- 20 Eylül 2009
- 3.513
- 1
- 158
- Konu Sahibi eyllesintisi
-
şimdilik bunları ekledim
suluboyalar lafım yok güzel görünüyorlar zaten henüz kendim de çalışmadığım için yorum yapmak istemiyorum kendi çalışmadığım teknik için:)
ama karakalemlerine bir kaç yorumum olacak
öncelikle şunu söyliyim seviyorsan ve sürekli çiziyorsan bir kaç ay sonra bile bu resimlerle yeni resimlerinin arasında büyük fark olacağına eminim
kursa gidiyorsun galiba hocan ne der bilmiyorum ama lütfen elinle veya artık pamuk mu kullanıyorsun bilmiyorum da çizgilerini dağıtma
kömür kalemse bişey diyemem de eğer normal resim kalemi ile çiziyorsan portredeki gölgeyi de çizgilerle vermeni tavsiye ederim
yeni çalışmalarını da bekliyoruz
sana tavsiyem sadece çiz ne görüyosan ... tabi canlı nesne ve model kullanmalısın...bir seyin resmine bakarak çizmemen daha iyi olur....çizginin gücü vs buna benzer kitaplar var kırtasiyelerde onlara bi bakabilirsin başarılar..
Canlı modelleri yada 3 boyutlu nesneleri 2 boyuta aktaramıyorum. Başaramayınca da canım sıkılıyo, hevesim kaçıyo. o yüzden bir resme bakarak aynısını yapmayı deniyorum. Henüz özgün bişeyler oluşturamıyorum.
2 boyutlu bir yüzeyiii kagıda aktarmak kolaydır.... bence canlı modelden yada objeden çizmelisin... çizdilçe alışacaksınnn... el nankördür bırakınca durur.... bir eskiz defteri yap kendine... taşına bilir ebatta... resim kagıtlarını 50 cm 70cm dört e böldür ciltletiir... sürekli çizersen alışırsınn... rahat ol... kasmadan...
Resimlerin çok güzel zamanla daha iyi olacağından eminim
İkinize de teşekkür ederim yorumlarınız için :)
@perim: önerini dikkate alıcam.
asitle mi yaptın bunları... sulu boya mı???
Rapido kalemleriyle yaptıktan sonra, ilkinin renklendirmesi neskafe ile, ikincisi suluboya ile yapıldı.
elline saglık.... çok güzel olmuşlar.... tek tek ayrıntılı bi şekilde yapmışsın... ilgimi çektiii.....
nescafe kullanman.... farklı bir teknik... :))) özgün olmak içinnn farklı olmak gerekiyooo.... calışmalarını takip edicem öptüm......
not : yalnız.. gravür bir baskı çeşididir. litografi, taş baskı, agaç baskı gibi... karışık teknik yazman daha iyi olur.
hmmm, benim yaptığım resimde baskı yok hepsini kalemle elimle yaptım. Görünümü garavüre benzeyen resimlerim desem daha doğru olacaktı sanırım. yorumun için sağol bende öptüm
şimdilik bunları ekledim
Merhaba hanımlar;
Ben resim kursuna yeni başladım. hocam ilk derste karakalem bir iki tane resim çizdirdi. "çizgilerin güzel yeteneğin var gibi" dedi. Kendimi geliştirmek için neler yapmam gerekir. Önerebileceğiniz kitaplar, kaynaklar ya da metotlar var mı?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?