- 23 Ekim 2011
- 19.404
- 23.884
Kırmızı reçete demek çok sıkı kontrol edilen ilaç demek
Ancak psikiyatrist yazar
O da hiperaktivite tanısı koyup gerekli görürse
offffffff offf
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kırmızı reçete demek çok sıkı kontrol edilen ilaç demek
Ancak psikiyatrist yazar
O da hiperaktivite tanısı koyup gerekli görürse
hah işte bende o yolu arıyorum bı rıtalın yazdırcaktım doktor hanım yolunu ama yok galıba:26:
pekı ritalın ıyı gelmezse ne tıp bır ılac verebılır?ya persembe sınavım var aslında ben onun ıcın kullanmak ıstedım:26:Ritalinin sana iyi gelip gelmeyecegini bile bilmiyorsun. Eger dikkat daginikligim var deyip psikiyatriste gitmek istersen tamam bu guzel bir sey ancak bu tip ilaclarin sakasi olmaz. Eger biri de cikip burada sunu deyip yazdirabilirsin derse buyuk bir ahlaki yanlis yapmis olur. Ayrica psikiyatrist ve psikologlar rol yapsaniz dahi anlayabiliyorlar emin ol iyisi mi sen git durust ol, yardimini al. Gecmis olsun simdiden
Ha dipnot, çok tavsiye de etmem. Arkadaşım resmen bağımlısı yani. Bi defa sınava girerken ondan almıştım ritalin, sonra korktum almadım daha da. Cidden insan bağımlısı olur o ilacın, o gereksiz mutluluk hissi çok fena. Yok yok git daha hafif bi şey versinler bence:) Ama tabii ihtiyacın olan ritalinse onu verirler kullanırsın, benimki kişisel bi korku:) Uzmanlara güvenmek gerek.
Yok, anladım zaten ben onu Ha birinden falan da alıp kullanma sakın. Bunlar şaka değil yani,ciddi bağımlılık yapıyor. Googleda ritalin bağımlılığı yaz, arat ve dişleri dökülmüş yüzü pul pul tipleri gör bakalım Sakın ha doktor sana riitalin demeden ritalin kullanma
Kırmızı receteli ilaclar ağrı kesici gibi kullanılamaz bazı tetkiklerin yapılması lazım.
pekı ritalın ıyı gelmezse ne tıp bır ılac verebılır?ya persembe sınavım var aslında ben onun ıcın kullanmak ıstedım:26:
hımmmm ama nette olumlu yorumlar okudum:26:
ya offff offff bıdı bıdı bıdı o zaman siz gırın persembe gunkı sınava
ya offff offff bıdı bıdı bıdı o zaman siz gırın persembe gunkı sınava
kanka sen yazsan olmamı ne accık ucundan kullansamSenin durumuna gore neyi uygun gorurse yalniz cok gec kalmissin. Cunku psikiyatrik ilaclar ilk haftalarda yan etkilerini yogun gosterir. Dikkatimi toplasin derken aksine dagitabilirsin bunu psikiyatriste net olarak belirtmelisin. Bak bunu bilmeden ritalin yazdirmis olsaydin sinavda iyi olmayi birak kafani kaldiramayacak hale gelebilirdin o yuzden diyorum kafana gore kullanabilecegin ilaclar degil buyuk ihtimal psikiyatrist de bu kadar az bi zaman kala ilaca baslatmak istemez seni
offf kahrolsun kımya muhendıslıgıBenimkiler bitti, rahat rahat konuşurum bol keseden
Tolin bıdı bıdı derken? İstesen de alamazsın zaten, dikkatimi toparlayacağım derken kafanı yastıktan kaldıramazsın.
Senin durumuna gore neyi uygun gorurse yalniz cok gec kalmissin. Cunku psikiyatrik ilaclar ilk haftalarda yan etkilerini yogun gosterir. Dikkatimi toplasin derken aksine dagitabilirsin bunu psikiyatriste net olarak belirtmelisin. Bak bunu bilmeden ritalin yazdirmis olsaydin sinavda iyi olmayi birak kafani kaldiramayacak hale gelebilirdin o yuzden diyorum kafana gore kullanabilecegin ilaclar degil buyuk ihtimal psikiyatrist de bu kadar az bi zaman kala ilaca baslatmak istemez seni
offff ben su sınavlarımı atlatıncaya kadar kullanmak ıstıyorum ya 2 hafta yeter bana
offffff hayır yaaaa devlet hastanesınde falan yazdıramazmıyım:26:
hah işte bende o yolu arıyorum bı rıtalın yazdırcaktım doktor hanım yolunu ama yok galıba:26:
Bir üniversite öğrencisinin bu tarz şeyler yazıyor olmasına inanmak istemedim. Dalga geçtiğini ya da şımarıklık yaptığını düşünüyorum. Sınavlarına sağlığından daha çok önem veriyor olamazsın değil mi?
kanka sen yazsan olmamı ne accık ucundan kullansam
offf kahrolsun kımya muhendıslıgı
bıdı bıdıyı aslında kendıme soyledım ben bakma cok gergınım o yuzden
Bu tür ilaçlar hemen etki göstermez 1 aydan sonra etki etmeye başlar. Başlarda çok feci yan etkiler yapar. Oğluma benzer bir ilaç olan Strattera verildi, yan etkilerinden ötürü bıraktık. Ritalin daha güçlü bir ilaç içinde uyarıcı etkisi daha fazla. Uykusuzluk, iştahsızlık, sinirlilik gibi ve daha bir sürü yan etkileri var bu ilaçların. Öyle dikkatimi toparlasın bu sınavı geçeyim sonra bırakırım türü ilaçlar değil. Gerçekten okul ve sosyal hayatını etkileyecek derecede rahatsızlığı olan insanlara veriliyor.
Ben oğlum böyle ilaçlara mahkum olmasın diye her gün dua ediyorum sen kullanmak istiyorsun. Başka yöntemler dene...
şımarıklık dibe vurmuşluk o dipten bi türlü çıkamama ne isterseniz diyebilirsiniz
Tolinim Ritalin zaten doktor versede kullanma sakın.
DEHS tanısı ağır olan vakalarda kullanılır, bağımlılık yapar.
Dikkat dağınıklığı bendede var.
Uzun süre ders çalışmam gereken durumlarda Mododial vermişti.
Uykunuda azaltır bu ilaç.
Pratisyen yazabilirmi bilmiyorum ama kırmızı reçeteye gerek yok.
hımm pekı ders calısmanı etkılemısmıydı yanı olumlu yonde etkısı olmusmuydu?:26:
Ilacın adını yanlış yazmışım:))
Notropil olacak:))
Hiçbir ilaç mucize yaratmaz ama biraz daha iyi odaklanıyorum kullandığımda