Romanya Paylasim Alani (Tanisma)

naneciğim kendim yazıp kendim cevaplar oldum kimseler yok burada demişsin.arkadaşım gönlüm razı olmadı buna yazıyorum bak! son günlerde msn de yazıştığımız için siteye yazmıyorum ama hep kim var kim yok diye kontrol ediyorum tabii.benden haerkese bir öneri : eğer düzenli olarak yazışmak haberleşmek istiyorsanız ortaya hepimizin işine yarayacak bir konu atalım,herkes de bu konuyla ilgili düşüncelerini belirtsin. hangi konu dersen şu an için bir fikrim yok ama önerisi olan varsa hemen bir konu önerebilir.bu arada romen arkadaşım bana goblen işlemeyi öğretti 1 haftadır sadece akşam tv seyrederken işliyorum çok zevk aldım doğrusu tavsiye ederim.öptüm.:teytey:

sagol canim arkadasim sende olmasan burasi iyice sesizlesicek evet konu bulmak guzel bir fikir ama ne??? bacim goblen,nasil birsey hic duymadim bildigimiz orgu gibi birseymi? el islerinden hic anlamam ama :eek:

naneciğim goblen bizim kanaviçeye benziyor ama birebir aynı değil.delikli etamin gibi bir bez parçasının üzerine resmin baskısını yapmışlar,ama içinde onlarca renk tonu var,o renk tonlarında iplerde var.sen o baskı resmin üzerinden aynı renk iplikle gidiyorsun.ama işlemeninde bir raconu var tabii.ha birde rahat işlemek istersen bu bez parçasını bir kasnağa yani gergefe geriyorsun.bittiği zaman harika oluyor.ben bunu türkiyedeyken bulgar göçmeni bir komşumda görmüştüm o çok büyük ve güzel bir resim işlemişti.bende hep beğenirdim komşumun goblenlerini.buraya gelince de al sana fırsat dedim.romen arkadaşım da yardımcı oldu sağolsun.işte böyle naneciğim.eğer sıkılıyorsan zaman geçirmeye birebir.ama çok yavaş ilerliyor.haa birde işlenmiş goblen almak istersen çoook pahalı söyliyeyim.herkesede buradan söyliyeyim romanyadan döndüğünüzde buraya ait özgün bişeye sahip olmak ve evinizde sergilemek istiyorsanız küçük yada büuük mutlaka bir işlenmiş goblene sahip olmalısınız.öptüm.

naneciğim goblen bizim kanaviçeye benziyor ama birebir aynı değil.delikli etamin gibi bir bez parçasının üzerine resmin baskısını yapmışlar,ama içinde onlarca renk tonu var,o renk tonlarında iplerde var.sen o baskı resmin üzerinden aynı renk iplikle gidiyorsun.ama işlemeninde bir raconu var tabii.ha birde rahat işlemek istersen bu bez parçasını bir kasnağa yani gergefe geriyorsun.bittiği zaman harika oluyor.ben bunu türkiyedeyken bulgar göçmeni bir komşumda görmüştüm o çok büyük ve güzel bir resim işlemişti.bende hep beğenirdim komşumun goblenlerini.buraya gelince de al sana fırsat dedim.romen arkadaşım da yardımcı oldu sağolsun.işte böyle naneciğim.eğer sıkılıyorsan zaman geçirmeye birebir.ama çok yavaş ilerliyor.haa birde işlenmiş goblen almak istersen çoook pahalı söyliyeyim.herkesede buradan söyliyeyim romanyadan döndüğünüzde buraya ait özgün bişeye sahip olmak ve evinizde sergilemek istiyorsanız küçük yada büuük mutlaka bir işlenmiş goblene sahip olmalısınız.öptüm.

dun bizde romen bir arkadas vardi ona gittik oda el isine merakli ona sordum goblen ne diye oda daha once yapmis gosterdi dedigin gibi kanavice,cok benziyo gozu cok yoruyomus ben zaten bakar korum gozlukle bile onumu zor goruyorum beni asar turkiye,ye gitdigimde guzel yunler alicam bende ogrenmek istiyorum birseyler burdaki arkadaslar orme konusunda cok marifetliler ufak ufak baslicamyerimseniben

evet haklısın goblen gözü çok yoruyor ve çok dikkat istiyor.örgüde güzel bir alternatif bende çok severi örgüyü ama çocukşlarım doğduktan sonra hiç öremedim,zamanım olmadı.gobleni 1 seneye kadar bitirirsem artık bende örerim herhalde.naneciğim türkiye ye otobüsle gitmiştin sanırım daha önce.ne gibi formaliteleri var türkiye den buraya gelirken biliyor musun? yani bulgaristandan geçerken extra bir fomalite gerekiyor mu?kardeşim otobüsle gelmeyi düşümüyor da. diğer arkadaşlardan da deneyimi olanlar benimle paylaşırlarsa sevinirim.öptm.

evet haklısın goblen gözü çok yoruyor ve çok dikkat istiyor.örgüde güzel bir alternatif bende çok severi örgüyü ama çocukşlarım doğduktan sonra hiç öremedim,zamanım olmadı.gobleni 1 seneye kadar bitirirsem artık bende örerim herhalde.naneciğim türkiye ye otobüsle gitmiştin sanırım daha önce.ne gibi formaliteleri var türkiye den buraya gelirken biliyor musun? yani bulgaristandan geçerken extra bir fomalite gerekiyor mu?kardeşim otobüsle gelmeyi düşümüyor da. diğer arkadaşlardan da deneyimi olanlar benimle paylaşırlarsa sevinirim.öptm.

evet otobusle cok gidip geldimde ama benim otuum kart,tim oldugu icin hic bir problem yasamiyorum kardesin icin mutlaka bulgar gecis vizesi ister tam emin degilim ama gumrukten,de aliniyo galiba gecis vizesi hangi firma ile gelmeyi dusunuyosa oraya gitsin bir sorsun onlar daha tecrubelidir

naneciğim evet haklısın aslında bu işi en iyi otobüs firmaları bilir onlara sormak lazım.peki tavsiye edeceğin bir otobüs firması var mı yoksa üç aşağı beş yukarı hepsi aynı mı?

naneciğim evet haklısın aslında bu işi en iyi otobüs firmaları bilir onlara sormak lazım.peki tavsiye edeceğin bir otobüs firması var mı yoksa üç aşağı beş yukarı hepsi aynı mı?

canim otobus firmasi murat var star var toros var ben hep toros,la gidip geliyorum simdiye kadar bir sorun olmadi diyer firmalar icin ne desem yalan olur

çok sağol naneciğim.bir soralım bakalım neler gerekiyormuş. bu arada biz tüm aile gripten kırılıyoruz sizde durumlar nasıl.yıllarddan beri ilk kez hastalıktan yattım.allah düşmanıma vermesin 2 çocukla hasta yatmak (üstelik çocuklarda hasta) çok zor oluyormuş.

çok sağol naneciğim.bir soralım bakalım neler gerekiyormuş. bu arada biz tüm aile gripten kırılıyoruz sizde durumlar nasıl.yıllarddan beri ilk kez hastalıktan yattım.allah düşmanıma vermesin 2 çocukla hasta yatmak (üstelik çocuklarda hasta) çok zor oluyormuş.

buyuk gecmis olsun canim gurbete hastalanmak cok zor helede senin icin dahada zordur bir sicak corba yapicak birileri olmayinca kendinlemi ilgilenicen cocuklarlami allah yardimcin olsun esim bir haftadir hasta bende bugun biraz kirginlik var keyfim pek yok salgin var herkez hasta bol bol taze sikilmis meyva suyu tukediyoruz evde tavsiye ederim

bu arada yarin turkiye,ye gidiyorum oglum icin dua edin gelismeleri yazarim ordan:1hug:

kızlar yarın hastaneye yatıyoruz bır kac gun ıcersınde amelıyat olucak kısmetse zor bır amelıyatmıssenağlama dua edın

Canim Allah kolaylik versin şifa versin.Efe yi kocaman opuyoruz.Kendinize iyi bakin.
İnşallah bu sefer atlatırsınız....

geçmiş olsun canım sen güçlü olacaksın efe kuşumda iyi olacak dualarım sizinle

bu arada yarin turkiye,ye gidiyorum oglum icin dua edin gelismeleri yazarim ordan:1hug:

naneciğim mesajını henüz yeni okudum.allah sana kolaylıklar oğluşuna da şifa versin inşaallah.sen gideli 6 gün olmuş bu arada herhangi bir operasyon geçirdi mi oğlun.herşey yolunda mı? sizin için dua edeceğim emin olabilirsin.gelişmeleri yazarsan sevinirim.bende 28 haziranda türkiye de olacağım allah kısmet ederse.kendinize iyi bakın.öptüm.kaydirigubbakcemile3

naneciğim mesajını henüz yeni okudum.allah sana kolaylıklar oğluşuna da şifa versin inşaallah.sen gideli 6 gün olmuş bu arada herhangi bir operasyon geçirdi mi oğlun.herşey yolunda mı? sizin için dua edeceğim emin olabilirsin.gelişmeleri yazarsan sevinirim.bende 28 haziranda türkiye de olacağım allah kısmet ederse.kendinize iyi bakın.öptüm.kaydirigubbakcemile3

sagol canim yarin bir hafta olucak turkiye,ye gelleli bugun yatis icin cagirmislardi testler falan yapildi butun gun sonuclar iyi cikmayinca anastezi dr izinvermedi amaliyata birazda hava degisimnden grip olmus cocugu riske atmayalim dedi tehlikeliymis 5 gun sonra yani sali gunu tekrar yaticaz cuma gunu,ne amaliyata hazirlicaklar ozamana kadar efenin biraz toparlanmasi lazim bir suru ilac kulaniyorum ama ozamana kadar gecermi hastaligi bilmiyorum hayirdir tatilemi geliyosun haziranda??

kızlar yarın hastaneye yatıyoruz bır kac gun ıcersınde amelıyat olucak kısmetse zor bır amelıyatmıssenağlama dua edın

dualarımız sizinle canım ameliyatınız inşallah başarılı geçer allah büyük hayırlı haberlerinizi bekliyorum görüşmek üzere...

X