- 24 Ağustos 2010
- 3.594
- 3.268
- 333
- Konu Sahibi Bademli_Magnum
-
Normalde 27-28 günde bir oluyor. Bu sefer biraz uzadı. Olamadığım için de hem psikolojik hem de fiziksel olarak beni çok zorluyor. Bunalıma sokuyor resmen.Gecikme dediği norma adet düzeninize göre. Kaç gün de bir oluyorsunuz mesela ben 30 günde bir olurum ve her ay aynı tarihe denk gelir sonrası gecikme oluyor. Buarada adet gecikmeleri pandemi dönemiyle çok olmaya başladı havalar stres falan etkiliyor herhangi bir probleminiz olmayabilir
Haklısın olamayınca stres şişkinlik falan yapıyor ama ben de bu konu için doktora gitmiştim özellikle bu süreçte birçok kadın adet gecikmesi yaşıyor dedi yani 1 ay falan kadar uzun gecikme olursa sen de gidersin yada kafaya takacsksan için rahat eder de bence bişey yoktur herkesten duyuyorum dış etkenlerden VS etkileniyoruz farketmesek deNormalde 27-28 günde bir oluyor. Bu sefer biraz uzadı. Olamadığım için de hem psikolojik hem de fiziksel olarak beni çok zorluyor. Bunalıma sokuyor resmen.
Teşekkür ederim cevabın için:) İnternette öyle şeyler yazıyor ki erken menapoz falan. Biraz korktum açıkçası.Haklısın olamayınca stres şişkinlik falan yapıyor ama ben de bu konu için doktora gitmiştim özellikle bu süreçte birçok kadın adet gecikmesi yaşıyor dedi yani 1 ay falan kadar uzun gecikme olursa sen de gidersin yada kafaya takacsksan için rahat eder de bence bişey yoktur herkesten duyuyorum dış etkenlerden VS etkileniyoruz farketmesek de
Yok artık LeBron JamesTeşekkür ederim cevabın için:) İnternette öyle şeyler yazıyor ki erken menapoz falan. Biraz korktum açıkçası.
Evet haklısınız. Ben hani biraz da başkalarının yaşadığı tecrübeleri de öğrenmek istedim. Bilmediğimiz şeyler de olabiliyor çünkü. Doktora gitmekte fayda var tabiki.bu tıp bilimini insanlık için keşfetmişler ve doktorlarımız bizler için çalışıyorlar.
böyle şüphelerim olsa ne bir foruma yazarım ne internetten kendi kendime araştırmalar yaparım. direk randevumu alır uzmanına giderim. çünkü tıp bilgisi olmayan herkesin verdiği akıldan şüphelenirim.
konu sahibi nezdinde tüm üyelere de bunu öneririm. burda konu açıp derman aramak fikir sormak bana aşşırı manasız geliyor.
Mevsim geçişlerinde ve streste gecikme veya erken regl olabilir çok normal bu ama sürekli olursa gitmen gerekir hormon tedavisi uygularlar bir iki aydan hiç bi şey olmazGünaydın hanımlar
Adet gecikmesi mi yaşıyorum tam olarak emin değilim. İnternette herkes birşey yazmış. Kafam karıştı.
En sonki reglimin ilk günü 26 Mayıstı. 35 güne kadar gecikmesi normalmiş. Gecikme diyebilmek için adetin ilk gününden itibaren mi yoksa son gününden itibaren mi hesap yapacağım? Kullandığım regli programına göre reglim üç gün gecikmiş olarak gözüküyor. Normalde çok nadir gecikme yaşamışımdır. Hamilelik durumu da yok. Doktora mı gitsem sizce? Bir fikir verin kızlar.
3 gün gecikme çok önemli olmaz genelde bu ay ilaç kullandıysanız, yoğun zamanlar geçirdiyseniz, stres yaptıysanız vs ya da bazen sebepsiz yere regl gecikebilir. 1 hafta gecikmeden sonra hala regl olmadıysanız ya da belirtileri yoksa doktora görünebilirsiniz tedbiren. Ben gittiğimde adetim çok düzensizdi çok şükür rahmim yumurtalıklarım hormon tahlillerim iyi gelmişti, biraz zayıflayınca düzene girdi. Gerçi geçen ay 23 gün sürdü döngüm bu ay ise yaklaşık 30 gün olmasına rağmen regl olmadım henüzGünaydın hanımlar
Adet gecikmesi mi yaşıyorum tam olarak emin değilim. İnternette herkes birşey yazmış. Kafam karıştı.
En sonki reglimin ilk günü 26 Mayıstı. 35 güne kadar gecikmesi normalmiş. Gecikme diyebilmek için adetin ilk gününden itibaren mi yoksa son gününden itibaren mi hesap yapacağım? Kullandığım regli programına göre reglim üç gün gecikmiş olarak gözüküyor. Normalde çok nadir gecikme yaşamışımdır. Hamilelik durumu da yok. Doktora mı gitsem sizce? Bir fikir verin kızlar.
Dediğiniz gibi birkaç gün daha bekleyeceğim, olmadı doktora giderim artık.3 gün gecikme çok önemli olmaz genelde bu ay ilaç kullandıysanız, yoğun zamanlar geçirdiyseniz, stres yaptıysanız vs ya da bazen sebepsiz yere regl gecikebilir. 1 hafta gecikmeden sonra hala regl olmadıysanız ya da belirtileri yoksa doktora görünebilirsiniz tedbiren. Ben gittiğimde adetim çok düzensizdi çok şükür rahmim yumurtalıklarım hormon tahlillerim iyi gelmişti, biraz zayıflayınca düzene girdi. Gerçi geçen ay 23 gün sürdü döngüm bu ay ise yaklaşık 30 gün olmasına rağmen regl olmadım henüzbu tarz oynamalar olabiliyor sanırım..
Mevsim değişimi, stres, duygu değişimleri vb bir çok şey döngüyü etkiler. 3 gün çok bir şey değil, biraz daha bekleyin. Sakinleşin bir de :)Günaydın hanımlar
Normalde 27-28 günde bir olurdum. Fakat bu sefer tam 30 gün oldu ve şuan karın ağrısı gibi bir belirtim de yok. Sadece göğüsler de bir hassasiyet ve ateş basması var. Ama özellikle psikolojik olarak çok etkiledi beni. Depresyonda gibiyim şuan. Her şeye ağlayasım geliyor. Bu açıdan yordu baya.Adet günü ilk günden hesap edilir. Örneğin 1 Haziran'da regl olduysanız ve döngünüz 28 günse 29 Haziran'da regl olmanız gerekir. Düzeninizin kaç gün olduğunu takip etmemiş miydiniz hiç? Eğer aksi bir durum yoksa her kadının rutini vardır bu 21-35 gün arasında bir süre normal kabul edilir. Ama döngünüzün mevsim geçişlerinde, enfeksiyonlarda vs bazen 1 haftaya kadar sapması normaldir.
Stres, mevsim değişimi de etkiler 3 gün çok önemli değil ancak içiniz rahat etsin isterseniz doktora gidin.Normalde 27-28 günde bir olurdum. Fakat bu sefer tam 30 gün oldu ve şuan karın ağrısı gibi bir belirtim de yok. Sadece göğüsler de bir hassasiyet ve ateş basması var. Ama özellikle psikolojik olarak çok etkiledi beni. Depresyonda gibiyim şuan. Her şeye ağlayasım geliyor. Bu açıdan yordu baya.Çok uzun zamandır bu kadar böyle geciktiği olmamıştı. O yüzden biraz telaş oldum açıkçası.
7 gün gecerse gitmelisiniz.Günaydın hanımlar
Düzenli olarak kullandığım troid ilacım var. Onun haricinde başka birşey kullanmadım.7 gün gecerse gitmelisiniz.
Adetinizin baslangic gununden itibaren sayılir.
Ilac kullandiniz mi bu ay?
Tiroid değerleride çok etkiler regli. Değerlerinizde ufak değişmler olmuş olabilir.Düzenli olarak kullandığım troid ilacım var. Onun haricinde başka birşey kullanmadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?