Roaccutane kararsızlığım

Şuan eşim kullanıyor bende yıllar önce kullandım aşırı sivilcem olmamasına rağmen. Tedavi bittikten 3 ay sonra geri çıktı sivilcelerİm. Sonra birisinden duydum hormon bozukluğu yada polikistik over varsa o da neden olabiliyomus.hormon testi yaptırdım ve sivilce sebebim o çıktı. Yani 7 ay kadar boşu boşuna kullanmıştım. ..

ben daha yeni bitirdim tedavimi, çok fazla yan etkisini görmedim açıkcası
iyi tolere ettim yani

ben 1 sene kullandım karaciğerimde ciddi problemler yarattı.Kesinlikle geçici bir çözüm 5 sene sonra aynı şekilde devam etti sivilceler.

Sakın kullanma

Ben 4-5 yıl önce kullandım öyle aman aman bir sivilcem yoktu ama iz çok fazlaydı.

Bebek poposu gibi bir cilde sahip oldum ama regl olmamaya başladım, düzenim bozuldu. Tedâvimin bitmesine bir ay kala doktorum bıraktırdı ve tedaviye başladım. Hormonlar normaldi ama Yumurtalık rezervim dibe vurmuştu.

Tek önemli nokta hamile kalmak isteyen bayanların, ilacı bıraktıktan sonra bir yıl korunması gerekiyor. Ilacın tamamen vücuttan atılması için.

Düzeni bozduğu kesin ve dudaklarda aşırı kuruluk yapıyor, her ayda kan testi gerekli.
Ha bu arada kalıcı bir tedavi olduğuna kesinlikle inanmıyorum sivilcelerim ve izleri son 1 Yıldır beni yeniden buldular.
Insanı yoran bir ilaç, kullanmamanı tavsiye ederim.

Ben kullandım. Evet aynı bebek gibi oldu cildim kullandığım ve bittiği bir kaç ay boyunca. Öyle psikolojim bozulmadı karaciğerim de gayet sağlam kaldı fakaaatttt. Kullandığımda yaş 23 tü 1 sene içinde meme sarkması ve yüzde aşırı zayıflama çökme yaşadım.Hani genetik desek benim erken yaşlanasım varmış desek o 1 seneden sonra çökme sarkma devam etmedi.Ne olduysa o bir senede oldu. Ben çok çok çok pişmanım

Benim bir arkadaş kullandi
onun yüzü cok kötüydü ama iri sivilceler vardi her yerinde kicaman
piskolojisi cok bozuktu
bu ilacı kullandi hepsi yok oldu
cildi piril piril oldu kurudu sivilceler
biraz izi kaldi ama okadar olur
vücudundada sivilceler vardi hepsi kurudu
ama sürekli dudaklari kuruyordu
elinde krem geziyordu
piskolojiside bozulmadi gayet iyiydi..

Yok artik meme sarkmasida yapmaz.

ben 1 sene kullandım karaciğerimde ciddi problemler yarattı.Kesinlikle geçici bir çözüm 5 sene sonra aynı şekilde devam etti sivilceler.
Sakın kullanma

Kullanan biri olarak bu yorumu yapıyorum kesinlikle kullanma ben 4 ay kadar kullandım doktorum o kadarını yeterli gördü cildi gerçekten inanılmaz yapıyor ama yan etkileri çok korkutucu bana yan etki olarak gözlerde kuruma yaptı devam etseydim belki daha fazla etki yapabilirdi ve sivilcelerim tekrar ve takar çıktı bir ara inanılmaz arttı ki bunu strese ve sinirli olmama yoruyorum şuanda geçiyorlar sabır isteyen bir şey bu öyle hemen bir krem sürüm geçsin diye bekleme sakin aylar sonra yeni yeni azaldı sivilcelerim vücudum da dahi çıkıyor zararlarını bildiğim için tekrar kullanmamakta direndim iyiki direnmisim o ilacı tekrar kullanmamisim vücuduna sivilce yüzünden sakin zarar verme ilaç hiç iyi değil yüzünü temiz tut her gün 3 kere sabunla yıka elma sirkesi ve maden sodasini karıştır sivilcelerine sur daha iyi bilgisi Dr. Ibrahim saractan alabilirsin bu onun önerisi ben yaptım ise yaradı internette bilgi mevcut demem o ki sakin kullanma. Kısırlık yapıyor etkisini o zamanlar bilmiyordum yeni yeni duyuyorum ve 4 ay kullanmis olmama rağmen inan şuanda korkmuyor değilim ya etkilediyse diye umarım etkilememistir

Ben kullanıyorum tekrardan kabızlık dışında herşey normal, Clindoxyl jel ile birlikte... İyi ki aaraştırmışsın yan eetkileri kişiden kişiye değişiyor.

Agresiflik yapmış belli biraz daha ılımlı yazsanız .tartışır gibi .ağrı kesici bîle zarar istersn sen araştır .duyanda çağın hapı sanır .hormon ilacı .istediğin doktora sor .nyse yazz ve yasmin hafif ama nyse hangisi ni kullandınız .

Doğum kontrol hapı hakkında bilip bilmeden yorum yapılınca kızıyorum. 15 senedir gittiğim jinekoloğum var, güvenirim kendisine. Önerdi ve kullandım, faydasını da anlattı zararını da. Yasmin kullandım. Muhtemelen kullanmaya devam edeceğim.

Bilmediğimi nerden bilyrsn sağlığın içindeydim gerek hasta gerek çalışan olarak .tek bi doktra takılmışsnz .tabi sağlıklı iseniz kullanabilirsiniz fazlası zarar herşey gibi .kaç senedr kullanıyorsunuz .6 ayda bir 1-2ay ilaca ara vermenizi de söyledimi doktr .hayır yani akıl akıldan üstündür .herşyi ben bilyrm gibi olanlara da bn kızıyrm .saygılar

Siz jinekoloğunuzu 3 ayda bir değiştiriyor musunuz? Biz memnun kaldığımız bir doktor bulduğumuzda değiştirmeyiz takip altında kalmak adına. 6 ayda bir ara verirsek ne anlarım ben o korunmaktan söyler misiniz? Zaten 3 ay korunma garantisi vermiyor bu haplar, sırf 3 ay mı korunmuş olacağız? Mantıklı mı söylediğiniz allah aşkına? 5 yıl aralıksız kullanabileceğimi sonrasında 6 ay ara vermemi söyledi doktorum. 6 ay kısmını yanlış anlamışsınız sanırım. 5 yıl kullanmadan bıraktım son bir senedir. Doğum yaptıktan sonra başlayacağım.

Hamilemisnz şuan .sağlıkla kucağınıza alırsınz inşllh .kullanmadım da komşum 7 yıl kullandı bıraktı çocuğu olmuyr ilk çocuğundan sonra .doktr rahim tembelleştrmiş ilaç demiş.tabi kişiden kişiye fark oluyr olasılıklar vr.spirial en azından raht düzenli ilaç kullanamam bn senelerce atlarım kesin:) 10 yıl koruyr kontrol üde ultrason la kayma vs oda düşük ihtimal .

Bide sırf sivilce için acaba kullansammı bilemedim. Dermatolojiye gidcm stresden çok .ilacı bırakınca olur bnce yine kalıcı zor püf

Yok hamile değilim. Hem uzun süre hap kullandım, hem belki bebek düşünürüz diye bıraktım hapı. Bebek olana kadar kullanmam muhtemelen, bebekten sonra başlarım.
Benim sivilce bombası yüzümü normale döndürmüştü yasmin. Şimdi hafiften çıkmaya başladılar. Özellikle regl dönemlerinde falan çıkabiliyor 1-2 tane.

Bu arada öncelikle hep söylediğim şeydir, cildinize iyi bakın. Gerçekten iyi baktığınız halde hala sivilce çıkıyorsa o zaman başka yöntemlere başvurun.

Anladım hapı bıraktıktan bi süre daha hamile olunmuyor çoğunda hayırlısı .ya evt bakınıyrm cildime .zatn yağlanma dan oluşuyor sivilce oda karacîğr den oluyr yani .organların en önmlisî .bn hepatit atlattım değerlerim Yükselr hep .ondan da kaynklı olduğunu düşünyrm sivilcenin.aşırı değil ama rahatsız edici sırtımda da çıkmış siyah noktalar girmyr doktora gidcm.teşekkrlr