Riskli ikili testim ve Fetal Dna Sonucu

Sonuçlarım Kötü de çıksa ben nasıl karar vereceğim bilmiyorum dediğiniz gibi savunmasız da dünyaya getirmek bize bir şey olsa bakacak kimsenin olmamasını düşündükçe de kafayı yiyecek gibi oluyorum
İnsallah tertemiz çıkar rabbim size yaşatmaz bu acıyı ama olmaz ya insallah farz edelim ki bir kromozomal bozukluk çıktı ve hakkında cok sey bilmiyorsunuz lütfen araştırmak ve yaşamış insanların yorumlarını ve hayatlarını dinlemek için zaman ayırın ben o anki korku ve telasla çok ani karar verdim yeterince arastıramadım internetteki yazan seylere inandım ve bebeğime kıydım çok pişmanım hiç degilse amniyosenteze kadar bekleseydim o an ben bu kadar bilgi sahibi olsaydım su an kararı veren taraf degildim ama gün geçtikce buyumesinden ve daha cok acı cekmesinde ayriligin daha zor olmasından korktum belki o kadar yaşamayıyacaktı zaten ama kendinize o düşünme zamanını verin benim dustugun cukura düşmeyin ama ağır engelleri olan bireyleri de ben dünyaya getirerek onlara eziyet ettigimizi de düşünüyorum rabbim affetsin insallah bu acıları rabbim size yasatmaz ve tertemiz sonucunuz gelir tüm kalbimle bebegimize dua ediyorum

İnsallah tertemiz çıkar rabbim size yaşatmaz bu acıyı ama olmaz ya insallah farz edelim ki bir kromozomal bozukluk çıktı ve hakkında cok sey bilmiyorsunuz lütfen araştırmak ve yaşamış insanların yorumlarını ve hayatlarını dinlemek için zaman ayırın ben o anki korku ve telasla çok ani karar verdim yeterince arastıramadım internetteki yazan seylere inandım ve bebeğime kıydım çok pişmanım hiç degilse amniyosenteze kadar bekleseydim o an ben bu kadar bilgi sahibi olsaydım su an kararı veren taraf degildim ama gün geçtikce buyumesinden ve daha cok acı cekmesinde ayriligin daha zor olmasından korktum belki o kadar yaşamayıyacaktı zaten ama kendinize o düşünme zamanını verin benim dustugun cukura düşmeyin ama ağır engelleri olan bireyleri de ben dünyaya getirerek onlara eziyet ettigimizi de düşünüyorum rabbim affetsin insallah bu acıları rabbim size yasatmaz ve tertemiz sonucunuz gelir tüm kalbimle bebegimize dua ediyorum
Güzel duanız için Allah razı olsun canım Sonucum çıktı bugün çok şükür temiz olarak çıktı sağlık dedi doktorumuz 🙏🏻🙏🏻

Güzel duanız için Allah razı olsun canım Sonucum çıktı bugün çok şükür temiz olarak çıktı sağlık dedi doktorumuz 🙏🏻🙏🏻
Cok şükür allahın o kadar sevindim ki inşallah sağlıkla kuçağına alır sağlıkla büyütürsün rabbim evladının kötü gününü gostermesin sana

6 yıl sonra tüp bebek yönetimiyle gebe kaldım. 11.haftamda yapılan ultrasonda burun kemiği vardı ve ense kalınlığı normaldi fakat ikili tarama testi sonucum riskli çıktı yaşım da 27. Free beta hcg değerim 242 papp a değerim 1.34 çıkmış. Biri yüksek biri düşük bu da otomatik olarak riski artırıyor. özellikle fbhcg değerim yüksekti. Hemen o gün fetal DNA için kan verdim o geçen 10 günde neler yaşadım sadece Allah bilir. Çok şükür bugun sonuç geldi. TEMİZ ÇIKMIŞ. Bu on gün boyunca okumadığım soru girmediğim site kalmadı. Belki birilerine umut olur diye yazmak istedim. Bir daha hamile kalırsam ikili test falan yaptırmam
Gncgm28 Gncgm28 bak bunları oku, ikili üçlü testler %100 değil

13 + 1 deyim bugün ikili test yaptırdım ense kalınlığı var ve burun kemiği oluşmamış dediler down sendromu riski yüksek dedi fetal DNA verdim bugün böyle olup sağlıkla kavuşan var mı bebişlerine 10 güne anca sonuç çıkarmış
Merhaba, ense kalınlığı ölçüsü kaçtı acaba

Bana da bakar mısınız lütfen, sonuçlarım aşırı yüksek ama ultrasonda herşey normal gözüküyor bir gariplik var dedi doktorum. Dün nipt testi için kan verdim, panorama plus diye geçiyor. Amerika’ya yollanacak. İnternette hiç bu kadar yüksek free b-hcg olana rastlamadım. Bir sıkıntı var mı yok mu anlayamadım

81C1F3A5-38C8-4342-AB5D-D18EBFD7D3E6.jpeg

Son düzenleme:
Bende 13 haftalik hamileyim fetal dna testim pozitif çıktı.tani için cvs yaptik hepimizin Allah yardımcısı olsun Rabbım kimseye yaşatmasın kaç gündür kendimde degilim

Merhabalar 13 aylık oğlum var ve o kadar test kan vermeme rağmen gebelik görünmedi tesadüfen ultrasonda gördük bebeği. Ve 13 haftalık Ken öğrendim direk ikili test yapıldı çıkan sonuçlara göre doktorum riskli çıkmış hepsi tekrar bir daha iki tarama yapıldı ve aynı şekilde oda riskli çıktı cuma günü karnımdan sıvı alcaklar takibim perinotolog takip ediyor sezeryan doğum yapmıştım iç dikişlerim iyileşmemiş kanama yapabilir dediler . Normalde 16 haftalık olmam gerekiyor ama ultrason da 3 hafta geriden geliyor ense kalınlığı yüksek burun da aynı sekilde . Şimdiden herkese geçmiş olsun rabbim kucağınızı boş bırakmasın.🙏🏻
Merhaba bebek 13 haftalık olana kadar kan testlerinde hicmi cıkmadı gercekten? Beta hcg'ye baktirmaniza rağmen düşükmü çıktı? Nolur beni bilgilendirin cok korkuyorum sağlik ocağinda mı yaptirdiniz testleri yoksa özel hastanede mi? Birde en önemlisi mesela en son testinizi kaç haftalikta yaptirmistinizda çıkmadı 🥺 13 haftaya kadar hicmi bi belirti hissetmediniz peki yani karnınızda bi büyüme bi sertlik filan. Birde adetlerinizi düzenli gördünüzmü nolur beni bilgilendirirmisiniz.

Merhaba bebek 13 haftalık olana kadar kan testlerinde hicmi cıkmadı gercekten? Beta hcg'ye baktirmaniza rağmen düşükmü çıktı? Nolur beni bilgilendirin cok korkuyorum sağlik ocağinda mı yaptirdiniz testleri yoksa özel hastanede mi? Birde en önemlisi mesela en son testinizi kaç haftalikta yaptirmistinizda çıkmadı 🥺 13 haftaya kadar hicmi bi belirti hissetmediniz peki yani karnınızda bi büyüme bi sertlik filan. Birde adetlerinizi düzenli gördünüzmü nolur beni bilgilendirirmisiniz.
Şöyle söyleyeyim canım adetlerim düzenli hasta filan olduğum zaman geçikir grip yada başka bir şey hep öyle oldu Ekim de çok büyük grip oldum 26 sında regli olmam gerekirdi olmadım dedjm büyük ihtimalle grip ilaçları antibiyotik filan içtim dedim ondan geç gelcek çünkü hep öyle oldu benim benim iki gebeliğim de hep hamile olduğumu hissettim kasıklarım da topaklanma olur ama bunda hisettmedim hatta reglim gecikti dedim ne olur ne olmaz test yaptım evde hep negatif çıkınca doktor a gitmedim . Ekimde grip oldum gribim Aralık'ta geçti dedim ne olur olmaz doktora gittim 13 haftalık hamile olduğumu öğrendim devlet hastanesinde gerçi şuan bebeğimi alçaklar bende trizomi 13 teşhisi kondu rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın 🙏🏻

Şöyle söyleyeyim canım adetlerim düzenli hasta filan olduğum zaman geçikir grip yada başka bir şey hep öyle oldu Ekim de çok büyük grip oldum 26 sında regli olmam gerekirdi olmadım dedjm büyük ihtimalle grip ilaçları antibiyotik filan içtim dedim ondan geç gelcek çünkü hep öyle oldu benim benim iki gebeliğim de hep hamile olduğumu hissettim kasıklarım da topaklanma olur ama bunda hisettmedim hatta reglim gecikti dedim ne olur ne olmaz test yaptım evde hep negatif çıkınca doktor a gitmedim . Ekimde grip oldum gribim Aralık'ta geçti dedim ne olur olmaz doktora gittim 13 haftalık hamile olduğumu öğrendim devlet hastanesinde gerçi şuan bebeğimi alçaklar bende trizomi 13 teşhisi kondu rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın 🙏🏻
Anladım cok cok gecmis olsun Rabbim istediğiniz bir zamanda yeniden sağlıklı bi evlat nasip etsin insaallah. Sizi cok yordum ama son bişey sorabilirmiyim yeni üyeyim henüz konu açamıyorum yani baya baktım nası konu açılıyor diye bitürlü açamadım en iyisi size sorayım, kan testi yaptirdinizmi hiç yani neredeyse 14 haftalık olmuş bi gebelikte yani 14 haftalikken yapılan 2 ayrı kan testide negatif. İdrar testleride negatif. Düzenli adette görüyorum hatta 3-4 gün sonra 4.adetimi görücem siz kan testindede cikmadi diyince cok telaş yaptım ben. Kan testlerine güvenmiştim çünki. Birini saglik ocağinda birinide özel hastanede yaptirdim ve dedigim gibi kan testleri yapildiginda yani neredeyse 14 haftalik gebe olmam gerekiyodu. Mutlaka cikardi değilmi kan testinde? Siz aceba hamileliginizin başlarindami yapmistiniz idrar testlerini ve kan testlerini? Yani misal veriyorum hani 13 haftalikken ultrasonda görüp öğrenmissinizya örneğin 10 haftalikken hâlâ kan testi yaptiriyodunuz ve kanda çıkmıyomuydu gebelik 🥺 bu ihtimalden cok korktum.

Anladım cok cok gecmis olsun Rabbim istediğiniz bir zamanda yeniden sağlıklı bi evlat nasip etsin insaallah. Sizi cok yordum ama son bişey sorabilirmiyim yeni üyeyim henüz konu açamıyorum yani baya baktım nası konu açılıyor diye bitürlü açamadım en iyisi size sorayım, kan testi yaptirdinizmi hiç yani neredeyse 14 haftalık olmuş bi gebelikte yani 14 haftalikken yapılan 2 ayrı kan testide negatif. İdrar testleride negatif. Düzenli adette görüyorum hatta 3-4 gün sonra 4.adetimi görücem siz kan testindede cikmadi diyince cok telaş yaptım ben. Kan testlerine güvenmiştim çünki. Birini saglik ocağinda birinide özel hastanede yaptirdim ve dedigim gibi kan testleri yapildiginda yani neredeyse 14 haftalik gebe olmam gerekiyodu. Mutlaka cikardi değilmi kan testinde? Siz aceba hamileliginizin başlarindami yapmistiniz idrar testlerini ve kan testlerini? Yani misal veriyorum hani 13 haftalikken ultrasonda görüp öğrenmissinizya örneğin 10 haftalikken hâlâ kan testi yaptiriyodunuz ve kanda çıkmıyomuydu gebelik 🥺 bu ihtimalden cok korktum.
Kan testin de mutlaka çıkar evdeki testlerden yaptım ben hep negatif çıktı tesadüfen ultrasonda gördük bebeği ozaman kan istedi iki tarama testi için hemen kesinleşmesi için doktora söyle hem ultrason baksın tekrar kan ver

Kan testin de mutlaka çıkar evdeki testlerden yaptım ben hep negatif çıktı tesadüfen ultrasonda gördük bebeği ozaman kan istedi iki tarama testi için hemen kesinleşmesi için doktora söyle hem ultrason baksın tekrar kan ver
İçimi rahatlattiniz cok sagolun ben sandimki sizde 13 haftalik olana kadar hep kan testi yaptirdinizda gebelik cıkmadi anladim ondan okadar panik oldum. Tamam Allah razi olsun yardimci oldugunuz cevap verdiginiz icin. Yani iki ayri kan testindede mutlaka cikardi bende sanırım. Hadi biri yanlis olsa digeri doğru olur illaki. Adetlerimide düzenli görüyorum hatta 3-4 gün sonra artik 4.adetimi görücem yani insaallah ihtimal yok gibi 😊 cok sagolun dönüşleriniz icin 🤗 tekrardan Rabbim size hem sabır, hemde istediginiz bi zamanda saglikli bi hamilelik nasip etsin yeniden 🤗

bende 19.01.2023 de nipt testi yaptırdım sonucunu bekliyorum ikili testimde 1/104 çıkmıştı. aranızda yüksek riskli olup nipt testi yaptırıp sonucu çıkan var mı?

Merhaba, bizim testimiz de yüksek riskli çıktı trizomy21 1:50, fetal DNA testi verdik. Yaklaşık 10 gün sonra çıkacak denildi. İnşallah bir sorun çıkmaz. Beklemek çok zor. Bazen insan bütün umudunu kaybediyor bazen de buradaki paylaşımları görünce umutlanıyor insan. İnşallah güzel haberleri duyarız herkesten.

X