regliyken gelen pıhtılar

canım bende de aynı durum oluyor bazen doktoruma sordum normal demişti rahim duvarı kalınlığı ile alakalı sanırım

canımm korkma hepımızde oluyor dr normal dedı hatta usuttugumuzde zonklama seklınde agrı bıle oluyor bunlar normal endıselenme cokta dusunme içini ferah tut

canım ben dün dr a gittim,adet gecikmesi oluyorsa çok normal dedi.mesela ben 30-40 günde adet oluyorum,pıhtı normal dedi

hamile kalmadan önce bendede çok oluyordu hatta son zamanlarda korkmaya başalamıştım.
doktoruma sorduğumda vücüt her ay yumurtladığı ve fazla yumurtladıysa onu vücüt regliyken dışarı attığını söylemişti. içim rahatlamıştı korkma canım ama kafana takıldıysa bi doktora yada sağlık ocaklarındaki ebelare sorabilirsin.

Benim arkadaşımın böyle bir sorunu vardı,doktora gitti,kist varmış yumurtalıklarında.Sonra kendiliğinden geçmiş kistleri.

evet arkadaşım dogru söylemişsin bende de kist var ve benimde adetim ciger parçası gibi geliyor ilk geldiginde çok korkmuştum acaba bişi mi oldu bana diyekafamçokkarıştıbi doktora git canım geç olmadan önemli birşey olabilirrr:1hug:

kızlar bu pıhtılar bende çok büyümüştü elim kadar geliyordu biyopsi sonumda endometriozis hiperplazi çıktı olanla varsa kesinlikle aksatmasın
rahim kanserine çevirme olasılığı çok yüksekmiş....

off benim çok ağrım oluyor ve böyle parçalar geliyo ama ufak
konu açılalı 2 yıl olmuş açan arkadaş senn parçalar çok büyükmüş ya
şimdi nasılısn tedavi oluyon mu

pıhtı dediğiniz şey endometrium dokusudur çok büyükse bir hekime görünmekte yarar vardır

doktora görünün bence, kuzenimin aynı problemi vardı, rahim duvarında kalınlaşma varmış meğer, ameliyat oldu...umarım side yoktur ama yine de şansa bırakmayın...

aynısı bendede oluyor kuzum arkadsın bırısı demıs kıst dıye arkadsımdada vardı aynısı ondada kıst cıkmıs ben bıle korktum bendede oluyor sabah yatakdan cıkasım gelmıor ayaga kalkınca bıseler ınıor ya asagıya sınır oluyorum

kızlar mutlaka doktora görünün...kistler falan, ya da üreme sistemiyle ilgili problemler ihmale gelmiyor, ben yeni evliyim ve kistim olduğunu yeni öğrendim, gece gündüz bunu düşünüyorum...erken öğrenirseniz, tedaviye erken başlarsınız...

dr lar normal demişti o zamanlar 1 ay önce çok büyük parçalar gelince ve 40 gün adet olunca kanamayı durdurmak ve nedeni öğrenmek için
parça aldılar sonucunda endometriozis hiperplazi çıktı....

teşekkürler cnm.

bu hastalık genelde çikolata kistiolanlarda
polikistik olanlarda(bende var)
kiloylada bağlantılı
olanlarda oluyormuş internetten araştırdım ilaç tedavisi sonrada cevap alınamazsa ameliyatla alınırmış.
ameliyat olunca temizlenen yerde ufacık kalıntısı bile tekrarlamasına neden olurmuş...

bende de çıktı bu kistlerden 3 hafta önce...yeni evliyim ve çok korktum...doktorum soğan kürünü tavsiye etti, ilaç kullanmak istemedim, ameliyat olmak da istemedim...hayırlısı bakalım, umutluyum soğandan...

Bende de bekarken çok vardı.Kuşbaşı gibi parçalar geliyordu ama evlendikten sonra olmadı.İnşallah da daha olmaz ama doktora görünmeyi düşünüyorum.Reglken adet sancılarım çok oluyor hele ilk gün :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…