Roaccutane kararsızlığım

sumoshh

İstanbul
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2014
1.689
1.230
Kızlar, cildiyeciye gittim sivilce için. Yüzümün kenarlarında çok fazla, o da kapalı ololduğum icin gözükmüyor. Sadece izleri ve minik minik var, o da esmer olduğum için göze batmadigini dusunuyorum en azindan.
Hiç sivilce tedavisi olmamama rağmen doktor yazdı roaccutane.
Kan tahlili istedi yaptım, yazdı ilacı gayet rahat. Bende aldım eczaneden. Eczaneci yüzüme baktı baktı sana mı yazdı şaka mı bu nasil olur dedi. Nedenki dedim çok güçlü bi ilaç bu sen bilirsin yine de dedi. Internetten basladim arastirmaya yan etkileri saymakla bitmedi. 68 kisi intehar etmis ilaç yüzünden. Bebeği sakat doğanlae kısır olanlar psikolojisi bozulanlar karacigeri iflas edenler. 11milyon kişi kullanmiş dünayada Ama sonrasinda bebek gibi cilt olacakmış. Cok kararsiz kaldim, bilenler kullananlar yazabilirmi? Aynalara küsen biri olarak ihtiyacım varmı onu da anlamadım.. birde ailede genetik bende bitmesini istiyorum. Artık. Sabahtan beri düşünüyorum fikir verin

Bi de kağıt imzalattı, birsey olursa sorumlusu doktor degil gibisinden

Başka bir doktora daha görün başka ilaç yazarsa ona da sor.

doktor doktordan üstündür. ilaç kullanmayı pek sevmem. imzalattıysa da kullanmazdım sanırım.

aynı etkide olan baska bir ilacı yazıcaktı bana doktor almadım sonra baska bir doktora gittim eczacı tavsiye etmedi dedim olar bizden dahamı iyi bilcek gibi birsey dedi bana baska ilaclr yazdı ustune basa basa sordum demir hapı kullanıyorum etkilermi diye yok dedi prospektusunu okudum demir iceren hapla almayın yazıyor buyur burdan yak ben her doktora guvenmiyorum bu kdr guclu ilacları heleki imza atıp alınanlara guvenmiyorum yani sana birsey olabilir bizde mesuliyet yok demek bir nevi cok degilse sivilcen hic kullanma

ben kullandim kullaniyorim canim bu dorduncu tedavim bana bisey olmadı tahlillerinu yaptir her ay ama ihmal etme

Etkiler kisiden kisiye degisir. Butun yan etkiler herkesde gorulecek diye birsey yok. Ben iki yil arayla iki defa bu tedaviyi gordum. O yan etkilerin hicbiri de olmadi. Evet bebek gibi cilt oluyor. Izleriniz kucukse tamamen geciyor. Bi deneyin yan etkiler gozlemlerseniz birakirsiniz. Sonucta mecbur degilsiniz kullanmaya.

Başka bir doktora daha görün başka ilaç yazarsa ona da sor.
Ben krem verir zannettim ilac da normal sanmıştım. Daha önce de gitmistim doktora o da baska bi hap yazmıştı. O kadar fazla degilki sivilcem. Neden agir ilaclar yaziyolarki

Bu ilaç asiri sivilcesi olanlar icin yaziliyor normalde. Her ay kan cektirmek zorunda kalacaksin. Bence asiri sivilcen yoksa bu yazdigi ilaci kullanma ya da baska bir doktora görünmende fayda var.

Kuzenimin başlaması ile bırakması bir oldu. Ben öyle imza artırılan ilaçları hiç kullanmazdim sivilcelerin için başka yöntemlerde var peeling kimyasal peeling gibi gibi Dr gözetiminde tabiii.

Ben krem verir zannettim ilac da normal sanmıştım. Daha önce de gitmistim doktora o da baska bi hap yazmıştı. O kadar fazla degilki sivilcem. Neden agir ilaclar yaziyolarki

Belki sorun iç organlardan kaynaklanan bişey olabilir onu bilmiyorum ama başka doktora görünmekte sormakta fayda vardır.

Bi de kağıt imzalattı, birsey olursa sorumlusu doktor degil gibisinden

Vücuttaki yağ dengelerini değiştirdiğinden hamilelerin kesinlikle kullanmaması gerek düşük riski yüzünden, ondandır. Diğer yan etkileriyle birlikte tabi. Doktor neden sorumlu olsun?

Canım ben zamanında sivilcelerim için kullanmıştım. 6 aylık kullanım sorası bebek gibi oldu cildim orası doğru :) Ama eğer büyük bir problemin yoksa yüzünde kullanma. Beni psikolojik açıdan etkilemedi. Sadece yüzüm de kuruma ve yanma hissi, dudaklarda ve burunda kurumadan dolayı kanamalar oldu. Başka bir etkisi olmadı ama bu kadarı da beni çok fazla rahatsız etmişti.

Vücuttaki yağ dengelerini değiştirdiğinden hamilelerin kesinlikle kullanmaması gerek düşük riski yüzünden, ondandır. Diğer yan etkileriyle birlikte tabi. Doktor neden sorumlu olsun?
Saydığım sebeplerden dolayım cogu ulkelerde yasakmis. Hayir düşük tehlikesinden dolayi degil, sakat ve engelli dogmasindan dolayı

Bana kalırsa kullanma bende 6 ay kullandım,benimde senin gibiydi yani agır akne falan değildi.cildim pürüzsüz oldu,saydığın yan etkilerde olmadı ama şuan zaten hassas olan cildim aşırı derecede hassas.peeling yapamıyorum artık çünkü cilt tabakamı inceltti o ilaç.ama tabi cildim pürüzsüz oldu o ayrı.yinede şimdiki Aklım olsa kullanmazdım,bide sende akne falan yokmuş hiç bulaşma

Bebek gibi derken hiç sivilce izi vs kalmadi mi, birde dudaklariniz parliyomus dogrumu

Şu öldüren hap.. Evet bende kullandim ama ölmeden kolestrol hastasi olmama neden olduğu için bırakmak zorunda kaldım.. İlacin mantigi şu; öldürüyor ama bebek gibi bir ciltle gidiyorsun obur tarafa.. Benim sana tavsiyem; sudocream adında bir pisik kremi var. Al yatmadan onu uygula. Birkaç günde bile değişimi göreceksin. Gerek yok böyle ilaçlara, inan..

Öbür tarafta ne kadar Nurlu biri kesin cennetlik derler belki

Erkek kardesim kullandi 6 ay boynca bu hafta bitti tedavisi.
Bende kullanmayi dusundum bizimkide genetik cunku.
Su an yuzu ve sirti sivilcelerden arindi ama her ay kan vermesi gerekti ve asiri asiri kuruluk vardi yuzunde.
Ve halada var. Cebinde nemlendirici olmadan disariya cikamiyor durup durup dudagina yuzune suruyor.
Ben dusundum kullanmayi ama vazgectim.
Cok asiri yan etkileri olan bi ilac kim bilir ilerde ne gibi bilinmeyen yan etkileri cikar.
Mesela ilaci birakmana ragmen yinede sakat cocuk dogmasi/ yada cocugun olmamasi gibi.
Sacma gelebilir bzilarina ama mesela rontgen dalgalarindan tutun.
20 sene once rontgen dalgalarinin zararlari ne kadr biliniyordu simdi ne kadr biliniyor, buyuk bi fark var dimi?
Ve bu 20 sene icinde ne kadr insan o bilgisizlikten dolayi kurban gitti o dalgalara.

Ben cildiyeye bas vurdum peeling uygulanicak. Daha baslamdim ama insallah cozum olur.
Ama reaccutane a hayir diyorum.