• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Regl Tarihi = Düğün Tarihi :(

Geciktirici almayin sagliginiza zarar vermeyin bence birakin vucudunuz normal seyrinde devam etsin. Esinize regl oldugunuzu aciklarsiniz zaten dugun stresi yorgunlugu derken o haftayi dinlenerek gecirin derim. Hicbirseyin acelesi yok

sadece ilişki için geciktirmek istediğini düşünmüyorum.. sonuçta kat kat gelinlik var üzerinde tuvalete gitmesi dert, yoğun günündeyse hele fotoğraf çekimi, düğünde oynayacak falan zor yani.

sadece ilişki için geciktirmek istediğini düşünmüyorum.. sonuçta kat kat gelinlik var üzerinde tuvalete gitmesi dert, yoğun günündeyse hele fotoğraf çekimi, düğünde oynayacak falan zor yani.
Haklisiniz tabi o anlamdada cok zor olur hele sancili bir regl donemi geciriyorsa . ama geciktirici de saglikli degil diye biliyorum. Bilemedim bir arkadasim bizde Dugun tarihini kiza danisir ayarlarlar demisti keske herkes oyle yapsa

Geciktirmeyin adetinizi beklesin esiniz evliliginiz ilerleyince ne demek istedigimi anlayacaksiniz

Bende zamanında düğünden bir ay önce içmeye başlamıştım baktım tam düğün gününe denk gelecek, Yeni bir kutu daha aldım ve ara vermeden devam ettim. Benimki 21 tane olandı ve ikinci kutunun sonunda ara verdim ve normal kullanmaya başladım hiç sorun olmadı, 1,5 sene kullandım ve bıraktıktan sonra hemen hamile kaldım. Geçenlerde yine tatile denk geleceğe için ara vermeden yuttum ve yine sorun olmadı ve bıraktıktan sonra hemen hamile kaldım.
Primolut-n düşüğe sebebiyet veriyor dikkatli olun...

Düğünüme 3 hafta kaldı ve ben geçen hafta doktor kontrolünde doğum kontrol hapına başladım. Hastalığımla düğünüm dolayısıyla balayı da aynı tarihe denk geliyor. Geciktirici ve doğum kontrol hapı aynı zamanda atılır mı ne yapmam lazım?
Not : Doktora randevu alcaktım en erken tarih düğünümden 2 gün önceye var o yüzden burda sizlere sormak istedim bilgisi olan varsa şimdiden teşekkürler
başka musait bir doktora git. biz ne desek boş.

1 haftalık arayı vermeden 2. kutuya başlayın ama balayından sonra kesin ki regliniz çok şaşmasın. Sonra yine reglinizin 1. Günü başlarsınız.

Ben düğün günü kuaföre gidecekken adet olmuştum :21: balayında kardeş kardeş takıldık çok güzeldi :confused:

sen doktor olduğuna eminmisin?
regl döngüsünü düzenlerimi? kuzum o regl dediğin kanamanın suni olduğunu öğrendin demi üniversitede. ..

demir eksikliği için folik asit alınabilir. . hormon bombalarına gerek yok.

sence gercekden sağlıklı bir hapı? yani bir kadının hormon seviyesinin yıllarca tavanda olması oneriliyormu ?

nedense avrupada doktorlar önermiyor...

neyse, bilinçsiz hamile kalmak dan yinede iyidir
Demir eksikligi icin demir alinir. Folat bambaska bir seydir.
Suni kanama ne demek anlamadim. Biraz daha iyi ifade etmelisiniz dusuncelerinizi.

sen doktor olduğuna eminmisin?
regl döngüsünü düzenlerimi? kuzum o regl dediğin kanamanın suni olduğunu öğrendin demi üniversitede. ..

demir eksikliği için folik asit alınabilir. . hormon bombalarına gerek yok.

sence gercekden sağlıklı bir hapı? yani bir kadının hormon seviyesinin yıllarca tavanda olması oneriliyormu ?

nedense avrupada doktorlar önermiyor...

neyse, bilinçsiz hamile kalmak dan yinede iyidir
Avrupa'da çoğu genç kız kullanıyor Doğum kontrol hapını nerden çıkardınız doktorların önermediğini?

Tesekkur ederim aydinlandim :21:

Sorun değil kuzum. DKH regl döngüsünü dengelemez yani... sadece suni regl dengesi ortaya cikar.
Neyse...
Folat eksikligi genelde anemiye yol acar. Demir eksikligi sanilip aslında genelde folat eksikliğidir. Her doktor demir yerine ilk folat değerlerini ölcse kadinlarin çoğu rahatlardi.

Sorun değil kuzum. DKH regl döngüsünü dengelemez yani... sadece suni regl dengesi ortaya cikar.
Neyse...
Folat eksikligi genelde anemiye yol acar. Demir eksikligi sanilip aslında genelde folat eksikliğidir. Her doktor demir yerine ilk folat değerlerini ölcse kadinlarin çoğu rahatlardi.
Dunyada en sık görülen anemi demir eksikligi anemisiyken neden bahsediyorsun?
Bir kere iki aneminin morfolojisi bile farkli.
Avrupa'da paramediksin sen galiba

Avrupa'da çoğu genç kız kullanıyor Doğum kontrol hapını nerden çıkardınız doktorların önermediğini?

Önerilmiyor. Zaten belirli risk grubundaki kadinlara veren doktor diplomasini bit pazarindan almışdır :)

Evet çoğu aliyor ama önerildiğini hic duymadım. Belki sizin doktorunuz önermiştir. Onu bilemem.

Konu zaten bu değil. Sadece ayşe hanim doktor olarak yanlış bilgi vermesi beni irite etdi

Back