ritalin!yardımmm!!!

tolin

PITIRCIK MUNE!:D
Pro Üye
23 Ekim 2011
19.404
23.884
selam
dikkat dagınıklıgım ve odaklanamam problemım ıcın rıtalın kullanmak ıstıyorum kırmızı receteyle satılıyormus nasıl yazdırabılırım?

ne ilacı o ya
aynı problemler bende de var
bazen okuduğm cümleyi 10 kere okuyorum okurken aklım başka yerde olduğu için
odaklanamıyorum

Ritalin hiperaktivitesi olan cocuklara veriliyor genelde.cocugunuz icin mi istiyorsunuz?bir psikiyatriste goturun .doktor uygun gorurse yazar.

ne ilacı o ya
aynı problemler bende de var
bazen okuduğm cümleyi 10 kere okuyorum okurken aklım başka yerde olduğu için
odaklanamıyorum
aynen kanka bende oyleyım:26:
Ritalin hiperaktivitesi olan cocuklara veriliyor genelde.cocugunuz icin mi istiyorsunuz?bir psikiyatriste goturun .doktor uygun gorurse yazar.

yok ben kendıme yazdırıcam da hemen yazılırmıı acaba?

derslerimi çok etkiliyor bu durum
bu dönem geçti artık ama 3.sınıfa başladığımda doktora gideceğim.

offf bende keske daha once gıtseydım dıyorum bakalım su ılacı yazdırabılırsem faydası olur belkı:26:

kızlar nasıl yazdırabılırım bılen yokmu?:26::26:

offf bende keske daha once gıtseydım dıyorum bakalım su ılacı yazdırabılırsem faydası olur belkı:26:

Önce bir psikiyatriste gidin. Taniniz hele bir kesinlessin. Yoksa her dikkat eksikligi olanlara o ilaclar verilmez. Sizinkinin ne boyutta oldugunu burdan biz bilemeyiz ancak psikiyatrist karar verir.

Önce bir psikiyatriste gidin. Taniniz hele bir kesinlessin. Yoksa her dikkat eksikligi olanlara o ilaclar verilmez. Sizinkinin ne boyutta oldugunu burdan biz bilemeyiz ancak psikiyatrist karar verir.

hımm pekı tanı koyulduktan sonrakı işlemler neler?:26:

hımm pekı tanı koyulduktan sonrakı işlemler neler?:26:

Canim ben psikiyatristim degilim. Her asamayi bilmiyorum. Ama sen kendindeki bu sikintiyi bir psikiyatriste anlatirsan, eger tanı kriterlerini dolduruyorsan, o zaten sana ilaç onerir. Ama bu ilk etapta ritalin olmayabilir cunku kirmizi receteyle alındığını bildigine gore basit bir ilac olmadigini biliyorsundur.sonra duruma göre ilac degisikligi yapilabilir. Yaşına, klinik gidisata gore falan

offff ben su sınavlarımı atlatıncaya kadar kullanmak ıstıyorum ya 2 hafta yeter bana

selam
dikkat dagınıklıgım ve odaklanamam problemım ıcın rıtalın kullanmak ıstıyorum kırmızı receteyle satılıyormus nasıl yazdırabılırım?

Arkadaşım ritalin kullanıyor tolin, dediğin gibi kırmızı reçeteli ve çok kolay bağımlılık yapan bir ilaç. Doktorlar ciddi bir sorunun yoksa kolay kolay rtialin yazmazlar. Onda hiperaktivite bozukluğu vardı bu sebeple vermişti doktor.

offffff hayır yaaaa devlet hastanesınde falan yazdıramazmıyım:26:

Canım sürüyle test yapılıyor öncesinde. Kan değerleri artı psikolojik testler dolduruyorsun. Ben de dikkatimi kolay toplayamam. Psikiyatriste ritalin umuduyla gitmiştim, kadın testlerimi yaptı ve kesinlikle ritalin vermeyeceğini söyledi. Devlet hastanesiyle alakalı değil yani. Ama "ben bi ritalin yazdıracaktım doktor hanım" diyip yazdırıp çıkabileceğin bi ilaç değil Ritaline odaklanma bence, sen git psikiyatriste baksın teşhis koyunca uygun ilacı verir:)

Ritalinin sana iyi gelip gelmeyecegini bile bilmiyorsun. Eger dikkat daginikligim var deyip psikiyatriste gitmek istersen tamam bu guzel bir sey ancak bu tip ilaclarin sakasi olmaz. Eger biri de cikip burada sunu deyip yazdirabilirsin derse buyuk bir ahlaki yanlis yapmis olur. Ayrica psikiyatrist ve psikologlar rol yapsaniz dahi anlayabiliyorlar emin ol iyisi mi sen git durust ol, yardimini al. Gecmis olsun simdiden

Ha dipnot, çok tavsiye de etmem. Arkadaşım resmen bağımlısı yani. Bi defa sınava girerken ondan almıştım ritalin, sonra korktum almadım daha da. Cidden insan bağımlısı olur o ilacın, o gereksiz mutluluk hissi çok fena. Yok yok git daha hafif bi şey versinler bence:) Ama tabii ihtiyacın olan ritalinse onu verirler kullanırsın, benimki kişisel bi korku:) Uzmanlara güvenmek gerek.

Son düzenleme:

hah işte bende o yolu arıyorum bı rıtalın yazdırcaktım doktor hanım yolunu ama yok galıba:26:

selam

Kırmızı reçete demek çok sıkı kontrol edilen ilaç demek
Ancak psikiyatrist yazar
O da hiperaktivite tanısı koyup gerekli görürse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…