Bebek Beslenmesi Reklam karşısında yemek yiyen bebekler...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Beyondparadise

Az İnsan Çok Huzur ;)
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
3.505
2.035
698
Kızım ayım 23 ünde 9. ayını tamamlayacak ama hala 8 kilo bi kaç aydır reklam karşısında 3 5 kaşıkta olsa yiyordu ama şimdi mümkün değil ya püskürtüyor yada yutmuyor biberonda asla almıyor su bile içiremiyorum benim gibi olup bi çozum bulan varmı yatırıp zorla yedirmekmi lazım acaba.

birde onerebileceğiniz video yada reklam varmı

canım benim oğlumda 9 ayını bitirdi aynı oğlumu tarif etmişsin biraz sabır oğlumda 15 gün kdar öyle yaptı o öyle yaptıkça bende sabırla vermye çalıştım doktorunda sordum dişten dedi geçecek dedi ve şükür şimdi daha iyiyizzz geçer inş...

umarım geçici bir durumdur darma duman oldum resmen
bugün makyaj malzemelerimi doktüm onune 3 kaşık anca yedi oda tatlı kaşığı
onada şükrettim valla

bende aynı sorunu yaşıyorum.Oğlum dokuzuncu ayını bitirmek üzere.Yoğurttan başka hiçbirşeye ağzını açmıyor ve ben kahroluyorum (( bitkisel iştah açıcı önerileriniz olabilir mi ?

benim kızım 15.5 aylık.ben sadece reklam karşısında yedirebiliyorum. reklamlara bakarken transa geçiyo sanki.(bilmiyorum doğru mu yapıyorum ama mecburum.yoksa bişey yemiyo).ama bugün ıspnak yaptım. yemedi çıkardı hep. her zaman yoğurtlu veriyodum bugün sade verdim yemedim. değişik gıdalarla deneyin yedirmeyi bence.yani yoğurt yemiyosa mesela çorba verin. meyve püresi verin. seveceği bişey illa ki çıkacaktır. ben ek gıdaya başlarken yayla çorbasıyla başlamıştım. bebekler seviyo bu çorbayı. deneyin isterseniz.Allah yardımcınız olsun.

arkadaşlar benim 18.ayını bitirmek üzere olan bir oğlum var.13.ayından itibaren bende bu sıkıntıyı yaşıyorum.bir yaşına kadar,özellikle 8.ayına kadar çok güzel yemek yiyyordu.8.aydan sonra dişlerle birlikte biraz zorda olsa hem çeşitli hemde çok zorlanmadan yedi yine...13.ayda çocuğum gitti başka bi çocuk geldi sanki yerine..ne versem yemez, tükürür,püskürtür,ağlar....ben cinnet geçirmenin eşine gelirim ...halende böyle...çok şükür boyu 91 cm kilosu 13,700 gr...ama zorlamasam aç gezecek günlerce..o derece yani...neler yapmadımki....arkadaşın yazdığı gibi önüne makyaj malzemelerimden tutunda eşimin takım çantasına kadar herşeyi koyduk aldansın diye...ama bir sefer aldanıyor ondada 3-5 kaşık yerse yiyiyor...ikinci bi sefer önüne aynı şeyi koyunca bakmıyor bile...feleğimizi şaşırttı bize... ama benim yaptığım hatayı siz yapmayın diye yazıyorum..geçtiğimiz yaz yani 13 aylıkken arka dişleri çıkmaya başlayınca yemek yemeyi kestiği zaman resmen çocuğun yanaklarını sıkıp ağzına zorla kaşık sokup tükürmemesi için zorla kapattırıyorudum dudaklarını o derece zorladım ...bacaklarımın arasına sıkıştırıp yutana kadar salmadım( ondan sonra çocuk yemek yemekten iyice soğudu...
Sabiha paktuna keskinin kitaplarını okuyorum,orda çocuk yemek için zorlandığı yada baskı gördüğü anda yemeği ağrılı uyaran olarak kodluyormuş beynine...ve yemek tabağını gördüğü andan itibaren kafasında yine şiddet göreceği,azarlanacağı,baskı altında tutulacağı sinyalleri dolaşmaya başlıyormuş.artık o saatten sonra başına geleceklerden korkuya yemiyormuş çocuklar...ben bunu biraz geç öğrendim iş işten geçmişti ama siz yapmayın diye yazmadan geçemedim...
benimki reklamdada yemiyor.uzmanlar tv karşısında yedirmeyin diyorlar ama çocuk bizim çocuğumuz aç kalmasındansa elimiz mahkum yapıyorz işte...çok zor çocuk büyütmek gerçekten..tüm ezberleri bozduruyorlar insana....allah hepimize kolaylık versin...
ama siz siz olun sakın çok zorlamayın...mama sandalyesinde önüne kendi yiyebileceği şeyleri koyun.mesela makarna gibi yumuşak şeyler..eliyle yesin..ben ortalık kirlenecek üstü batacak diye yapmıyordum ama yemeyince onuda yaptım.nispeten başarılı da olduk..şimdi ayranını bile bardaktan dökmeden içebiliyor.çatalıyla makarnasını yumurtasını yiyiyor...deneyin..kendi başlarına bişeyler yapmak hoşlarına gidecektir mutlaka.ve onlar oyalanırken sizde çaktırmadan sokuşturun ağzına arada...
benim oğlum hala iştahsız,bir ay kadar önce minadex aldık,ilk bir hafta çocuk ne bulsa yedi..ama bünye alıştı sanırım şimdi yine aynı...minadexi deneyebilirsiniz...
hepinize bol sabırlı, bebeklerinize de sağlıklı bir ömür dilerim arkadaşlar....

ben cinnetin eşiğindeyim valla tavsiye ettiğin şurubun muadili bişeyi verdi eczacı hiç oralı değil hala 8 kilo geçen isal oldu 100 gr da zayıfladı
zorla yedirme taraftarı değilim ama dün akşam yürüteceoturtup sıkıştırdım ayran içirdim
geceleri sinir krizi felan geçirdiğim oluyor
d vitaminine ağzını açıyor damlatırken
şekerli su yapıp d vitamini şişesine doldurup ağzına damlattım o dere çaresizim
sanırım artık zorla yediricem çünki kaybedecek bişi yok zaten yemiyo

benım oglumda reklamla yıyor reklam olmazsa kesınlıkle yemıyor tvde reklam cıkmadıgı zaman pc basına gecıp you tubeden reklamlar acıp yıyoruz favorı reklamlarımız var sureklı aynı reklam bırde sertap erener rengarenk klıbını izlerken yıyyorsıkkulanılanlara kayıt ettım you tube 2010reklamlar sırayla vıdoları acıyoruz

öncelikle allah hepinize kolaylık versin her ne kadar bulunduğumuz sosyal ortam ve sunduklarımızla çocuklarımızın açlıktan ölmeyeceğini bilsek de anne yüreği az yemesine veya yememesine dayanmıyor. ben büyük şans eseri katı gıdaya başladığımız dönemde bir kitap okudum ve yeme sorunumuz oluşmadan bitti, Carlos Gonzales'in "Çocuğum yemek yemiyor" adlı kitabı... hem çocukların hem sizlerin konforu açısından ve bu "savaşı" bitirmek adına tavsiye ederim arkadaşlar, mecbur kaldığınız için yaptığınıza eminim ama tv karşısında "yiyen" çocuk aslında yemiyor yani yemek yediğinin bilincinde olmuyor ki bu da obezite için atılan ilk büyük adım oluyor

lütfen kınama olarak algılamayın eminim ki yavrunuzun iyiliği için yiyip sağlıklı olması için çareler üretiyorsunuz ama bugünkü geçici çareler ilerinin önemli sorunları olarak karşınıza çıkacak bunu da hesaba katın

bebeklere ıspanak yoğurtlu verilmemeli diye biliyorum.Çünkü yoğurt ıspanağın içindeki demirin emilimini engelliyor

Benim kızımda çok iştahsız ve haliyle grip falan buluyor şuan 17,5 aylık 10,7 kg boyu 84 cm zorla yedire yedire reklamlarla bu hale geldik .Çiroz kızım benim .
yaklaşık 9-10 aylıkta 4 diş birden peşepeşe gelince sıkıntılarımız başladı . Osıra dr'umuz prakten şurup önerdi bu şurup aslında allerji şurubu yan etkisinden dolayı öneriyormuş drlar. 15gün yarım ölçek kullanın daha sonra etkisini kaybeder diyor. Çok canıma tak edince reklamlarla dahi hiçbir şey yediremeyince mecburen veriyorum ilacı verdiğim süre içinde iyi ilacı kestikten sonrada 15 gün falan iyi araya bir diş girdimi biz gene iptal o zorluklarla aldığımız 300-500 grlar hoop geri gidiyor.
Allah yardımcımız olsun

bende reklam seyrederek yemek yedirenlerdenim malesef:2: başka türlü yemediği için mecbur kalıyordum.Evde tv hep açıktı bebeğim ilgilenmiyor bakmıyor sanıyordum.Ama zamanla bebeğim adını seslenince bakmamaya başladı sürekli transa geçmiş gibi bir hali vardı.Göz teması kurmuyodu.hemen dr a gittik dr un söylediği tek şey televizyonu kapatın oldu.1 hafta kadar hiç açmadık.Yemeğinide konuşarak .Ona o yemeği nasıl hazırladığımı anlatarak yedirdim.Çok güzel yedi bir hafta kadar.Sonra yine kaşığı görür görmez kafasını çevirir oldu..

Şimdiyse 13 aylık ve 2 haftadır günde bir kere onuda ağlaya ağlaya ellerini tutarak yedirebiliyorum.Onunla beraber bende ağlıyorum.Çok yıprandım yarın dr a götüreceğim tekrar.Diş çıkarıyo demişti ama bugün aradığımda hiç yememesi normal değil birkaç test yapalım dedi.

İştahsızlığı için bu güne yaptıklarımı anlatayım belki sizde bir işe yarar..

Bir çay bardağı su kaynanıp içine 1 çay kaşığı havuç tohumu katıyorsunuz.3-4 dakika kadar kaynatıyorsunuz.sonra 10 dk demlenmeye bırakıp karnı tokken içiriyorsunuz.Günde 3 defa..

Günde bir kere bir havuç suyu içiriyorsunuz.

Her sabah harnup pekmezi

İnce kıyılmış 1 çay kaşığı kurutulmuş portakal veya turunç kabuğu fincana konur, üzerine 150 ml kaynar su ilave edilir, ağzı kapalı olarak 10 dakika demlenir,süzülür. Bu şekilde hazırlanan çay yemeklerden önce bir fincan içilir.

Biber ve enginar, iştahsızlığa karşı etkilidir

Ayrıca bebeklerde iştahsızlığın en önemli nedeni çinko eksikliğiymiş.Bugün internetten bunu aldım Echinol Ekinezya Vitamin C Çinko Şurup deneyeceğim bakalım inşallah işe yarar.Bağışıklık sistemini güçlendiriyo ve iştah açıyormuş.

Birde şöyle ilginç bir yöntem var; 50 gram kekiği geceden soğuk suya bırakın. Bir sonraki gün, banyo suyuna katın. Kalp suyun dışında kalmak üzere, yani çocuğun belden aşağısı suyun içinde olmak üzere, 20 dakika süreyle bonyoda kalmalı . Bu suyu iki defa daha kullanabilirsiniz.

Ahududu,ayva kompostosu, badem, ceviz, greyfurt, kayısı, limon, portakal, domates, enginar, havuç, sarımsak, turp, adaçayı, ardıç tohumu, kekik, kimyon, kişniş, nane, rezene ve söğüt yaprağının iştah açıcı özelliği vardır.

Kakule toz haline getirilir.Günde birkaç defa 0,5 gram kap halinde alınır.

Tere-su teresi sıkılırarak suyundan günde 1 bardak içilir.

Bir bardak kaynar suya 10 gram kantaron bitkisi konulur.10 dakika bekletilerek öğle ve akşam yemeklerinden önce 1 bardak içilir.

Bir bardak kaynar suya 2 gram papatya konur.10 dakika bekletilip günde 1 bardak sabahları aç karnına içilir.

Bir bardak kaynar suya 2 tatlı kaşığı dövülmüş kereviz tohumu konulur.10 dakika bekletilip günde 3 bardak yemeklerden önce içilir.

Birde kilo aldırmak için şöyle bir formül var..

300 gram siyah kuru üzüm içine 1 çay kaşığı kına ve 1 tutam pelin otu ile karıştırın. Karıştırdığınız malzemeleri blender da çekip 3 litre su ile karıştırın. Bir kapta eklediğiniz suyun yarısı gidinceye kadar kaynatın sonrasında bir tülbent ile süzün ( süzdüğünüz üzüm suyu başka bir kapa alın) kalan posasına tekrardan 3 litre su ilave edin ve aynı kaynatma işlemini uygulayın. Kaynatıldıktan sonra tülbent ile yine süzün ve ilk başta süzdüğünüz üzüm suyuna süzdüğünüz üzüm suyuna ekleyin ve çok az bir ölçek şeker ilave edin.

Kilo Alma Formülü uygularken öncelikle sabahtan ikindi vaktine kadar su yerine bol miktarda üzüm suyu içirin. Akşamdan sonra ise bol miktarda yoğurt tüketsin, yatmadan 1 saat kadar önce de 1 bardak bal ile karıştırılmış süt içirin

İnşallah bunlardan herhangi biri işinize yarar..Bebeğim son günlerde öyle halsiz ki 2 adım atıp oturuyor yere..Sürekli mız mız..Allahtan sabır diliyorum ..Allah hepimizin çocuğuna sağlık sıhhat iştah versin inşallah..

Son düzenleme:
kızım 2 yaşında ve ek gıdaya geçtiğimiz
dönemden beri hep iştahsızdı 8aylıkken
işe başladım ve anane bakmaya başladı
annemin birtürlü vazgeçiremediğim
yemek yedirme alışkanlığı ve benim birkaç hatam
sayesinde kızım yemek ten iyice soğudu
sadece mama içiyordu delirmek üzereydim
herşeyi denedim reklam zorla yedirme
ama yok olmuyordu
bir ay önce işten ayrıldım eşimin desteğiyle
ve benim azmimle yeme konusunu aştık
kızımın uykuda düzensizdi gece 1de yatıyor öğlene doğru kalkıyordu
önce uykusunu düzene soktuk
sonra öğünlerini ilk başta zorla ağzına her sabah tahin pekmez karışımı vermeye
başladım 2 atlı kaşığı filan sonrada aç bıraktım o isteyene kadar hiçbirşey vermedim
annem gündüzleri aman miydesi küçülmesin
aman yemek yemiyor mama içsin ondan vitamin alsın diyerek sık sık bişeyler veriyordu
sevdiği bikaç şey mesela salatalık yediği tek şeydi ve mama
hepsini kestim aç bıraktım beni elimden tutup mutfağa götürene dek
yemeği tabağa koyup getirdim tabi hemen itiraz etti yemedi aç ama yemedi
bende zorla ağzına bir kaşık verdim sonra yemeye başladı
sevdiği şeyleri keşfettim mesela köfte ilk başlarda sebze yemeği hiç yemiyordu
bende sebzelerden köfte yaptım sevdi ve yedi yoğrutsuz yemek yemiyor
mesela oyüzden her yemeğin yanında yoğurtta veriyorum
yani demek istediğim bırakın biraz aç kalsınlar biliyorum anne yüğeri dayanmıyor ama
bu onların iyiliği için önce açlığı ve tokluğu bilmeleri lazım
bizim istediğimiz saatte değil kendi istedikleri satte ve acıkınca yemek yesinler
hala düzenimiz tam değil ama allaha şükür eskiye nazaran yiyor
ve kesinlikle tahin pekmez verin iştah açıyor

şunuda söyliyim yemeye başlayınca illa
bir kase çorba biticek diye ısrar etmiyorum
ne kadar yemek istiyorsa okadar yiyor
mesela şu anda yeni uyandı normalde hemen uyanır uyanmaz
tabağı önüne sürer bişeyler yedirmeye başlardım tabi hüsranla sonuçlanırdı
şimdi kasmıyorum kendimi bekliyorum kendine gelsin biraz oynasın iyice açlığı hissetsin
diye

merhaba bence kızınızın kilosu çek iyimaşallah
benim kızım 2 yaşında 10 kilo
kiloya takılmayın bukadar bende çok kafama takıyordum
ama artık takmıyorum önemli olan yemek düzenlerinin oturması
ve sağlıklı olmaları

Her çocuk farklı oluyor..Benimki en son dün öğlen biraz muhallebi yedi.Ara arada emiyor.O kadar..Yapmadığım yemek çeşidi kalmadı..
Bir gün acıkması için yeterli süredir demi( İnşallah düzelir.3-4 tane dişi bir anda çıkarıyor.Eskiden de az yiyor diye üzülüyordum ama şimdi o günleri arar oldum..

diş çıkarma süresinde benim kızımda öyledi
bizde dörder dörder çıkardık dişleri
ve ağzına mamadan başka hiçbirşey sürmedi
zorlamayın bu bir dönem geçiçek
ben diş zamanında zorladığım için diş dönemi bittiği
zamanda yemedi çünk,i hep zorlandı
tabak görünce kaçıyordu resmen
eline salaalık ila verseniz kemirse
biz öyle apıyorduk yemiyord
kemirip atıyordu ama sonraları
yemeye başladı biraz sabır allah hepimize kolaylık
versin yemeyen çocuk çok zor iyi bilirim

slm.yazıyı okuyunca ağzım açık kaldı sanki benim oğlum anlatılmış yazıda.birebir aynılarını yaşıyorum inanın ve çıldırmak üzereyim:26: birkaç gün sonra 10 uncu ayını bitirecek ve kilosu 8500 3 aylıkken beni emmeyi bıraktı devam sütlerinden bir yudum içmedi zaten biberonuda hiç almadı biberonun rahatlığını hiç yaşayamadımherşeyi kaşıkla vermeye çelışıyorum.ancak reklamlarda yiyor yoksa mümkün değil birşey yedirmek.su dahil içmiyor mama yemiyor yemekleri iştahla yemiyorsabah gözümü açtığımda neyi nasıl yediricem diye stres sarmaya başlıyor.hergün bu böyle.bazen ağlama krizine tutuluyorum bu çocuk neden yemiyor ben nerde yanlış yaptım diye kendimi suçluyorum.biberon kullanan annesini emen yemeğini krize girmeden yiyen bir çocuk gördüğümde o kadar özeniyorumki anlatamam.iştahsız çocuk anneyi gerçekten çok yıpratıyor bu bir gerçek keşke bir çözümünü bulabilsekte normale dönseler

bugün boyu zorla yedirdim umarım besliycem derken pskolojisini bozmuyorumdur

offffff..........

bugün kardelende yemedi birşey
tam düzeldi derken oysaki
zorlamadım bende sadece mama içti
bence sende zorlama arkadaşım önceden
bende hep zorla yedirirdim
iyice soğuyorlar yemekten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…