• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Regl Tarihi = Düğün Tarihi :(

Önerilmiyor. Zaten belirli risk grubundaki kadinlara veren doktor diplomasini bit pazarindan almışdır :)

Evet çoğu aliyor ama önerildiğini hic duymadım. Belki sizin doktorunuz önermiştir. Onu bilemem.

Konu zaten bu değil. Sadece ayşe hanim doktor olarak yanlış bilgi vermesi beni irite etdi
Doktordan daha cok bildigini dusunen millet sadece Turk milleti mi Avrupa'da da boyle mi peki?

Önerilmiyor. Zaten belirli risk grubundaki kadinlara veren doktor diplomasini bit pazarindan almışdır :)

Evet çoğu aliyor ama önerildiğini hic duymadım. Belki sizin doktorunuz önermiştir. Onu bilemem.

Konu zaten bu değil. Sadece ayşe hanim doktor olarak yanlış bilgi vermesi beni irite etdi
Orda kendi başına eczaneye gidip Doğum kontrol hapı alamazsın mutlaka doktora gidip reçete alırsın, ve çoğu da regl düzensizliğinden dolayı doktora gidiyor doktor önerisiyle alıyor. 10-15 sene kullananları biliyorum. Niye önerilmediğini de söyleseniz bizde aydınlanırız.

Orda kendi başına eczaneye gidip Doğum kontrol hapı alamazsın mutlaka doktora gidip reçete alırsın, ve çoğu da regl düzensizliğinden dolayı doktora gidiyor doktor önerisiyle alıyor. 10-15 sene kullananları biliyorum. Niye önerilmediğini de söyleseniz bizde aydınlanırız.

Evet. Yukarida yazdim zaten.
DKH yumurtlamayi önlüyor. Yani kadin yumurtlamiyor. Regl düzenlemiyor. Sadece hapin hormonel etkisi altında suni bir döngü oluşuyor.
Aslinda özel bir kadin doğum doktoruna gitsen asla vermez DKH. Helede sorunlu bayanlarda hakiki bir terapi gerekmektedir. Dkh yutup suni bir denge kurmak sağlıklı degil. İsterseniz özelden almanca aciklayim.türkçem yetmiyor

DKH yumurtlamayi önlüyor. Yani kadin yumurtlamiyor. Regl düzenlemiyor. Sadece hapin hormonel etkisi altında suni bir döngü oluşuyor.
Aslinda özel bir kadin doğum doktoruna gitsen asla vermez DKH. Helede sorunlu bayanlarda hakiki bir terapi gerekmektedir. Dkh yutup suni bir denge kurmak sağlıklı degil. İsterseniz özelden almanca aciklayim.türkçem yetmiyor
Sence dogal menstruel dongumuz ne kadar saglikli? Bunu hic dusundun mu?
Gunlerce kaniyoruz. Demir eksikligi yasiyoruz. Sanci cekiyoruz.
Ostrojen yuzunden bir suru kanser icin risk altindayiz.
En saglikli korunma yontemi dogum kontrol hapidir. Pihtilasma sorunu ya da sigara aliskanligi olmadigi surece.
Ayy doktora bildigini unutturur bu insanimiz vallahi.

Doktordan daha cok bildigini dusunen millet sadece Turk milleti mi Avrupa'da da boyle mi peki?

Kesinlikle türk milletine ait degil. Her akli başinda bir insan okuyup öğrenebilir. Doktorluk aslinda hekimlik diyelim genetik bir özellik olmadığı icin her insan kitaplar sayesinde bilgiye ulaşabilir.
Sandığıniz kadar komplex bir konu değil ayşe hanim.

Türkiyede her doktorun sizin gibi burnu kaf dağındami yoksa bu sadece size ait bir özellikmi?

Doğum kontrol hapını içtiğiniz sürede hasta olmazsınız diye biliyorum içmeye devam edin balayı dönüşü bırakın

Kesinlikle türk milletine ait degil. Her akli başinda bir insan okuyup öğrenebilir. Doktorluk aslinda hekimlik diyelim genetik bir özellik olmadığı icin her insan kitaplar sayesinde bilgiye ulaşabilir.
Sandığıniz kadar komplex bir konu değil ayşe hanim.

Türkiyede her doktorun sizin gibi burnu kaf dağındami yoksa bu sadece size ait bir özellikmi?
Hepsi boyle ama benim biraz daha fazla :halay:

Maalesef bu kompleks bir konu. Ilginiz varsa hekimlik diplomasi alin. Almak istemiyorsaniz isi ehline birakin.

Bilgiye herkes ulasabilir diye diye Google'dan mezun hastalarla ugrasmak istemiyoruz.

Sence dogal menstruel dongumuz ne kadar saglikli? Bunu hic dusundun mu?
Gunlerce kaniyoruz. Demir eksikligi yasiyoruz. Sanci cekiyoruz.
Ostrojen yuzunden bir suru kanser icin risk altindayiz.
En saglikli korunma yontemi dogum kontrol hapidir. Pihtilasma sorunu ya da sigara aliskanligi olmadigi surece.
Ayy doktora bildigini unutturur bu insanimiz vallahi.

Canim sen gercekden hekimmisin?
Nasil yani? DOGAL, binlerce yildir hemen hemen her memeli hayvanin regl döngüsü sagliksiz... ama Ilac sektörünün ürettiği ve para karşılığı satdığı haplar ve suni döngü sağlıklı...

Hmmmnnn...
İyiymiş...

Bende çok sağlıklı olduğunu iddia etmiyorum, hormonlar libidoyu etkiliyor, çeşitli yan etkileri olabiliyor, ama yine de iyi bir Doğum kontrol metodu. Doktorlar tarafından önerilmediği de doğru değil, ben hep doktora danışıp aldım.

Hepsi boyle ama benim biraz daha fazla :halay:

Maalesef bu kompleks bir konu. Ilginiz varsa hekimlik diplomasi alin. Almak istemiyorsaniz isi ehline birakin.

Bilgiye herkes ulasabilir diye diye Google'dan mezun hastalarla ugrasmak istemiyoruz.

Kiyamam .

Googledan mezun hasta deme... sadece sizi allah gibi görüp afra tafra sacmaliklarinizi cekmeyen hasta de.

Hekimlerde, her normal çalışan gibi, ter döküp para kazaniyor... cok basit yani... uğraşmak istemiyorum dediğiniz insanlar size ekmeğinizi verdiğini unutmayin ayşe hanim.

Zorunuza gitdi galiba regl döngüsünün ne oldugunu bilmemenizin ortaya cikmasi :)
Neyse... benim mesleğim iyi... hadi azcik ders çalış... bak kkde bile acik veriyorsun

Bende çok sağlıklı olduğunu iddia etmiyorum, hormonlar libidoyu etkiliyor, çeşitli yan etkileri olabiliyor, ama yine de iyi bir Doğum kontrol metodu. Doktorlar tarafından önerilmediği de doğru değil, ben hep doktora danışıp aldım.
Sen anlamadin galiba bir de Almanca aciklasin :confused:

Yukarda yazdim zaten. İyi bir doğum kontrolu olabilir.
Belki alternatif danişsaydiniz daha sağlıklı methodlar önerebilirdi...

özele git sor
ama kadın doğumcuya sor

birde ben birşey olmaz diye okumuştum
ama dediğim gibi herkes duyduğunu/okudupunu yazacak bildiğini değil
özel 50 TL falandır muayeneye git sor derim

şimdiden bol mutluluklar

Back