Rektovajinal Fistül ameliyatı olan var mı

Ben amilat oldum fistulden yaklasik 15 gun once merak ettiginiz sorulari cevapliyabilirim

Merhaba herkese. Ben de barsak ta kronik hastalıklar var. Crohn hastalığı yaklaşık 4 yıldır remisyondayim. Ancak birden rektovajinql fistul patlak verdi
Aniden cikti hiç şikayetim yoktu .
Doktorum seton önerdi bende tamam dedim . Seton uygulandı ancak beni çok rahatsız ediyor.
Var mi benim gibi olan

Ben yeni ameliyat oldum ama seton takilmadi fistulotomi uygulandi

Merhaba ameliyat oldunuzmu neler yaşadınız nasıl geçti doktor hastane tavsiyeniz varmı ikinci ve üçüncü tekrarladı aynı dert bendede var ne olur yardım edinn acil ameliyat olmam lazım

Fustulotomi nasıl oluyor memnunmusunuz tekrarladımı
Fistul kanalı komple çıkartıp temizliyorlar en garanti yontemin bu oldugunu soyledi doktor bir ay kadar bi sıkinti yasadim suan iyiyim agrim falan yok ama pirinc tanesi kadar bi açıklık var hala doktorum normal diyor bilmiyorum bekliyorum o yara kapaninca anliycam iyilesip iyilesmedigimi suan beklemedeyim 2 ay olucak ameliyat olali

Bende haftaya ameliyat olacağım şu an tetkiklerim yapılıyor bana bağırsağımı aşağıya çekeceklerini söylediler aynı şekilde vajinayıda aşağı çekip dikecekler Allah yardımcımız olsun daha büyük dert vermesin gelişmelerinizi görmek isterim yazarsanız sevinirim geçmiş olsun Allah şifa versin

Evet malesef makattanda mudahale ediliyor ama korkmayin iki gun agri kesici igne yaptirdim ben sonrasi haplarla idare ettim bir hafta gibi bi sıkıntım oldu ama vajinadan islem yapilmadi bende onun icin birsey diyememm

Şimdi nasılsınız tuvalete rahat gidebiliyormusunuz kaç gün yattınız hastanede nerede ameliyat oldunuz vajinal yol açıkmı kaldı kusurabakmayın çok soru sordum ama bende bunalımdayım korkuyorum ondan

Uzun zamandır cevap veren olmayınca ben de bakmıyordum.Arkadaslar doktor öneriniz var mı İstanbul'da.Ramazan Tarık Ünsal isminde bir doktora muayene oldum hep iyi yorumlar vardı.Ben de memnun kaldım muayenede ancak ameliyatı hâlâ olmadım Çok korkuyorum ve korktuğum için de resmen bu durumla yaşamaya devam ediyorum.Ameliyat sureci ve sonrasında neler bekliyor beni

Bende beklemedeyım ramazan hocayla konuştum bende hallolacagını söylüyor fakat korkularımı yenemıyorum
merhaba bartılın absesi olustu operasyonla alındı ve akabınde rektofistül oluştu ve hafıf derecede crohn vardı tnf gurubu ilaç vermek ıstıyolar ben kabul etmedım ck yan etkılerı var dıye öylece beklıyorum cünki fıstülü göremiyolar hertğrlü makıneye gırdıgım halde

Hangı hastanede olucaksınız acaba rektofistül nası oluştu sızde

Ben mega medipol hastane sinde oldum prof dok Mustafa celalettin haksal alanında çok deneyimli yemiş tbeklavsiye üzerine gittim ama ameliyattan dört gün sonra dikişler açıldı tekrar başa döndüm şimdi üç ay dokuların iyileşmesini bekliyorum tekrar ameliyat olacağım

Beş doktora gittim hiç biri garanti vermiyor bu öyle pis hastalıkki üçok kere ameliyat olan var sonu ise bağarsaklar dışarı alınıyor bana flep uygulandı yani bağırsağı aşağıya çekip delik kapatıldı ama dikiş açıldı birde benimde çok küçüktü hatta doktor göremezsem ameliyatı yapmam dedi ama açınca baya büyükmüş dedi sakın ertelemeyin günden güne büyüyor sonra ameliyat çok riskli oluyor zor oluyor ameliyattan çıkınca bir iki saat ağrım oldu ama serum takıyorlar ya devamlı ilaç veriyorlar çok sıkıntı yaşamadım hatta iki saat sonra büyük tuvalete gittim hiç acı hissetmedim ishal ilacı veriyorlar bu arada tuvalete çıkmak şart yani iki saatten sonra hiç ağrım sızım olmadı hamdolsun hala ağrım yok inşallah ikinci ameliyat iyi geçer rabbim yardımcımız olsun hepinize acil şifalar diliyorum

Merhaba geçmiş olsun hangi doktora ameliyat oldunuz? Bir de fistül ameliyatından sonra gaz dışkı tutamama gibi bir problem oluyor muymuş acaba?

Geçmiş olsun nerde hangi dokTora ameliyat oldunuz? Ameliyattan sonra gaz dışkı tutamama gibi bir sorun oldu mu veya öyle bir şey oluyor muymuş?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…