• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

robertsonian translokasyon olup anne olanlar

gizzz09

Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2023
229
285
23
Bende 13 14 kromozomlarda sorun var, biri kırılıp diğerine yapışmış ve bu nedenle 45 kromozomluymuşum. Bunu 3 bebeğimi kaybedince öğrendik testlerde.. 1 kürtaj 2 kimyasal gebelik sürecim var. Temmuz'da ilk PGT'li tüp bebeği denedim ama negatif sonuç aldım, 2. tüp bebek sonucumda bugün negatif geldi maalesef.. bu gibi süreç yaşayan ve hamilelik elde edebilen var mı :((

5 yildir evliyiz.hamile kalamdim hic.tup bebek yaptik negatif.sonra kendiliginden hamile kaldim mayis ayinda ve eylul sonu bebegimde non immun hidrops tanisi konuldu.5 ekim bebgim cennet kusu oldu. Genetik taramalar yaildi.bugun sonuc icin gittik.robertsinian tipi bir translakosyon denildi. Trizomi 21 ve fetal dna yaptirmistik temiz cimmisti.guvenmemk lazim. Bizden kan aldilar taisyicmiyiz diye. 3 hafta sonra sonuclar cikacak ve ben korkuyorum tasiyici olursak saglikli cocugumiz olur mu?

Bende 13 14 kromozomlarda sorun var, biri kırılıp diğerine yapışmış ve bu nedenle 45 kromozomluymuşum. Bunu 3 bebeğimi kaybedince öğrendik testlerde.. 1 kürtaj 2 kimyasal gebelik sürecim var. Temmuz'da ilk PGT'li tüp bebeği denedim ama negatif sonuç aldım, 2. tüp bebek sonucumda bugün negatif geldi maalesef.. bu gibi süreç yaşayan ve hamilelik elde edebilen var mı :KK43:

Merhaba bende de 13-14 dengeli Robertsinion Translokasyon taşıyıcılığı olduğunu 2 düşükten sonra öğrendim. 2 düşükte de bebeklerin kalp atışlarını duyduk 8.haftalarda kaybettim :( Daha sonra doktorumun tavsiyesi ile tüp bebek doktoruna danıştım ancak iş ticarete döndüğünden 4-5 kere denersiniz bu iş böyle dediler. Kendilerine güvenmiyorlardı çok belliydi ben de inançla doğal yollarla denemeye karar verdim ilk deneme kimyasal gebelik oldu. Hemen sonraki ay hamile kaldım. Bir de ben de pıhtılaşma da varmış onunla beraber hergün kendime iğne yaparak testlerle dualarla çok detaylı bir süreç ama inanarak aldım evladımı kucağıma. Size tavsiyem kendinize inanın ister doğal yollarla ister tüp bebek önce inanın ve çok iyi bir doktorunuz olsun en önemli şey bu sizin için !

Merhaba bende de 13-14 dengeli Robertsinion Translokasyon taşıyıcılığı olduğunu 2 düşükten sonra öğrendim. 2 düşükte de bebeklerin kalp atışlarını duyduk 8.haftalarda kaybettim :KK43: Daha sonra doktorumun tavsiyesi ile tüp bebek doktoruna danıştım ancak iş ticarete döndüğünden 4-5 kere denersiniz bu iş böyle dediler. Kendilerine güvenmiyorlardı çok belliydi ben de inançla doğal yollarla denemeye karar verdim ilk deneme kimyasal gebelik oldu. Hemen sonraki ay hamile kaldım. Bir de ben de pıhtılaşma da varmış onunla beraber hergün kendime iğne yaparak testlerle dualarla çok detaylı bir süreç ama inanarak aldım evladımı kucağıma. Size tavsiyem kendinize inanın ister doğal yollarla ister tüp bebek önce inanın ve çok iyi bir doktorunuz olsun en önemli şey bu sizin için !
Çok teşekkür ederim umut oldunuz bana da🥹🙏🏻 ek takviye birşeyler kullandınız mı bu süreçte peki🙄

Folik asit kullandım uzun bir süre hamileliğin 4.ayı bitene kadar. Muhakkak pıhtılaşma olup olmadığına baktırmanız lazım doktorunuz belki de yaptırmıştır tüm testleri. Çünkü eğer kanınızda pıhtılaşma varsa bebek beslenemiyor ve gebelik olumsuz sonuçlanabiliyor bu çok önemli . Bunun içinde gergin kan sulandırıcı iğne yapılıyor. Bunu atlamamanızı tavsiye ederim. Yine yumurtalık rezervinize göre tabii ki doktorunuz buna karar verecek hormon hapı gerekliyse deneme aylarında kullanmanız gerekir mi ? Yaş vb durumlardan bazen gerekebiliyor onu da sorabilirsiniz doktorunuza ve en önemlisi doktorunuz size moral veriyor mu ve sizin yanınızda mı bence çok çok önemli umarım sevdiğiniz ve güvenerek ilerlediğiniz bir doktorunuz vardır. Sevgiler 🌸

Back