• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Regl sorunu

Alys

Nirvana
Pro Üye
6 Aralık 2010
34.491
91.167
798
Selamlar,

Kucuk oglum 2 bucuk yasinda neredeyse,
bu sorunu onun dogumundan sonra yasamaya basladim.
Hani hep vucudun toparlanmasi 2 yili bulur diyorlar ya, o yuzden hic doktora danismadim bu durumu, hatta sanirim ilk bir yil icinde danismistim da doktor normal normal deyip gondermisti.

Sorunum belki de normal bir seydir bilemiyorum ama ozetleyeyim, tecrubesi olanlar yardimci olursa sevinirim.
Konu regl ile ilgili oldugu icin biraz tiksindirici olabilir uyarayim.

Soruna gelirsek;
Neredeyse her ay; reglim tamamen bitiyor, banyo yapiyorum, bir tam gun bazen 2 tam gun tamamen temiz geziyorum.
Esimle cinsellik yasadiktan ertesi gun (yaklasik 8-10 saat sonra, bazen daha az) yeniden kanama yasiyorum, bazen 12 saat kadar suruyor, bazen bir saat sadece, tamamen regl gibi oluyor.
Bu arada donusumlu olarak bir ay reglim 2 gun, diger ay 6 gun suruyor. Dongu gun sayimda degisme yok sadece. 25 gunde bir adet oluyorum.

Bence normal değil ki bu durum bir problem olduğu aşıkar iyi bir doktora danışın . Çok sinir bozucu olduğuna eminim. Çok geçmiş olsun . Benimde ilişki sonrası yanmam var nedendir bilmiyorum bazen çok fazla oluyor bazen az çözemedim doktora danışacağım bunu

ikinci konu bana normal geldi- benimde bazi aylar 2-3 gün sürüyor ve cok hafif oluyor bazi aylar 6-8 gün olarak baya agir geciriyorum.

ilk durum icin: vaginal dus aliyormusunuz? ve nasil korunuyorsunuz?

Bence normal değil ki bu durum bir problem olduğu aşıkar iyi bir doktora danışın . Çok sinir bozucu olduğuna eminim. Çok geçmiş olsun . Benimde ilişki sonrası yanmam var nedendir bilmiyorum bazen çok fazla oluyor bazen az çözemedim doktora danışacağım bunu

ya iste dogum sonrasi doktorlar her seyi vucudun toparlanmamasina bagliyorlar, o yuzden 2 yasi bekledim ben de.

Doktora gitmelisin

Muhtemelen aslında bitmiyor ara veriyor

Bir ay da ilişki yaşamadan beklesen o arada yine aynı olacak mu diye

enişte beni kesmez inşallah :)))

Bir de 2 günde bitmesi de normal değil gibi

ikinci konu bana normal geldi- benimde bazi aylar 2-3 gün sürüyor ve cok hafif oluyor bazi aylar 6-8 gün olarak baya agir geciriyorum.

ilk durum icin: vaginal dus aliyormusunuz? ve nasil korunuyorsunuz?

ikinci konu normal gibi geliyor da her ay duzenli olunca biraz garipsedim, duzenli olarak 2 ve 6 seklinde her ay.

vajinal dus aliyorum.
korunmuyoruz, tuplerim bagli.

Doktora gitmelisin

Muhtemelen aslında bitmiyor ara veriyor

Bir ay da ilişki yaşamadan beklesen o arada yine aynı olacak mu diye

enişte beni kesmez inşallah :)))

Bir de 2 günde bitmesi de normal değil gibi

ahaha, yani denemek icin 2 gun bekledim iste, onda da ayni oldu, 3 gunu zorlarim :olamaz:

ya iste dogum sonrasi doktorlar her seyi vucudun toparlanmamasina bagliyorlar, o yuzden 2 yasi bekledim ben de.
2 sene çok uzun bir zaman bence ya 1 sene dese neyse de bilemiyorum kesinlikle iyi bir doktor şart yani.

2 sene çok uzun bir zaman bence ya 1 sene dese neyse de bilemiyorum kesinlikle iyi bir doktor şart yani.

yeni tasindim sayilir, daha tasindigim ulkenin saglik sistemine tam alisamadim, o yuzden de biraz erteliyordum,
buraya danisayim dedim. Ama herkes normal olmadigi konusunda hemfikir gorunen o ki.

ikinci konu normal gibi geliyor da her ay duzenli olunca biraz garipsedim, duzenli olarak 2 ve 6 seklinde her ay.

vajinal dus aliyorum.
korunmuyoruz, tuplerim bagli.

iki gün sürmesi gercekden normal- bende bu durumu en az 15 doktora danistim- hepsi normal demisti zamaninda.

ilk durum icin rahim duvarlarinda kalan pihtilasan kanlarin cözülmesi geldi ilk aklima ( spermle beraber cözülüp akmasi)
Tamponmu kullaniyorsunuz?

yeni tasindim sayilir, daha tasindigim ulkenin saglik sistemine tam alisamadim, o yuzden de biraz erteliyordum,
buraya danisayim dedim. Ama herkes normal olmadigi konusunda hemfikir gorunen o ki.
Tabiki bence asla normal değil ya 1 sene bunu yaşasan neyse ama 2 sene ciddi bir zaman bence . Ki ben hamile değilim hiç olmadım . Ama çevremde çok hamile ve anne var onlardan dinliyorum açıkcası ileride başıma ne gelir gibisinden . Hiç böyle uzun bir dönem sorun yaşayan görmedim bir an evvel bir doktora danış canım boşuna eziyet etme kendine

temizlenme süresi 10 gündür.10 günden fazlası hastalığa gırıyor.3 günden azıda hastalığa girer. eğer ki on gün içinde bir kesilip tekrar başlıyorsa sıkıntı yok .bende 10 günde temızlenıyorum. 4.gün tamamen kesılırım ama ara ara kanama olur buda 10 günde tamamen biter.

temizlenme süresi 10 gündür.10 günden fazlası hastalığa gırıyor.3 günden azıda hastalığa girer. eğer ki on gün içinde bir kesilip tekrar başlıyorsa sıkıntı yok .bende 10 günde temızlenıyorum. 4.gün tamamen kesılırım ama ara ara kanama olur buda 10 günde tamamen biter.

aa siz de yasiyorsunuz yani bunu,
ben eskiden hic yasamadim, cok duzenliydi, 4 gun seklinde.

su an cokdegisten ve hep cinsel iliski sonrasina denk geliyor, o yuzden cok rahatsiz edici olabiliyor.

Bence doktora gidin benim adetim gun sayısı normaldi ama yoğun olmaya başladı
. Adetim bitiyor sonra bikac gün lekelenme oluyordu doktora gittim myom varmış adet gelen bölgede kanama o yüzden çokmus bi cok normal değil iliskiden sonra kanama olması en iyisi doktora gitmek

Aynısı bendede oluyor normaldir galiba hiç bunu kafaya takmadim zaten doğumdan sonra değişiyor eski düzen kalmiyor

4 yaşında işte değişiyor ve öyle kalıyor bidaha doğum yaptiginda yine değişir o ben ikinci doğumu yaptım yine değişti eski düzen devam etmiyor yinede çok aklınıza takiliyorsa bi doktora görünün ama bence bi sorun yoktur

4 yaşında işte değişiyor ve öyle kalıyor bidaha doğum yaptiginda yine değişir o ben ikinci doğumu yaptım yine değişti eski düzen devam etmiyor yinede çok aklınıza takiliyorsa bi doktora görünün ama bence bi sorun yoktur

benim ikinci dogumum,
ilk dogumumu sanki yapmamis gibiyim, onda her sey normale donmustu kisa surede, bu dogumum cok degistirdi duzenimi ve vucudumu gercekten.

aa siz de yasiyorsunuz yani bunu,
ben eskiden hic yasamadim, cok duzenliydi, 4 gun seklinde.

su an cokdegisten ve hep cinsel iliski sonrasina denk geliyor, o yuzden cok rahatsiz edici olabiliyor.
benimde 5. günü biterdi temizlenirdim. doğumdan sonra böyle oldum ben.birde 20 gün sonrası başlar.ramazanda o yüzden 20 gün oruç tutarım on günü yerim :mad:benmde kız 3 yaşında

Back