• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Regl Tarihi = Düğün Tarihi :(

Zar denilen bisey yok. Olsaydi nasil adet olunurdu? Lütfen kadin olarak vücüdlarimizi taniyalim. Yirtilma diye bisey yok. Sadece vajina'nin basinda/girisinde bir siskinlik var ve cinsel iliski eger sert ise tahris olup kaniyabilir o kadar.

Ve evet tampon kanimca bekareti bozmaz. Benim bildigim kadari ile sadece cinsel iliski bunu yapar.
Biliyorum zarın ne olduğunu :) zar dedikleri şey mikroplardan korunması için oluşturulmuş bi çeper ilişki esnasında hafif kanama oluyor bu kadar kimisin de hiç olmuyor :)
Neyse boşverelim zarı felan :))

Tam tersi düzene sokuyor, bende evlenmeden kullanmaya başladım ve bir yıl kullandım. İki de çocuğum var :KK66: çocuk olmaz da diyorlar o yüzden belirttim
Ben hiç bişey kullanmadım yine de olmadı çoçuk doğal korunma benim ki :)))

Vücudun dengesini bozuyor az çok zararı oluyor diye biliyorum, yanlış mı?
Hani bir çocuk olduktan sonra başlayın diye duymuştum ama dediğim gibi bilimsel yönünü bilmiyorum tamamen kulaktan duyduğum şeyler :-)
Düzenini bozuyor falan demişlerdi.
Aksine hic cocugu olmamis kadinlara oneriyoruz.
Kanamayi azaltir, demir eksikligi anemisini nispeten engeller. Regl dongusunu duzenler.
Ostrojen icermesine ragmen cok uzun yillar ara vermeden olan kullanimlari disinda meme kanseri riskini de arttirmadigi kanitlandi.

Kanamayi azaltir, demir eksikligi anemisini nispeten engeller. Regl dongusunu duzenler.
Ostrojen icermesine ragmen cok uzun yillar ara vermeden olan kullanimlari disinda meme kanseri riskini de arttirmadigi kanitlandi.
Ben de demir eksikliği ve kansızlık vardı. İlerlemiş dedi doktor anemisin artık dedi. Değerlerin çok düşük. Baş dönmem de oluyor, halsizlik vs.
Ben sanıyordum ki bu durumda kullanırsam iyice mahvolurum diye demek ki öyle değilmiş.
Bir de kilo aldırıyor mu?

Ben de demir eksikliği ve kansızlık vardı. İlerlemiş dedi doktor anemisin artık dedi. Değerlerin çok düşük. Baş dönmem de oluyor, halsizlik vs.
Ben sanıyordum ki bu durumda kullanırsam iyice mahvolurum diye demek ki öyle değilmiş.
Bir de kilo aldırıyor mu?
Sen yemedikce hicbir sey yoktan yere kilo aldirmaz ki. Sadece memelerini buyutebilir :KK6:

Canim sakin geciktirici alma gercekten adt olunca cok kotu oluyorsun. Haplarina aralik vermeden devam et en guzeli.

Bende zamanında düğünden bir ay önce içmeye başlamıştım baktım tam düğün gününe denk gelecek, Yeni bir kutu daha aldım ve ara vermeden devam ettim. Benimki 21 tane olandı ve ikinci kutunun sonunda ara verdim ve normal kullanmaya başladım hiç sorun olmadı, 1,5 sene kullandım ve bıraktıktan sonra hemen hamile kaldım. Geçenlerde yine tatile denk geleceğe için ara vermeden yuttum ve yine sorun olmadı ve bıraktıktan sonra hemen hamile kaldım.

Geciktirici almayin sagliginiza zarar vermeyin bence birakin vucudunuz normal seyrinde devam etsin. Esinize regl oldugunuzu aciklarsiniz zaten dugun stresi yorgunlugu derken o haftayi dinlenerek gecirin derim. Hicbirseyin acelesi yok

Benimde düğün tarihime denk gelmesin diye geciktirici kullanmak istemiştim.doktora gidip konuştum. Doktorum bana geciktiricinin bı doğum kontrol yöntemi değildir ekstra bı korunma yöntemi kullanılmalidir dedi ve bu süreçte hamile kalmam da bı sıkıntı olmaz dedi. Zira ben geciktirici kullandım bıraktım adet oldum bitti iki gün sonra dugunum oldu balayına gittim. Ama o ilaç benim bütün duzenimi alt üst etti adet olurken ne oldum belli değildi.ruh halim bozuldu. Lekelenme şeklinde ara ara şeyler devam etti ve kısmet oldu ilk ay hamile kaldım.ve o lekelenme devam etti hamilelik sürecinde ve 6.haftada bebeğim düştü.inanin o ilacı ictigimden 4 ay boyunca duzenim geri dönmedi. İlacdandir diyemiyorum ama başımdan bunlar geçti.

Yani şimdi bıraksa, 2 gün sonra adet olur düğüne 3 hafta kaldığına göre, yırtmış olur?

Hayır zamanında bırakırsa dedim şimdi bırakırsa da olur ben doğum kontrol hapı yüzünden akciğerime pıhtı attı yoğun bakımda yattım bianda kesince üç gün kanama olmuştu. Bianda keserse kanama oluyor ama hap bitince süresi dolunca o arada adet olunduğunu herkes biliyor zaten.

Bi de tarçın yiyin diyolar maydanoz yiyin diyolar bi hafta önceden biraz gecikmesi için işe yarıyormuş.. Bi de manevi ağrı kesici adeti çok geciktiriyor bikaç adet kullanılırsa ama kafana göre de majezik kullanılmaz malesef

Düğünüme 3 hafta kaldı ve ben geçen hafta doktor kontrolünde doğum kontrol hapına başladım. Hastalığımla düğünüm dolayısıyla balayı da aynı tarihe denk geliyor. Geciktirici ve doğum kontrol hapı aynı zamanda atılır mı ne yapmam lazım?
Not : Doktora randevu alcaktım en erken tarih düğünümden 2 gün önceye var o yüzden burda sizlere sormak istedim bilgisi olan varsa şimdiden teşekkürler
Bana dr dogum kontrol hapini kesmeden devam et demisti ama ben yinede az az kanama ile
Adet oldum

Düğünüme 3 hafta kaldı ve ben geçen hafta doktor kontrolünde doğum kontrol hapına başladım. Hastalığımla düğünüm dolayısıyla balayı da aynı tarihe denk geliyor. Geciktirici ve doğum kontrol hapı aynı zamanda atılır mı ne yapmam lazım?
Not : Doktora randevu alcaktım en erken tarih düğünümden 2 gün önceye var o yüzden burda sizlere sormak istedim bilgisi olan varsa şimdiden teşekkürler

21 günlük hap bittikten sonra 7 gün ara vermeden 2. kutuya başlarsan adet olmazsın..

sen doktor olduğuna eminmisin?
regl döngüsünü düzenlerimi? kuzum o regl dediğin kanamanın suni olduğunu öğrendin demi üniversitede. ..

demir eksikliği için folik asit alınabilir. . hormon bombalarına gerek yok.

sence gercekden sağlıklı bir hapı? yani bir kadının hormon seviyesinin yıllarca tavanda olması oneriliyormu ?

nedense avrupada doktorlar önermiyor...

neyse, bilinçsiz hamile kalmak dan yinede iyidir

Back