bende reklam seyrederek yemek yedirenlerdenim malesef:2: başka türlü yemediği için mecbur kalıyordum.Evde tv hep açıktı bebeğim ilgilenmiyor bakmıyor sanıyordum.Ama zamanla bebeğim adını seslenince bakmamaya başladı sürekli transa geçmiş gibi bir hali vardı.Göz teması kurmuyodu.hemen dr a gittik dr un söylediği tek şey televizyonu kapatın oldu.1 hafta kadar hiç açmadık.Yemeğinide konuşarak .Ona o yemeği nasıl hazırladığımı anlatarak yedirdim.Çok güzel yedi bir hafta kadar.Sonra yine kaşığı görür görmez kafasını çevirir oldu..
Şimdiyse 13 aylık ve 2 haftadır günde bir kere onuda ağlaya ağlaya ellerini tutarak yedirebiliyorum.Onunla beraber bende ağlıyorum.Çok yıprandım yarın dr a götüreceğim tekrar.Diş çıkarıyo demişti ama bugün aradığımda hiç yememesi normal değil birkaç test yapalım dedi.
İştahsızlığı için bu güne yaptıklarımı anlatayım belki sizde bir işe yarar..
Bir çay bardağı su kaynanıp içine 1 çay kaşığı havuç tohumu katıyorsunuz.3-4 dakika kadar kaynatıyorsunuz.sonra 10 dk demlenmeye bırakıp karnı tokken içiriyorsunuz.Günde 3 defa..
Günde bir kere bir havuç suyu içiriyorsunuz.
Her sabah harnup pekmezi
İnce kıyılmış 1 çay kaşığı kurutulmuş portakal veya turunç kabuğu fincana konur, üzerine 150 ml kaynar su ilave edilir, ağzı kapalı olarak 10 dakika demlenir,süzülür. Bu şekilde hazırlanan çay yemeklerden önce bir fincan içilir.
Biber ve enginar, iştahsızlığa karşı etkilidir
Ayrıca bebeklerde iştahsızlığın en önemli nedeni çinko eksikliğiymiş.Bugün internetten bunu aldım Echinol Ekinezya Vitamin C Çinko Şurup deneyeceğim bakalım inşallah işe yarar.Bağışıklık sistemini güçlendiriyo ve iştah açıyormuş.
Birde şöyle ilginç bir yöntem var; 50 gram kekiği geceden soğuk suya bırakın. Bir sonraki gün, banyo suyuna katın. Kalp suyun dışında kalmak üzere, yani çocuğun belden aşağısı suyun içinde olmak üzere, 20 dakika süreyle bonyoda kalmalı . Bu suyu iki defa daha kullanabilirsiniz.
Ahududu,ayva kompostosu, badem, ceviz, greyfurt, kayısı, limon, portakal, domates, enginar, havuç, sarımsak, turp, adaçayı, ardıç tohumu, kekik, kimyon, kişniş, nane, rezene ve söğüt yaprağının iştah açıcı özelliği vardır.
Kakule toz haline getirilir.Günde birkaç defa 0,5 gram kap halinde alınır.
Tere-su teresi sıkılırarak suyundan günde 1 bardak içilir.
Bir bardak kaynar suya 10 gram kantaron bitkisi konulur.10 dakika bekletilerek öğle ve akşam yemeklerinden önce 1 bardak içilir.
Bir bardak kaynar suya 2 gram papatya konur.10 dakika bekletilip günde 1 bardak sabahları aç karnına içilir.
Bir bardak kaynar suya 2 tatlı kaşığı dövülmüş kereviz tohumu konulur.10 dakika bekletilip günde 3 bardak yemeklerden önce içilir.
Birde kilo aldırmak için şöyle bir formül var..
300 gram siyah kuru üzüm içine 1 çay kaşığı kına ve 1 tutam pelin otu ile karıştırın. Karıştırdığınız malzemeleri blender da çekip 3 litre su ile karıştırın. Bir kapta eklediğiniz suyun yarısı gidinceye kadar kaynatın sonrasında bir tülbent ile süzün ( süzdüğünüz üzüm suyu başka bir kapa alın) kalan posasına tekrardan 3 litre su ilave edin ve aynı kaynatma işlemini uygulayın. Kaynatıldıktan sonra tülbent ile yine süzün ve ilk başta süzdüğünüz üzüm suyuna süzdüğünüz üzüm suyuna ekleyin ve çok az bir ölçek şeker ilave edin.
Kilo Alma Formülü uygularken öncelikle sabahtan ikindi vaktine kadar su yerine bol miktarda üzüm suyu içirin. Akşamdan sonra ise bol miktarda yoğurt tüketsin, yatmadan 1 saat kadar önce de 1 bardak bal ile karıştırılmış süt içirin
İnşallah bunlardan herhangi biri işinize yarar..Bebeğim son günlerde öyle halsiz ki 2 adım atıp oturuyor yere..Sürekli mız mız..Allahtan sabır diliyorum ..Allah hepimizin çocuğuna sağlık sıhhat iştah versin inşallah..