Resime yeni başlayan birine yardım etmek ister misiniz?

eyllesintisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2011
310
0
46
Ankara
Merhaba hanımlar;
Ben resim kursuna yeni başladım. hocam ilk derste karakalem bir iki tane resim çizdirdi. "çizgilerin güzel yeteneğin var gibi" dedi. Kendimi geliştirmek için neler yapmam gerekir. Önerebileceğiniz kitaplar, kaynaklar ya da metotlar var mı?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

canım resım yaparken ne cızım dıye dusunmıceksın ıcnden gelenı cız derım bırde hb yada 2b resım kalemı yerıne kömür kalem kullan derım daha rahat cızersın ız bırakmazsın cızıcegın yerlerde

canım ben yardım isteyeceğim senden.:26: resim kursuna gidip güzel karakalem resimler çizmek için-elin yatkınsa- ne kadar süre geçmesi gerek? yani tahmini? ben de resim yapmak istiyorum ama çok fazla vaktimi harcayabileceğim bir şey değil küçük bir hobi olarak. kısa sürede öğrenme şansım var mı?

Kendini geliştirmenin ilk yolu kursuna devam etmen ki bu sayede zamanla çizgilerin oturacaktır. ve yapman gereken bir diğer şeyde sürekli birşeyler çizmek. zaten resim yapmayı seviyorsan yaptıkça daha da zevk alacaksın. bir süre sonra karakalem biraz sıkıcı gelebilir. zaten kurslarda da sonrasında renkli boyalara geçildiği için daha da eğlenceli olacaktır

Birde kömür kalem demiş arkadaş fakat bence ilk öğrenmeye başlarken kullanman pek mantıklı değil daha çok lekeleme olur kömür kalemle. senin için en iyisi resim kalemleri.

elin yatkınsa yani yeteneğin varsa kursta herkesin bir kaç ayda yapabileceğini sen bir iki haftada yaparsın. yani kendi çapında desenler çizebiliyorsan kısa sürede tabii ki de daha da geliştirirsin

resim cizmek orenilecek bisey deil canim icinden geleni ciz
zamanla zaten cizmeye devam etikce gorceksin ki elin alismis
ben uzgun oldumda hep resim yaparim rahatlatir

Ruyasu'ya kesinlikle katılıyorum kömür kullanmak için karakaleme az çok hakim olmalıısın hata yaptığında düzeltmen de oldukça zordur kömürde.. Bence de resim kalmeleri daha uygun. Benim sana tavsiye edebileceğim şey önüne objeler koyup sık sık çiz ve önemli ressamların resimlerini bakarak çizmeye gölgelendirmeye çalış bu çalışmalarını hocana götür zamanla naısl işe yaradıklarını göreceksin. Kareleme yöntemi kopya resimde doğru yerleştirmene yardımcı olur ama bunu hiç kullanmadan yapmak her zmana daha iyidir.

Son düzenleme:
elin yatkınsa yani yeteneğin varsa kursta herkesin bir kaç ayda yapabileceğini sen bir iki haftada yaparsın. yani kendi çapında desenler çizebiliyorsan kısa sürede tabii ki de daha da geliştirirsin

ah ne iyi olur sağol canım cevabın için elim yatkın yazmışım ondan emin değilim artık gerçi

Resime ve tekniklerine karşı çok az şey biliyordum konuyu açtığımda. hocanın aldırdığı 2B,4B,6B kalemlerle internetten bulup beğendiğim karakalem resimleri kareleme yöntemiyle çizmeye çalışıyordum. hamur silgi diye bir silginin varlığından haberim yoktu. şişelere bardaklara ışıltıyı, parlaklığı nasıl veriyolar bilmiyordum. yada kedi köpek yaparken tüylerini nasıl yaptıklarını... şimdi biraz biraz gelişiyo resimlerim. hatta kursta suluboyaya geçtik nedense sevmedim zor geldi. bu dönem tual üzerine akrilik ile resim yapacağız. yeni önerilerinizi bekliyorum...

çizdiğin resimleri paylaşsana canım ben de seneye gideceğim.

laf aramızda süper resimler yaparım öğrenmek isteyenlere yardımcı olabilirim

Eklentiler

• $kız.jpg
    75,8 KB · Görüntüleme: 343
  • $at.jpg
    89 KB · Görüntüleme: 171
  • $adorablebabykaiabyimagi.jpg
    30,3 KB · Görüntüleme: 244
çizdiğin resimleri paylaşsana canım ben de seneye gideceğim.
Benim çizimlerim çok amatörce, paylaşılacak güzellikte değil ama tarama fırsatım olursa paylaşırım eleştirirsiniz, eksikleri belirtip güzel resimler yapmama yardımcı olursunuz.
şimdilik bunları ekledim
ilk eklentinizi çok beğendim. o çocuğun saçlarındaki ışıltıyı nasıl veriyorsunuz ben böyle gerçekçi saç yapmayı beceremiyorum. gerçi ben daha sizin yaptığınız gibi resim yapmayı beceremiyorum

saç dedim ama sadece saç değil ki gözlerindeki ışıltı, ifade, ağzı, burnu, yüzü, kıyafeti herşeyiyle çok gerçekçi olmuş, siyah beyaz bir fotograf gibi... hangi malzemelerle yaptınız bu resmi?

valla annem cinaliyi bile yamuk çizen biriydi. bir gün sırf vakit geçsin diye karakalem kursuna başladı. başta güzel değildi doğruyu söylemek gerekirse, ama sabır bu işi geliştiren kesinlikle! annem saatlerce uğraşırdı olmadı silerdi bir daha yapardı falan. en sonunda hepimizin portresini bile çizdi birebir :) hatta sonra karakalemden sıkıldı toz pastele, ondan da yağlıboyaya geçti. artık resim tutku haline geldi. şimdi hangi resmi yapsam diye resim arıyor değişik boyutlarda tuvaller falan alıyor :) kısaca sabır olmalı kesinlikle!

genelde herkes atı beğenirdi ama sen çocuğu beğenmişsin,canım resim kağıdının önemide çok büyük ben alex resim kağıdı kullandım 9b kalem ile çalıştım gölgelememin güzelolduğunu söylerler ama suluboyada pek başarılı değilim onda daha özgün bir çalışma yapıyorum kafama göre yani

Eklentiler

• $suluboya.jpg
    81,8 KB · Görüntüleme: 145
bunlar amatörsesüper güzeller bence ben daha çok portre çalışıyorum niyetimilerlerip köşe başında karikatür standu kurup para kazanmak
olurmu olur demi

suluboyalar lafım yok güzel görünüyorlar zaten henüz kendim de çalışmadığım için yorum yapmak istemiyorum kendi çalışmadığım teknik için:)
ama karakalemlerine bir kaç yorumum olacak
öncelikle şunu söyliyim seviyorsan ve sürekli çiziyorsan bir kaç ay sonra bile bu resimlerle yeni resimlerinin arasında büyük fark olacağına eminim
kursa gidiyorsun galiba hocan ne der bilmiyorum ama lütfen elinle veya artık pamuk mu kullanıyorsun bilmiyorum da çizgilerini dağıtma
kömür kalemse bişey diyemem de eğer normal resim kalemi ile çiziyorsan portredeki gölgeyi de çizgilerle vermeni tavsiye ederim
yeni çalışmalarını da bekliyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…