Başka bir başlığa verdiğim yanıtı ekliyorum cevap olarak detaylı yazdım çünkü.
Ben hamileliklerim dahil rahim ile ilgili hiç sorun yaşamamıştım.
Sadece 4 yıl önceki son doğumumdan sonra reglim kahverengi lekelenme ile başlamaya başlamıştı.
Onun için de defalarca doktora gittim hiçbir sorun yok dediler hatta birkaç kere ara dönemde kırmızı kanama bile oldu 1-2 kereye mahsus ona bile normal dediler hormon değişiklikleri, kist atılımı böyle şeyler yapabilir normal diyip gönderdiler. Bunlar olurken vajinal bakılmıştı hep ne kist ne miyom ne de kalınlaşma dan bahsettiler hiçbir sıkıntı yok dediler.
Aslında eski notlarıma bakıyorum Ekim ayından beri sanki bu durumun habercisi olan dalgalanmalar başlamış. Ekim ayında not almışım lekelenmeler oldu reglim normale göre daha az oldu diye. Ama normal zamanda olmuş.
Kasım ayında pembe akıntılar başlamış ancak tiroid ilacımın dozu değiştiği için ona bağlamışım ve yine az miktarda regl oldum yazmışım.
Veeee Aralık ayında beni doktora götüren o regli yaşadım. Muhtemelen o 2 ay tam sökülmedi ve Aralık ayında hayatımda ilk defa o kadar yoğun bir kanama yaşadım 9-10 gün sürdü toplamda 2-3 günü çok yoğundu diğer günler normaldi.
Ve onun üzerine yine 10 gün sonra lekeler akıntılar başladı ve yine tıpkı önceki aylar gibi az miktarda regl yaşadım korkarım bu sefer de böyle olup olup birden sökülecek..
İlk yoğun kanama varken gittiğim doktor asistanı o miyom ya da polip var sağ tarafta da kist var dedi.
Ondan 10 gün sonra gittiğim miyom ya da polip görünmüyor varsa da çok küçük ama sol tarafta kist var dedi sağda yok dedi hatta ca125 testini de yaptırsan iyi olur dedi. Rahimde kalınlaşma var diyen de buydu işte.
Yani 10 gün içinde biri sağda biri solda kist gördü tamamen başka şeyler söylediler.
Ondan 10 gün sonra gittiğim de karından baktı ve hiçbir şey görmedi
Yani inanın kafam allak bullak yine bi vajinal ultrason a girmek lazım sanırım ama regl öncesi gitsem yine kalın çıkar bilemiyorum.