- Konu Sahibi Estetikport
-
Merhaba Tayfun doktor. Ikinci duzeltme ameliyyati yapdirmayi dusunuyorsaniz iki yil beklemelisiniz cunki burnunuz deyise bilir yazmissiniz. Mesala ben 4 ay olacak ameliyyat olali burnumun genel halinden memnun olsam da burun sirtimdan memnun deyilim. Cunki iki kas ve goz arasinda olmasi gereken burun batakligi bende cok az ve bu da burnumu alnima yapisdirmis qibi, dumduz gozukuyor. Bu duzelir bir durummuki? Bende zaten ameliyyatdan once de kendi burnumda da bataklik azdi ve sanirim doktorum orayi hic mudahale etmemis o yuzden simdi de boyle kalmis. Bende burun kemiyimde cok cok az bir cikinti vardi o cikintiyi alinca da burnum alnima daha da yakin olmus sanirim. Elimle baktigimda hafif bir siskinlik oldugunu goruyorum orada, amma siskinlik gecse bile yine yeteri kadar bataklik olusmayacagini dusunduyum icin duzeltme yapdirmayi dusunuyorum. 4 ay kecdi simdi yapdira bilirmiyim sizce yoksa illede en az 6 ayin dolmasini beklememmi gerek?onceden tesekkur.
Revizyon Rinoplastisi
Eğer rinoplastiden sonra burnunuzun görüntüsünden memnun değilseniz, bu durum estetik cerrahınızın iyi bir iş çıkarmadığını göstermez. Eğer cerrahınız sonucun yeterli olmadığı konusunda hem fikir olursa, beklentilerinizin gerçekçi olduğunu düşünüyorsa, bu problemi düzeltmek için belli bir planı varsa ve revizyon rinoplastisinde de deneyimli ise o zaman tekrar ameliyat etmesine izin vermelisiniz. Anlamalısınız ki, yine de, burnunuzda gerçekleştirilecek her bir uygulama bir öncekinden daha zor olacaktır. Ve dahası, revizyon ameliyatını problemi çözme garantisi vermez. Revizyon rinoplastisinde en iyi sonuç için sadece rinoplastide değil revizyon rinoplastisinde de ki bunlar iki farklı operasyondur, deneyimli bir cerrah bulunuz.
Revizyon Rinoplastisi için ihtiyacınızı minimuma düşürmek için deneyimli bir cerrah bulunuz. En az on yılda, yine en az 100ün üzerinde rinoplasti gerçekleştirmiş olmalıdır. Her yıl için kesin bir rakam vermek doğru olmyabilir fakat doktorun toplam deneyimidir ve bu zamanla gerçekleşir.
Ameliyat sonrası zaman dilimi önemlidir çünkü rinoplastide en son hali iki yıldan önce göremezsiniz. Aynı şekilde, cerrahlar zaman içerisinde kendi sonuçlarını değerlendirmeye alarak tekniklerinde değişiklikler yapmalılardır. On yılın üzerinde yüz rinoplasti gerçekleştirdikten sonra devam etmekte olan estetik cerrahlar tatmin edici sonuçlardan dolayı muhtemelen daha da devam edeceklerdir. Tatmin edici sonuçlar alamayanlar sıklıkla on yıl geçmeden bu operasyonu yapmaktan vazgeçerler. Estetik cerrahlar, pek çok insan gibi, başarıdan haz duyarken başarısızlıktan da kaçarlar.
Yine de en deneyimli ellerdeyken bile bazı ameliyatlar revizyon gerektirebilir. Eğer gerçekten de revizyona gereksiniminiz varsa ameliyattan sonra en az bir yıl bekleyiniz. Çünkü burnunuzun görüntüsü zaman içerisinde değişebilir, iki yılda bile revizyon Rinoplastisi için ihtiyaç olmayabilir.
Dr Tayfun Türkaslan
Revizyon Rinoplastisi
Eğer rinoplastiden sonra burnunuzun görüntüsünden memnun değilseniz, bu durum estetik cerrahınızın iyi bir iş çıkarmadığını göstermez. Eğer cerrahınız sonucun yeterli olmadığı konusunda hem fikir olursa, beklentilerinizin gerçekçi olduğunu düşünüyorsa, bu problemi düzeltmek için belli bir planı varsa ve revizyon rinoplastisinde de deneyimli ise o zaman tekrar ameliyat etmesine izin vermelisiniz. Anlamalısınız ki, yine de, burnunuzda gerçekleştirilecek her bir uygulama bir öncekinden daha zor olacaktır. Ve dahası, revizyon ameliyatını problemi çözme garantisi vermez. Revizyon rinoplastisinde en iyi sonuç için sadece rinoplastide değil revizyon rinoplastisinde de – ki bunlar iki farklı operasyondur, deneyimli bir cerrah bulunuz.
Revizyon Rinoplastisi için ihtiyacınızı minimuma düşürmek için deneyimli bir cerrah bulunuz. En az on yılda, yine en az 100’ün üzerinde rinoplasti gerçekleştirmiş olmalıdır. Her yıl için kesin bir rakam vermek doğru olmyabilir fakat doktorun toplam deneyimidir ve bu zamanla gerçekleşir.
Ameliyat sonrası zaman dilimi önemlidir çünkü rinoplastide en son hali iki yıldan önce göremezsiniz. Aynı şekilde, cerrahlar zaman içerisinde kendi sonuçlarını değerlendirmeye alarak tekniklerinde değişiklikler yapmalılardır. On yılın üzerinde yüz rinoplasti gerçekleştirdikten sonra devam etmekte olan estetik cerrahlar tatmin edici sonuçlardan dolayı muhtemelen daha da devam edeceklerdir. Tatmin edici sonuçlar alamayanlar sıklıkla on yıl geçmeden bu operasyonu yapmaktan vazgeçerler. Estetik cerrahlar, pek çok insan gibi, başarıdan haz duyarken başarısızlıktan da kaçarlar.
Yine de en deneyimli ellerdeyken bile bazı ameliyatlar revizyon gerektirebilir. Eğer gerçekten de revizyona gereksiniminiz varsa ameliyattan sonra en az bir yıl bekleyiniz. Çünkü burnunuzun görüntüsü zaman içerisinde değişebilir, iki yılda bile revizyon Rinoplastisi için ihtiyaç olmayabilir.
Dr Tayfun Türkaslan
merhaba tayfun bey.. ben de 3 sene önce ameliyat oldum ve burun sırtı çok alınmış geliyor bana.. ve fazla kavisli duruyor bu yüzden.. burnumu hiç beğenmiyorum kemerli hali daha iyiydi. bu sorun revizyonla düzelir mi? burnum uzun duruyorne gibi işlemler gerekli daha düz ve kalkık olmayan bir burun için? revizyonla bu mümkün mü sizce?
merhaba tayfun hocam, öncelikle bizler için verdiğiniz çok değerli bilgiler için çok teşekkür ediyorum, ameliyat olalı 4 hafta oldu, önceki burnum dış görünüş olarak çok sorunlu değildi, yüzüme göre biraz büyük duruyordu ve düz bir burun yapısındaydı, bende doktorumdan biraz küçültülmesini ve çok hafif kavis verilmesini çok hafif de kaldırılmasını, dışardan bakılınca estetik olduğu anlaşılmasın doğal dursun, yüz ifademi değiştirmesin diye isteklerimi ilettim o da benimle aynı fikirdeydi. şu an çok mutsuzum, burnum çok kısalmış, çok kalkık, çok da kavisli duruyor, doktorum zamanla düzeleceğini söylüyor, gerçekten ödemler geçince kısa görüntü aşırı kavisli ve kalkıklık düzeliyor mu.
Merhaba,
Revizyon burun ameliyatıyla elbette burnunuz istediğiniz şekle kavuşturulur. Tecrübeli bir plastik cerrahın elinde bu mümkündür. İlk burun ameliyatınızın üzerinden uzun bir zaman geçmesi de tekrar burun estetiği ameliyatına burnunuzun hazır olduğunu gösterir. çünkü tamamen oturmuş burnunuz. Arzu ederseniz asistanım ile 0549 749 90 00'dan irtibata geçin. Sizlere yardımcı olmaktan memnuniyet duyacağımızı belirtmek isteriz.
Sevgiyle kalın.
Doç. Dr. Tayfun Türkaslan
peki en kısa sürede irtibata geçeceğim fakat ben ankaradayım sizin muayenehaneniz istanbulda mı var sadece :/
peki en kısa sürede irtibata geçeceğim fakat ben ankaradayım sizin muayenehaneniz istanbulda mı var sadece :/
İstanbul'da muayenehanemiz. Beşiktaş Fulya'da. Şehir dışından birçok hastamızı ağırlıyoruz.
Doç. Dr. Tayfun Türkaslan.
Tuğçe Hanım, arzu ederseniz burnunuzun yandan çekilmiş birkaç fotosunu asistanım ile irtibata geçtikten sonra gönderebilirsiniz.
anladım.. şu an kpss ye hazırlanıyorum işsiz olduğum için istanbula gelip ameliyat olmam sıkıntı. inşallah atanırsam ilk fırsatta gelirim. emin ellerde olmak güven duygusu önemli. ilk ameliyatım vasat olunca. teşekkür ederim şimdilik. inşallah sonbaharda görüşürüz dileğim ondan yana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?