla hastalık arıyorsun bile dediler bana..:1no2:
eşimi bile zor inandırdım bu hastalığa..
olabilir canım hemen bir nöroloğa git vakit kaybetmeden bazı insanlarda kollarda da olabiliyormuş bu rahatsızlık...:sinifsinif:

ben bu dertten muzdaribim nrsyse 5 yıldır..uyuşma güçsüzülk gbii bacaklarım bazen ayagıma ininyoo gitmedigim dr kalmasdı alanında heepside pröf nöröjiye beyin ceraha heppsinni twk t wk..kan tahlili olmadı beyin mr emg,sep,igneyle kaslarıma baktılar yok yok yok..çok şükür ma mbenim şikayetmm geççmiyooo..benim psikola yönlendirdiler..bende kızdım gitmedim neyapcam bilmiyorum..ha bide geceleri uyamıyorum

ben bu dertten muzdaribim nrsyse 5 yıldır..uyuşma güçsüzülk gbii bacaklarım bazen ayagıma ininyoo gitmedigim dr kalmasdı alanında heepside pröf nöröjiye beyin ceraha heppsinni twk t wk..kan tahlili olmadı beyin mr emg,sep,igneyle kaslarıma baktılar yok yok yok..çok şükür ma mbenim şikayetmm geççmiyooo..benim psikola yönlendirdiler..bende kızdım gitmedim neyapcam bilmiyorum..ha bide geceleri uyamıyorum

maalesef canım bu hastalığın tedavisi yok gibi birşey dr. bana belki geçer belki kalır demişti..:1no2:
ilaç bazen tedavi ediyormuşş bazende işe yaramıyormuş zaten bu hastalık için çok fazla ilaç yok ..
ben hepsini teker teker kullandım kimisi hiç işe yaramadı kimisi ise hipotansiyon problemiyle karşı karşıya bıraktı beni..:çok üzgünüm:
tıp literatüründe adı bile konmamış bu hastalığın..
hala reçeteye yazılırken huzursuz bacak sendromu diye değilde parkinsonizm diye yazılıyor..benneyaptımki
sana da geçmiş olsun..

maalesef canım bu hastalığın tedavisi yok gibi birşey dr. bana belki geçer belki kalır demişti..:1no2:
ilaç bazen tedavi ediyormuşş bazende işe yaramıyormuş zaten bu hastalık için çok fazla ilaç yok ..
ben hepsini teker teker kullandım kimisi hiç işe yaramadı kimisi ise hipotansiyon problemiyle karşı karşıya bıraktı beni..:çok üzgünüm:
tıp literatüründe adı bile konmamış bu hastalığın..
hala reçeteye yazılırken huzursuz bacak sendromu diye değilde parkinsonizm diye yazılıyor..benneyaptımki
sana da geçmiş olsun..

buda bizee gelldii garip bi hastalık bide kimseyi inandıramıyorum böyle bi durum var...saolll canmımm..sanada aalh şifALARR versin.yarabbim..bittkisel olarak bişe yapıyormusun iy gelen varmıııCADIARZU

buda bizee gelldii garip bi hastalık bide kimseyi inandıramıyorum böyle bi durum var...saolll canmımm..sanada aalh şifALARR versin.yarabbim..bittkisel olarak bişe yapıyormusun iy gelen varmıııCADIARZU

Evet benim eşim de 3 yıl inanmadı bana uyumak istemiyorsun bahane uydurma diyordu..
Aslında o kadar çok kii ama romatizmayla karıştırılıyor çünkü çok benziyorlar..
Benim dr.um beni tebrik etmişti bu hastalığı bu kadar iyi tarif eden bir hastayla ilk kez karşılaşıyorum demişti..
bitkisel tablet kullanıyorum ama sana yazacaktım yazamadım sanırım özel msj. kutusunu kapatmışsın..açarsan yazabilirim..kaydirigubbakcemile5

Evet benim eşim de 3 yıl inanmadı bana uyumak istemiyorsun bahane uydurma diyordu..
Aslında o kadar çok kii ama romatizmayla karıştırılıyor çünkü çok benziyorlar..
Benim dr.um beni tebrik etmişti bu hastalığı bu kadar iyi tarif eden bir hastayla ilk kez karşılaşıyorum demişti..
bitkisel tablet kullanıyorum ama sana yazacaktım yazamadım sanırım özel msj. kutusunu kapatmışsın..açarsan yazabilirim..kaydirigubbakcemile5
şimdi açııyorum.....çok sewinirimm.....Şeniz

yazdım ama almıyor bir daha dener misin lütfen..

canım oraya yazamıyorum daha önce yazdığım için sana ..
kullanıcı panelini tıklayıp profil gizliliğine gir oradan açabilirsin mesajları sanırım ..
bir dene bakalım.. adres vereceğim için yasak yazamam özelden başkasına...

gecmıs olsun canım...
bazen benımde gece bacaklarım cok agrır..agrıda degıl cok degsıık bıse...doktora hıc gtmedım..bole bacaklarımı ole gerdırmek ıstıyorumkı uyutmuyo benı belkı bu baska turlu bısedr ama yazmadan edemedım allah sıfa versın cnm..

teşekkür ederim canımm..
ama muhtemelen seninki de bu hastalık çünkü belirtilerden biridir bacakları gerdirme hissi ve uyutmama..((mafoldumben
bir an evvel dr.a gitmeni tavsiye ederim annem..yerimseniben

Son düzenleme:
Annemde yıllardır ara ara oluyordu,özellikle sıkıntılı üzgün olduğunda daha da artıyordu,ve bu yıl artık dayanılmayacak dereceye gelinceye doktora gittik,sinirsel olduğunu düşündüğümüz için nörolojiye gittik ilk.
Doktor dinledikten sonra direkt huzursuz bacak sendromu dedi,ve parkinson hastalrının kullandığı bir ilacın en düşük dozunu verdi,bir ay kadar kullandı annem ve ilaç bitince tekrar aynı sendormu yaşamaya başladı,ve doktor ilacın dozunu yükseltti biraz.Sanırım bu üçüncü doz yükseltişi ve şuan çok iyi Allah'a şükür.
Nediyim annemin o çektiği sıkıntıyı bildiğim için Allah kimsenin başına vermesin:(
Olanlara da Allah'ım acil şifa versin..

Anneciğine çok geçmişş olsun canım..
Biliirim sıkıntısını Allah kimseye yaşatmasın..:Saruboceq:

gecmıs olsun canım...
bazen benımde gece bacaklarım cok agrır..agrıda degıl cok degsıık bıse...doktora hıc gtmedım..bole bacaklarımı ole gerdırmek ıstıyorumkı uyutmuyo benı belkı bu baska turlu bısedr ama yazmadan edemedım allah sıfa versın cnm..

ayyy sendemiii oluuyooo buuuu
bakk 3 olldukk:gitme:

geçmiş olsun canım benim ablamda da var huzursuz ayak sendromu o da ayaklarını oynatmaktan uyuyamaz.ayaklarının altına bikaç tane minder koyup yatar ayakları yüksekte olunca iyi geliyor sanırım

Back