Riskli ikili testim ve Fetal Dna Sonucu

benim 4'lü testlerimde bebeğimin down sendromlu olma ihtimali 10.000'de birde risk bile görünmüyordu. Bebeğim dünyaya down sendromlu olarak geldi. Bu sebepten testler önemli ama %100 kesin değil.
Detayli ultrason amniyosen vs girdiniz degil ve risk yok mu denildi

6 yıl sonra tüp bebek yönetimiyle gebe kaldım. 11.haftamda yapılan ultrasonda burun kemiği vardı ve ense kalınlığı normaldi fakat ikili tarama testi sonucum riskli çıktı yaşım da 27. Free beta hcg değerim 242 papp a değerim 1.34 çıkmış. Biri yüksek biri düşük bu da otomatik olarak riski artırıyor. özellikle fbhcg değerim yüksekti. Hemen o gün fetal DNA için kan verdim o geçen 10 günde neler yaşadım sadece Allah bilir. Çok şükür bugun sonuç geldi. TEMİZ ÇIKMIŞ. Bu on gün boyunca okumadığım soru girmediğim site kalmadı. Belki birilerine umut olur diye yazmak istedim. Bir daha hamile kalırsam ikili test falan yaptırmam
Merhaba bana umut oldu yazınız benimde burun kemiği var ensesi 1.6 ama testim yüksek ciktı beta hcg 222 pappa 1.36 risk 241 de 1 bende çok korkuyorum nipt yaptırdım sonuç bekliyorum

6 yıl sonra tüp bebek yönetimiyle gebe kaldım. 11.haftamda yapılan ultrasonda burun kemiği vardı ve ense kalınlığı normaldi fakat ikili tarama testi sonucum riskli çıktı yaşım da 27. Free beta hcg değerim 242 papp a değerim 1.34 çıkmış. Biri yüksek biri düşük bu da otomatik olarak riski artırıyor. özellikle fbhcg değerim yüksekti. Hemen o gün fetal DNA için kan verdim o geçen 10 günde neler yaşadım sadece Allah bilir. Çok şükür bugun sonuç geldi. TEMİZ ÇIKMIŞ. Bu on gün boyunca okumadığım soru girmediğim site kalmadı. Belki birilerine umut olur diye yazmak istedim. Bir daha hamile kalırsam ikili test falan yaptırmam
Hep söylüyorum ikili testler hep yanılıyor gördüklerimiz.Fetal dna dururken neden ikili teste yönlendiriyorlar bilemiyorum.Ben direk fetal dna yaptırdım ikili testlere güvenmediğim icin.

13 + 1 deyim bugün ikili test yaptırdım ense kalınlığı var ve burun kemiği oluşmamış dediler down sendromu riski yüksek dedi fetal DNA verdim bugün böyle olup sağlıkla kavuşan var mı bebişlerine 10 güne anca sonuç çıkarmış

13 + 1 deyim bugün ikili test yaptırdım ense kalınlığı var ve burun kemiği oluşmamış dediler down sendromu riski yüksek dedi fetal DNA verdim bugün böyle olup sağlıkla kavuşan var mı bebişlerine 10 güne anca sonuç çıkarmış
Merhaba bende yaptırdım 3 gün oluyor genoksa yaptırdım siz nereye yaptırdınız

İnşallah sonuçlarımız iyi gelir sağlıklı sıhhatli kucağımıza alırız bebeklerimizi rabbim kimseyi evladıyla sınamasın çok zor benim hcg mom 1.64 pappa mom 0.24 risk 1/241 sizin nasıl
Amiin inşallah Benim kan almadı ultrason ile baktı sadece o yüzden değerleri bilmiyorum ultrasona göre riski yüksek dedi

benim 4'lü testlerimde bebeğimin down sendromlu olma ihtimali 10.000'de birde risk bile görünmüyordu. Bebeğim dünyaya down sendromlu olarak geldi. Bu sebepten testler önemli ama %100 kesin Merhaba, merakımı bağışlayın lütfen bebeğinizi sağlıcakla büyütün,
benim 4'lü testlerimde bebeğimin down sendromlu olma ihtimali 10.000'de birde risk bile görünmüyordu. Bebeğim dünyaya down sendromlu olarak geldi. Bu sebepten testler önemli ama %100 kesin değil.
Merhaba, evladınızı sağlıcakla büyütün, merakımı bağışlayın lütfen, testlerinize rağmen başka hiç bir bulgu görünmedi mi ? Ense burun FL kısalığı gibi

Merhabalar, benim de ilk gebeliğim henüz 18. Haftaya yeni girdim.Yaptığım testlerin isimlerini ne yazıkki tam olarak bilemiyorum Fransa’da yaşıyorum ve yeterince Fransızcam yok:KK43:
11.haftada ultrasonda ölçülmüştü ense kalınlığı ve sonucu çok güzeldi. Ama 16,5 haftada bir test daha yaptırdım ismini bilmiyorum kaçıncı tarama oluyor; ama annenin yaşı , ilk ultrasonda ki ense boyu ve anneden alına kana bakılacak olan bir testti. Sonucu bir kaç gün önce elime geçti ve dünyam başıma yıkıldı trizomi 21 yani down sendromu riski fazla diyordu. Ne yapacağımı bilemiyorum. Amniyosentez yaptırmaktan ve onun risklerinden korkuyorum.Detaylı ultrason çektirsem orada görünmez mi acaba bebeğimin down sendromlu olup olmadığı? Veya bilemiyorum normal mi bu durum ultrasonda iyi çıkıp diğer testte risk li olması? Lütfen fikirlerinize ihtiyacım var. Siteye yeni üye oldum buradan mı yazılıyor onu bile bilemiyorum. Şimdiden teşekkürler.

İkili testte çoğu gebelerin mi acaba riski yüksek çıkıyor
Olabilir benim ultrasona gore çok şükür normal perinatologa gittik o da simdilik sıkıntı yok dedi pappa değerim düşük benim o da plesental nedenler gebeligin ilerileyen zamanında seker tamsiyon erken dogum gibi olguları olabilen bir proteinmiş rabbim hayırlısıyla sağlıkla kucagımıza almayı nasip etsin insallah benim bugun çıkacak sonucum bilgilendirim

Olabilir benim ultrasona gore çok şükür normal perinatologa gittik o da simdilik sıkıntı yok dedi pappa değerim düşük benim o da plesental nedenler gebeligin ilerileyen zamanında seker tamsiyon erken dogum gibi olguları olabilen bir proteinmiş rabbim hayırlısıyla sağlıkla kucagımıza almayı nasip etsin insallah benim bugun çıkacak sonucum bilgilendirim
İnşallah çok güzel sonuçlar alırsınız bilgilendirin lütfen bizleri de 🙏🏻

Merhabalar 13 aylık oğlum var ve o kadar test kan vermeme rağmen gebelik görünmedi tesadüfen ultrasonda gördük bebeği. Ve 13 haftalık Ken öğrendim direk ikili test yapıldı çıkan sonuçlara göre doktorum riskli çıkmış hepsi tekrar bir daha iki tarama yapıldı ve aynı şekilde oda riskli çıktı cuma günü karnımdan sıvı alcaklar takibim perinotolog takip ediyor sezeryan doğum yapmıştım iç dikişlerim iyileşmemiş kanama yapabilir dediler . Normalde 16 haftalık olmam gerekiyor ama ultrason da 3 hafta geriden geliyor ense kalınlığı yüksek burun da aynı sekilde . Şimdiden herkese geçmiş olsun rabbim kucağınızı boş bırakmasın.🙏🏻

Amiin canım çok üzüldüm Allah dayanma gücü vers
Merhabalar 13 aylık oğlum var ve o kadar test kan vermeme rağmen gebelik görünmedi tesadüfen ultrasonda gördük bebeği. Ve 13 haftalık Ken öğrendim direk ikili test yapıldı çıkan sonuçlara göre doktorum riskli çıkmış hepsi tekrar bir daha iki tarama yapıldı ve aynı şekilde oda riskli çıktı cuma günü karnımdan sıvı alcaklar takibim perinotolog takip ediyor sezeryan doğum yapmıştım iç dikişlerim iyileşmemiş kanama yapabilir dediler . Normalde 16 haftalık olmam gerekiyor ama ultrason da 3 hafta geriden geliyor ense kalınlığı yüksek burun da aynı sekilde . Şimdiden herkese geçmiş olsun rabbim kucağınızı boş bırakmasın.🙏🏻

Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın sınanamak çok zor bu kararı kendin vermek daha zor Allahım beni birdaha böyle zor kararlar vermek zorunda bırakmasın insallah tertemiz çıkar sonucun benim içim yandı seninki yanmasın hep başkalarının başına gelir sanırız ama birgün biz sınanırız 2 gün oldu bebeğimin benden gideli 2 milyon günde olsa evladıma kendi ellerimle kıydığımı unutmuycam ama bunu onlara yapmaya savunmasız bir sekilde dunyaya getirmeye de hakkımjz yok cunki bize bisey olsa emanet edebilecegimiz kimse yok

Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın sınanamak çok zor bu kararı kendin vermek daha zor Allahım beni birdaha böyle zor kararlar vermek zorunda bırakmasın insallah tertemiz çıkar sonucun benim içim yandı seninki yanmasın hep başkalarının başına gelir sanırız ama birgün biz sınanırız 2 gün oldu bebeğimin benden gideli 2 milyon günde olsa evladıma kendi ellerimle kıydığımı unutmuycam ama bunu onlara yapmaya savunmasız bir sekilde dunyaya getirmeye de hakkımjz yok cunki bize bisey olsa emanet edebilecegimiz kimse yok
Sonuçlarım Kötü de çıksa ben nasıl karar vereceğim bilmiyorum dediğiniz gibi savunmasız da dünyaya getirmek bize bir şey olsa bakacak kimsenin olmamasını düşündükçe de kafayı yiyecek gibi oluyorum

X