• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Regli gecikmesi ile ilgili bilgisi olanlar?

YaGünaydınanımlar
Adet gecikmesi mi yaşıyorum tam olarak emin değilim. İnternette herkes birşey yazmış. Kafam karıştı.
En sonki reglimin ilk günü 26 Mayıstı. 35 güne kadar gecikmesi normalmiş. Gecikme diyebilmek için adetin ilk gününden itibaren mi yoksa son gününden itibaren mi hesap yapacağım? Kullandığım regli programına göre reglim üç gün gecikmiş olarak gözüküyor. Normalde çok nadir gecikme yaşamışımdır. Hamilelik durumu da yok. Doktora mı gitsem sizce? Bir fikir verin kızlar.🥰

Yaşınız kaç eğer 35 üstü iseniz çok geciktirmeden hekim kontrolüne gidin mevsimsel değişiklik, beslenme değişikliği, psikolojik değişimler de adet döngüsüne etki edebiliyor göğüsler de hassasiyet mide de şişkinlik varsa hormonel sıkıntıya isaret 10 günü geçen gecikmelerde hemen doktora gitmenizi tavsiye eder sağlıklı günler dilerim

Teşekkür ederim cevabın için:) İnternette öyle şeyler yazıyor ki erken menapoz falan. Biraz korktum açıkçası. 🤦🏻‍♀️
yaşınız kaç ?

3 aya kadar gecikme normal demişti bana dr

Vücut saat gibi değildir.
Yediğimiz , içtiğimiz , uykumuz , hormonal durumumuz vs pek çok şey etkiler regl düzenini.
Kafaya taktıkça daha çok gecikir.
Boşverin.

Günaydın hanımlar
Adet gecikmesi mi yaşıyorum tam olarak emin değilim. İnternette herkes birşey yazmış. Kafam karıştı.
En sonki reglimin ilk günü 26 Mayıstı. 35 güne kadar gecikmesi normalmiş. Gecikme diyebilmek için adetin ilk gününden itibaren mi yoksa son gününden itibaren mi hesap yapacağım? Kullandığım regli programına göre reglim üç gün gecikmiş olarak gözüküyor. Normalde çok nadir gecikme yaşamışımdır. Hamilelik durumu da yok. Doktora mı gitsem sizce? Bir fikir verin kızlar.🥰
Özellikle mevsim geçişlerinde adet düzenlerinin +/- 7 gün değişmesi normal kabul edilir. Gebelik beklemiyorsanız 3 gün gecikme doktora gitmeyi gerektirecek bir durum değildir.

Günaydın hanımlar

yani bana fazla evhamlı geldiniz

bugün 30. gün

27-28 günde olsanız da herhangi bir nedenle bu ay iki gün gecikmiş olabilir

deseniz ki 10 gün gecikti ama bu kadar erken telaş stres dahi daha da geciktirir

gerginlik vs tavan yapmıştır anlarım ama akışına bırakın biraz vücudunuzu

yaşınız kaç ?

3 aya kadar gecikme normal demişti bana dr

Vücut saat gibi değildir.
Yediğimiz , içtiğimiz , uykumuz , hormonal durumumuz vs pek çok şey etkiler regl düzenini.
Kafaya taktıkça daha çok gecikir.
Boşverin.
35 yaşındayım. Geçen bir arkadaşımın ablasına (37 yaşında) erken menapoza girdiğini söylemiş doktor. O günden beri aklıma takıldı. Çok korktum.

Günaydın hanımlar
Gecikme dedikleri sey 5 10 gunluk olan seyler degil.
Ben mesela ilac icmesem yilda 2 kere belki regli olurum.
Bazen donemsel olarak 10 gun falan oynayabilir.

Hamilelik durumu yoksa 3 gün önemli değil. Yıl içinde birkaç defa düzensizlik normal görünüyor. Eğer adetin düzenliyse ve 35 günü geçerse o zaman doktora gidersin

Normalde 27-28 günde bir olurdum. Fakat bu sefer tam 30 gün oldu ve şuan karın ağrısı gibi bir belirtim de yok. Sadece göğüsler de bir hassasiyet ve ateş basması var. Ama özellikle psikolojik olarak çok etkiledi beni. Depresyonda gibiyim şuan. Her şeye ağlayasım geliyor. Bu açıdan yordu baya. :KK43: Çok uzun zamandır bu kadar böyle geciktiği olmamıştı. O yüzden biraz telaş oldum açıkçası.
Normalde 27-28 günde bir olurdum. Fakat bu sefer tam 30 gün oldu ve şuan karın ağrısı gibi bir belirtim de yok. Sadece göğüsler de bir hassasiyet ve ateş basması var. Ama özellikle psikolojik olarak çok etkiledi beni. Depresyonda gibiyim şuan. Her şeye ağlayasım geliyor. Bu açıdan yordu baya. :KK43: Çok uzun zamandır bu kadar böyle geciktiği olmamıştı. O yüzden biraz telaş oldum açıkçası.
Merhaba yaşınız kaç. Benim 40 ve aynı durumu yaşıyorum. Normalde 28 günde bir olurdum şimdi 30 32 güne çıktı ve adet dönemi yaklaştıkça ateş basıyor. Agustosta gidecektim ama erkenemi alsam. Miyomum da var. Ya menapoza giriyorum yada miyomu olup böyle gecikme yaşayan varmı?

Back