Retinol kullanımı

shagy92

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2024
1
1
32
Ben 32 yaşındayım ve hiç retinol kullanmadım
Cildim aşırı hassas ve hangisini alacağımı bilmiyorum
Hangi marka iyidir hangisi ile başlarsam iyi olur

Maruderm icerik olarak güzel bu markayla baslayabilirsiniz ama kullanmadan önce örnegin çene de deneyin test edin.Alıstıktan sonra A313 marka retinol krem alın

Merhabalar, bir ürün aldınız mı bilmiyorum ama yine de yazmak istedim. Hem cildinizin hassas olması hem yeni başlayacak olmanız sebebiyle düşük oranda retinol içeren ürünlerle başlamanızı tavsiye ederim.

Cilt bariyerine zarar vermemek için aralıklı kullanarak başlayabilirsiniz haftada 2 gece gibi. Birkaç hafta bu şekilde kullanarak cildinizin verdiği tepkiye göre sıklığı artırarak devam edebilirsiniz.

Cildiniz aktif içeriklere tepki vermeye meyilliyse sandviç metoduyla kullanmayı deneyebilirsiniz. (nemlendirici-retinol-nemlendirici)

Ürün olarak cerave önerebilirim. Hem retinol oranı başlangıç için uygun hem içinde cilt bariyerini destekleyen içerikler mevcut.

Cildiniz çok hassassa dermatoloğunuza sorun derim..

Ben 32 yaşındayım ve hiç retinol kullanmadım
Cildim aşırı hassas ve hangisini alacağımı bilmiyorum
Hangi marka iyidir hangisi ile başlarsam iyi olur
Hassaslık derecenize bağlı. Domates gibi mi oluyor cildiniz? Yada kabarcık mı çıkıyor? Yoksa kaşıntı olup kızarıp 1 saat içerisinde geçiyor mu?

Maruderm iyi bende onu kullanıyorum. Alışınca eczane tipine geçeceğim. Haftada 2 gece uygulayın şimdilik gündüzde güneş kremsiz çıkmayın. Başlangıçta önce nemlendirici sürün 2/3 dakika bekleyin serumu sürün 2/3 dakika bekleyin tekrar ince katman olarak nemlendirici sürün bu alışma süresini az hasarlı atlatmanıza yardımcı olabilir.

X