Romatoloji - Romatizmal Hastalıklar Romatizma Çıkmadı ama... lütfen yardım

zeynepyal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2009
96
4
Merhabalar;
annemin çok şiddetli ağrıları var ve son zamanlarda dayanılmaz olmaya başladı. Cerrahpaşa da bir prof a gittik bütün tahlilleri yaptırdı ve yok romatızmanız dedi, sonuç olarak herşeyi psikolojik olarak yorumlayıp bir psikiyatr a gidin dedi. Gittik tabii, ama sonuç değişmedi. Annem her sabah uyanınca yataktan kalkıp yürüyemiyor uzunca bir süre ve sürekli olarak voltaren 75mg ağrı kesici içiyor. Ayrıca kemiklerinde eğrilme ve hani eli yumruk yapınca orta parmağın bitimindeki top gibi kemik var ya iki elinde de o kemikte yükselme var. Ne yapacağımı şaşırdım artık. Sürekli doktor doktor gezmekten de sıkıldı. Bilgilerinizi lütfen paylaşın çünkü daha 50 yaşında bile değil annem ve yaşamak bile istemiyor bu şekilde.

teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için. bir sorum var: kan tahlillerinde çıkmasa bile romatizma olabiliyor mu vücutta?

zeynepçim romatizmann çok çeşidi var,hepsi hakkında bilgim yok ama bildiğim bir şey var ki o da bu dalın tam anlamıyla gelişemediği.Bende de bir çeşit romatizmal hastalık var,5 yıl ne olduğu anlaşılamadı,Ankara'da çok iyi bir hastaneya gitmeme rağmen ,crp yüksekliğine rağmen sende bir şey yok dendi.Fizik tedavi,dahiliye,ortopedi,romatoloji gezdim ,bel fıtığı,yumuşak doku romatizması,siyatik.....ne ararsan söylediler,neyse ki son 5 yıldır kesin tanı kondu da ne olduğunu biliyoruz artık.Yani 10 yıllık bir AS hastasıyım.Demek istediğim annende de yanılma ihtimalleri yüksek ve anlattıkların romatizmal hastalıklara çok benziyor.Cerrahpaşa çok iyi bir hastane ama yine de...

benım tahlillerimde temiz ama r.a hastasıyım canım
çocuk yazdırmıyor,daha sonra girmeye çalışıcam
geçmiş olsun

ben 17 yaşındayım iki yıldır gitmediğim doktor yaptırmadığım tahlil kalmadı benim de sol bileğim şişiyo.biraz yürüsem bacaklarım çok kötü ağrıyo ve yine bileğim şişiyo.doktor fazla yürümemem gerktiğini söyledi ama daha 17 yaşındayım bu yaşta yürümezsem ben ileriki zamanlarda ne yapacağm bilmiyoru.rabbim biran önce şifamızı versin gerçekten çok zor.bazen canım acıdığından değil sinirimden ağlıyorum.=((

Merhaba öncelikle geçmiş olsun, allah en kısa zamanda şifa versin inş... Benimde 4 senedir yaygın ağrılarım var, gitmediğim bölüm, yaptırmadığım tahlil kalmadı... hepside temiz çıktı.. aynen anneniz gibi psikiyatri ye gönderdiler benide. antidepresan ilaç birde agrı kesici aldım.. 1 hafta kullandım fakat yan etkisi yüzünden bıraktım.. geçen sene gazi ünv. romatolojiye tekrar gittim ve fibromiyalji teşhisi konuldu.. bu hastalığın herhangi bir laboratuvar testi yok, dr ların hassas bölgelere dokunmasıyla ve şikayetlerinizi dinlemesiyle teşhis konuluyor.. ben 30 yaşımdayım ama 50 yaşımda gibi ağrı çekiyorum, vücudumda ağrımayan yerim yok.. aynı anneniz gibi sabah tutukluğu bende de var, mesala ellerimi yumruk yapamam, saçımı tararken kollarım hemen yorulur ve ağrır.. ama annenizin ellinde oluşan kemik farklı bir sebepten olabilir... tedavisine gelince spor, ağrıyan yerlere sıcak kompres ve malesef anti depresan veriyorlar çünkü stres ağrıları tetikliyormuş... yanlış anlaşılma olmasın şudur budur demiyorum, benim size tavsiyem mutlaka EĞİTİM VE ARAŞTIRMA hastanelerinin romatolji bölümüne gidin..

mrb arkadaşlar bende 2 aydan beri ağrılar mevcuttu
kaç doktara gittiysem kan temiz, sonuçlar temiz ve mevsimsel dediler ama ben işin peşini bırakmadım çünkü ağrılar dayanılmaz oluyor.araştırma hastanesine gittim gene temiz dediler ancak doktorum birde şu testi yapalım dedi anti cpp testi yaptılar onda ra çıktı şimdi tedavisine başladık inşallah hepimiz kurtuluruz allah şifa versin.çekmeyen bilmez..........

merhaba arkadaşlar bende uzun yıllardır sizin bahsettiğiniz ağrıları çekiyorum ben hatta romotoloji diye bir bölümün olduğunu bile bilmiyordum hep fizik bölümüne gittim Ankarada yaşıyorum ve birçok hastaneye gittim hep kas gevşetici hap yada krem verdiler.sol tarafıma sürekli kuluç giriyo ayak parmaklarıma kadar sızı ve ağrı giriyo son 2 yıldır çok ağrım olmuyo.kız kardeşimde ve halamda benim gibi ağrı çekiyolardı kız kardeşim özel bi hastaneye gitmişti orda ona fibromiyolji teşisi konuldu ben size söylim tahlilerde falan çıkmıyor şikayetleriniz üzerine teşhis konuluyor ama doktoruna denk gelmek lazım yani kas gevşetici verip yollayan doktorlara denk gelmemek lazım.tedaviside yok antidepresan veriyolar yada kasgevşetici bi kaç doktor bana en iyi bu rahatsızlıklara yüzmenin iyi olduğunu söylediler gerçekten faydası oluyor çok iyi yüzmesemde yazın denize girip güneşleniyorum ve iyi geliyor gerçekten.

arkadaşlar benim de tam 8 yıldır kollarım yani omuz kısmı tutuluyor sabahları ve felaket ağrıyor kaldıramıyorum hiç haraket edemiyorum doktor romatizma olmadığını söyledi tramva diyor ama sanmıyorum hep kışın oluyor bu tutulma romatizma iğneleri vurulunca geçyor bir daha ki kışa kadar çıldırcam bu omuzdaki ağrı nedir acaba her ikiside olyor bazen

arkadaşlar istanbul da romatoloji bölümü olan hangi hastaneler var? moon83 sen hangi hastaneye gittin? çapa dışardan hasta kabul etmiyor... fizikçiler romatoloji bölümüne gitmeniz lazım dediler...
bilgi veririseniz sevinirim...
benim crp biraz yüksek ve kemiklerde hafif düşüklük başlamış... yaşım 28 haşimato tiroidi hastasıyım..

cnm ben çok özel hastane dolaştım sonuç alamadım.şu an bakırköy osmaniye fizik tedavi bölümüne gidiyorum onlarda romatizmaya bakıyorlar,memnunum. kontrol altındayım her ay gidip kan veriyorum takip ediyorlar şuan ilaçlarımın dozunu düşürdüler bile. doktorumdan memnunum. geçenlerde gene gittim oraya ve bir kadınla görüştüm oda ra hastasıymış. ve 20 yıldır bu hastalıktan muzdaripmiş cerahpaşa çapa hepsine gitmiş kadına 5 yılda teşhis koymamışlar en son buraya gelmiş ve çok memnun doktorundan. bana dedi boşyere gezme burası iyi dedi. benim hastalığımı özel hastanede teşhis konmada araştırma hastenesi buldu.o yüzden tavsiye ederim.

çok teşekkür ederim arkadaşım... inşaallah şifayı bulrsun.. bakırköy osmaniye de ayrıca devlet hastanesi nerde ben bilmiyorum..

çok teşekkür ederim arkadaşım... inşaallah şifayı bulrsun.. bakırköy osmaniye de ayrıca devlet hastanesi nerde ben bilmiyorum..

amin cnm ,bakırköy meydanda ineceksin, incirlideki adliyeye giden minüslere bin osmaniye araştırma hastanesi önünde indiriyor seni ,zaten önce internetten randevu al ama allah şifa versin.

tamam canım. izin alıp en yakın zamanda giderim. seni de haberdar ederim. fizik tedavi bölümü di mi? bana daha teşhi konmadı ama crp biraz yüksek.. hafif kemik düşüklüğü başlamış.ama çok ağrılarım var. eklemlerimde..diz ve dirseklerimde .. bükülü olunca yanmayla karışık bir ağrı var...tiroit dr bir romatoloji dr git demişti. o bölümde romatologlar var mı? yoksa fizikçiler mi bakıyor?çünkü bir fizikçi görmüştü sonuçlara pek bakmadı. şikayetlerine göre romatolojiye gitmen gerekir demişti...

cnm fizikçiler ama romatizmayada bakıyorlar özellikle sibel hnm var ona gitmeni tavsiye ederim, benim crp yüksekti 3,5 falan şuan 0,3lere indi ilaçların etkisiyle..

tamam canım çok teşekkür ederim saolasın... seni kk arkadaş olarak ekleyebilir miyim? haberleşiriz:)

yukarıda bahsettiğin ağrıların aynısı bende vardı cnm. oturup kalkerken bile sanki içine bıçak saplıyorlarmış hissi oluyordu ama ekstra bende ellerde şişme ve sabah tututluğuda vardı senin ne gibi şikayetlerin oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…