• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rektovajinal Fistül ameliyatı olan var mı

Diamond-34

Dünya'da ölümden başkası yalan..
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2017
27
16
88
Merhaba, rektovajinal Fistül rahatsizligim var ve ameliyat olmam lazım.Daha önce dogum yapmadım.Fistulun oluşum sebebi bartolin absesi.Daha önce bu rahatsızlık sebebiyle ameliyat olan veya herhangi bir tedavi gören var mı?Detaylı bilgi almak istiyorum.Hangi doktora, hangi şehirde tedavi oldunuz.İstanbul Bağcılar da proktoloji merkezinde ramazan tarık Ünsal a muayene olan veya tedavi olan birileri var mı.lutfen deneyimlerinizi paylaşın cok çaresizim ve çok korkuyorum.

Yok mu hiç ameliyat olan birileri lütfen yardımcı olun😢 koskoca kadınlar kulübünde tek ben miyim bu hastalığa sahip kadın 😢😢

Merhaba, rektovajinal Fistül rahatsizligim var ve ameliyat olmam lazım.Daha önce dogum yapmadım.Fistulun oluşum sebebi bartolin absesi.Daha önce bu rahatsızlık sebebiyle ameliyat olan veya herhangi bir tedavi gören var mı?Detaylı bilgi almak istiyorum.Hangi doktora, hangi şehirde tedavi oldunuz.İstanbul Bağcılar da proktoloji merkezinde ramazan tarık Ünsal a muayene olan veya tedavi olan birileri var mı.lutfen deneyimlerinizi paylaşın cok çaresizim ve çok korkuyorum.
Ben ameliyat oldum benım dogumda yırtılmam oldu kapalı amelıyat oldum ama fistül gelisti. Tekrar vajenden amelıyatoldum yine fıstül gelişti ve ileostomi acıldı.biraz zor ve yorucu bir süreç hala iyilesme sürecındeyım Antalya medstarda oldum amelıyatımı

Ben ameliyat oldum benım dogumda yırtılmam oldu kapalı amelıyat oldum ama fistül gelisti. Tekrar vajenden amelıyatoldum yine fıstül gelişti ve ileostomi acıldı.biraz zor ve yorucu bir süreç hala iyilesme sürecındeyım Antalya medstarda oldum amelıyatımı
Öncelikle çok geçmiş olsun.Henuz bir gelişme yok doğrusu şikayetim devam ediyor.Bahsettigim doktora gideceğim mutlaka ancak yaz nedeniyle şehir dışına çıkıyorum sürekli.Ameliyat süreci nasıl oluyor.Mesela internette bağırsakların dışarı alındığını ve kolostomik torba ile yaşamak zorunda kalındığı falan yazıyordu doğru mu? En kısa sürede tedavi olursunuz insallah ve bir dha tekrarlamaz.Cok zor bir durum hele toplum içinde gaz çıkışını kontrol edememek çok korkunç 😢😢😢

Merhaba durumunuzu merak ettim nasilsiniz bir yol bulabildinizmi bende ayni dertten muzdaribim
Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun.Henuz bir çözüm bulamadım.Yani şehir disindaydim o sebeple bahsettiğim doktora gidemedim.İlk fırsatta gitmem lazım çünkü gebelik düşünüyorum ve tedavi olmadan da hamilelik düşünmüyorum.Gebelik sürecinde bir sorun olmadığını söylüyor doktorlar ancak yinede enfeksiyon vs olursa diye korkuyorum.Siz herhangi bir doktora muayene oldunuz mu? Bu arada ben geçen yıl mavi boya testi ve ilaçlı tomografi vs çekildim ancak fistül çok küçük olduğu için yeri tespit edilemiyor.Bakalim neler bekliyor beni 😢😢 çok korkuyorum ve birazda bu yüzden erteliyorum doktora gitme işini

Öncelikle çok geçmiş olsun.Henuz bir gelişme yok doğrusu şikayetim devam ediyor.Bahsettigim doktora gideceğim mutlaka ancak yaz nedeniyle şehir dışına çıkıyorum sürekli.Ameliyat süreci nasıl oluyor.Mesela internette bağırsakların dışarı alındığını ve kolostomik torba ile yaşamak zorunda kalındığı falan yazıyordu doğru mu? En kısa sürede tedavi olursunuz insallah ve bir dha tekrarlamaz.Cok zor bir durum hele toplum içinde gaz çıkışını kontrol edememek çok korkunç 😢😢😢
Ameliyat oldunuz mu bi de ne gibi belirtileri vardi😑

Ameliyat oldunuz mu bi de ne gibi belirtileri vardi😑
Merhaba mesajınızı yeni gördüm, bu hastalıkta sanırım çok az insan var.Henuz olmadım çünkü araya malum pandemi girdi ve ben bu süreçte hamile kaldım..Şuan şikayetim devam ediyor.doktorlar bebeklere bir zarar vermeyeceğini söylüyor ama ben yine de korkuyorum..Ama kesinlikle çok pişmanım ameliyat olup kurtulmadigima..Aslında birazda ameliyat olmamamin sebebi doktorlara guvemememk oldu..Sadece doktor ramazan tarık unsal bana korkulacak bir şey olmadığını söyledi..onun dışında bütün doktorlar dermanı olmayan bir hastalığım varmış gibi şaşkınlıkla hikayemi dinlediler..İlk 3 ay vajinadan gaz geliyordu.Sonra hamile kaldım ve iç camasirimda tuvaletimi yaptiktan sonra leke görmeye başladım ve gebelikten kaynaklanan lekelenme sandım..meğer gaita lekesiymis, bunun gaita oldugunu anlamam da bir 3 ay sürdü..Sonra internette araştırdım ki vajinadan gaita gelirmiş böyle bir şey varmış ve adı rektovajinal fistulmus..Haftalarca ağladım kabullenemedim..Eşime soyleyemedim ama fistül büyüyordu her geçen zaman sonra doktora gittim ve tüm doktorlar fistül olmadığını, genital temizligimi düzgün yapamadığımı, psikolojik olarak bana öyle geldiğini zirvalayip durdular. ilaçlı mr lar , kolonoskopiler, neler neler yaşadım..sonuç olarak ramazan hoca sadece 1 dakikalık muayene ile teşhisi koydu ve ameliyatimin zor olmadığını falan anlatti.ama maddi olarak gücümüz yetmediği için başka doktor arayışına girdim sonra da Corona çıktı, sonra hamile kaldım..kısaca yalan oldu benim ameliyat 😒

Nasılsınız dr gıdebıldınızmı
Maalesef hala fistül ile birlikte yaşıyorum şuan 14 haftalık hamileyim ve afedersiniz kabızlık problemi yaşıyorum.. üstelik hemoroid sorunumda var ve fistülden kaynaklı inanılmaz acı çekiyorum bazen..Siz tedavi oldunuz mu nasılsınız

Maalesef hala fistül ile birlikte yaşıyorum şuan 14 haftalık hamileyim ve afedersiniz kabızlık problemi yaşıyorum.. üstelik hemoroid sorunumda var ve fistülden kaynaklı inanılmaz acı çekiyorum bazen..Siz tedavi oldunuz mu nasılsınız
Benim kızım 4,5 aylık rektovajinal fistül+anal atrezili şuanda kolostomi ameliyatı oldu. Popo deliği kaydırma artı fistül için 2. ameliyatı bekliyoruz. Sonrasında da 3. Olarak kolostomi kapama ameliyatı olacak.
bu hastalık önemli bir hastalık bu zamana kadar hiç mi fark etmediniz ?

Ben fark ettim ancak doktorları ikna edemedim çünkü fistül çok küçüktü ve ne mr da ne de tomografi de cikmadi..önemli olmaz olur mu sonuçta evliyim cinsel yaşamım var, en en önemlisi sağlığım söz konusu ve zaman zaman enfeksiyon problemi yaşıyorum..Ahh ahh işte çalışmayıp koca parasina muhtaç kalınca sağlığınız icin bile söz sahibi olamıyorsunuz maalesef...

Benim kızım 4,5 aylık rektovajinal fistül+anal atrezili şuanda kolostomi ameliyatı oldu. Popo deliği kaydırma artı fistül için 2. ameliyatı bekliyoruz. Sonrasında da 3. Olarak kolostomi kapama ameliyatı olacak.
bu hastalık önemli bir hastalık bu zamana kadar hiç mi fark etmediniz ?
Ayrıca çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum

Ben fark ettim ancak doktorları ikna edemedim çünkü fistül çok küçüktü ve ne mr da ne de tomografi de cikmadi..önemli olmaz olur mu sonuçta evliyim cinsel yaşamım var, en en önemlisi sağlığım söz konusu ve zaman zaman enfeksiyon problemi yaşıyorum..Ahh ahh işte çalışmayıp koca parasina muhtaç kalınca sağlığınız icin bile söz sahibi olamıyorsunuz maalesef...
Bu durumun bebeğe bir zararı yok muymuş peki

Annedeki enfeksiyon direk bebeğe ulaşıyor. Nasıl böyle yanlış bilgilendirme yapabilirler. İyi bir doktor bulmalısınız hamilelik süresince takip altında olmalısınız bebeğin sağlığı açısından.
Ve ayrıntılı ultrason gününüzü muhakkak kaçırmayın. Çünkü genetik olabilir bu durumunuz

Annedeki enfeksiyon direk bebeğe ulaşıyor. Nasıl böyle yanlış bilgilendirme yapabilirler. İyi bir doktor bulmalısınız hamilelik süresince takip altında olmalısınız bebeğin sağlığı açısından.
Ve ayrıntılı ultrason gününüzü muhakkak kaçırmayın. Çünkü genetik olabilir bu durumunuz
Çok teşekkür ederim dikkate alacağım söylediklerinizi, sizde varmiydi fistül..Bu arada bendeki fistül un sebebi bağırsak hastalığı veya travmatik bir şey değil.Bartholin apsesinden kaynaklı.Yani genetik bir durum değil.cunku milyonda bir görülen bir sebepti ve tamamen ihmalkarligimdan kaynaklanan bir şeydi.

Çok teşekkür ederim dikkate alacağım söylediklerinizi, sizde varmiydi fistül..Bu arada bendeki fistül un sebebi bağırsak hastalığı veya travmatik bir şey değil.Bartholin apsesinden kaynaklı.Yani genetik bir durum değil.cunku milyonda bir görülen bir sebepti ve tamamen ihmalkarligimdan kaynaklanan bir şeydi.
Bizimki de genetik değil ama bu tür Hastalıklar binde 1 olduğu İçin genelde genetik sebeplere bağlıyorlar. Lütfen takip ettirin ben ayrıntılı ultrasonu kaçırdım hep sürpriz olarak öğrendim kızımın hastalığını

Bizimki de genetik değil ama bu tür Hastalıklar binde 1 olduğu İçin genelde genetik sebeplere bağlıyorlar. Lütfen takip ettirin ben ayrıntılı ultrasonu kaçırdım hep sürpriz olarak öğrendim kızımın hastalığını
Kızınızın sağlığı nasıl oldu.Uzun zamandır girmiyordum foruma merak ettim doğrusu.İnsallah iyidir her şey yolundadır 🙏🙏

Merhaba geçmiş olsun şu an nasılsınız ileostomi ne kadar süre kaldı ve kime ameliyat oldunuz acaba
Merhaba öncelikle geçmiş olsun umarım bebeğiniz sağlıkla doğmuştur. Fistülle ilgili bir ameliyat oldunuz mu. Benim de böyle bir sıkıntım var bu yüzden merak ettim tedavi olabildiniz mi

Back