Sendrom ne demekMerhabalar
Ben regl sendromlarını çok ağır atlatıyorum mutlaka her kadın icin zorlu bir süreç oluyor ama ben etrafımdaki herkesten çok farklı bir şekilde geçiriyorum bu süreci
Ve 1 ayda doğru düzgün huzurla geçirdiğim sadece bir 10 günüm oluyor çünkü bu sendrom dediğim olay adetim başlamadan 10 gün önce başlıyor adet oluyorum ağrı sancı derken o bir hafta - 10 gün geçiyor geriye 10 günüm kalıyor
Ağır geçirmekten kastım duygusal olma, göğüslerde hassaslık, sinir vs degil bunları hemen hemen herkes yaşıyor
Ama ben her regl öncesi saçma sapan bir şekilde “artık intihar etmeliyim” düşüncesine kapılıyorum
Sanki kimse beni sevmiyor , çok yalnızım , her şeyden nefret ediyorum modunda oluyorum en ufak bir olayda sevdiklerimi ciddi anlamda kırabiliyorum onlar da alıştı artık bu durumuma ama insan kendinden rahatsız oluyor kendinden nefret ediyor ne zaman bu durumlar basıma gelse hemen uygulamadan bakıyorum adetime kaç gün kalmış diye hep tam 10 gün kala başlıyor.
uzuntumden sinirimden kendimi parçalamak istiyorum ağlama krizleri öfke patlamaları yaşayabiliyorum
Benzer şeyler yaşayanlarımız var mı? Eğer yaşıyorsanız ne gibi önlemler alarak daha hafif atlatıyorsunuz ?
böyle anlatınca basit bir sıkıntı gibi ama yaşarken gerçekten çok kötü bir döneme giriyorum ve bir gün gerçekten böyle bir süreç yaşarken kendime zarar vermekten çekiniyorum
İşte bu benim . Ben de ağrıdan hastanelik oluyorum . İki oğlum var gerçi sezaryen doğum oldu , acaba normal doğum yapsaydım daha rahat geçer miydi diye düşünüyorum çoğu zaman. İki yıl önceydi sanırım kadın doğuma gittim , dedim ki içerde yapışık bir şey var herhalde kesin kurtulayım . Epey tahlil yapıldı ama yok . Çare bulamadım . Bir arkadaş hacamat ve sülük tedavisi iyi geliyor dedi onu yaptırdım epey azaldı ağrılatım ama sanırım tekrar zamanı geldi çünkü iki aydır yataktan kalkamıyorum.Merhabalar
Ben regl sendromlarını çok ağır atlatıyorum mutlaka her kadın icin zorlu bir süreç oluyor ama ben etrafımdaki herkesten çok farklı bir şekilde geçiriyorum bu süreci
Ve 1 ayda doğru düzgün huzurla geçirdiğim sadece bir 10 günüm oluyor çünkü bu sendrom dediğim olay adetim başlamadan 10 gün önce başlıyor adet oluyorum ağrı sancı derken o bir hafta - 10 gün geçiyor geriye 10 günüm kalıyor
Ağır geçirmekten kastım duygusal olma, göğüslerde hassaslık, sinir vs degil bunları hemen hemen herkes yaşıyor
Ama ben her regl öncesi saçma sapan bir şekilde “artık intihar etmeliyim” düşüncesine kapılıyorum
Sanki kimse beni sevmiyor , çok yalnızım , her şeyden nefret ediyorum modunda oluyorum en ufak bir olayda sevdiklerimi ciddi anlamda kırabiliyorum onlar da alıştı artık bu durumuma ama insan kendinden rahatsız oluyor kendinden nefret ediyor ne zaman bu durumlar basıma gelse hemen uygulamadan bakıyorum adetime kaç gün kalmış diye hep tam 10 gün kala başlıyor.
uzuntumden sinirimden kendimi parçalamak istiyorum ağlama krizleri öfke patlamaları yaşayabiliyorum
Benzer şeyler yaşayanlarımız var mı? Eğer yaşıyorsanız ne gibi önlemler alarak daha hafif atlatıyorsunuz ?
böyle anlatınca basit bir sıkıntı gibi ama yaşarken gerçekten çok kötü bir döneme giriyorum ve bir gün gerçekten böyle bir süreç yaşarken kendime zarar vermekten çekiniyorum
Benimde regl zamanı yeme bozukluklarım oluyor ama bunun daha çok psikolojik olduğunu düşünüyorumSizin kadar olmasa da bende müthiş karamsar ve sinirli oluyordum. Bir kaç şeyi farkettim, o süreçte mesela canım bir ay müthiş tuzlu şeyler çekerken bir ay tatlı şeyler çekiyor. Yani ya cips, ya çikolatalı ya şerbetli şeklinde bir dönüm vardı. Ben bu isteklerimi karşıladığım vakit daha ağır geçirdiğimi farkettim. Canım çok istiyor evet ama yemiyorum. Cips zaten aylardır tüketmedim. Onun dışında artık tahammül edemiyorsam minimum yiyorum, nefis öldürecek kadar. Yine bu süreçte yemeyi az tutmaya hatta reglin ilk 2, 3 günü neredeyse aç şekilde geçiriyorum bu da duygusal yönlerime iyi geliyor ve aynı zamanda bedenimi rahatlatıyor. Bol su içmeye dikkat ediyorum. Regl başladığında kahveyi azaltıyorum ya da hiç tüketiimiyorum. Çikolatalı şeylerden uzak duruyorum çünkü kasılmakara sebep olduğunu düşünüyorum. Bir de aktif kalmaya çalışıyorum. Eskiden 3, 4 gün hiç bir şey yapmadan yatardım. Artık öyle değil. Evimle ilgili şeylerle ilgileniyorum, kitap okumayı canım istemezse resim yapıyorum gibi gibi... Bir de evliysenşz eğer eşinizle teması, dokunmayı artırın, duygusal açıdan iyi gelecektir inşallah.
Yemin ederim aynı ben. Bende fiziksel sıkıntı da oluyor. Tansiyon yüksekliği, baş dönmesi, mide bulantısı. Ve şu an 7 gün var ve başladı belirtiler. Bi önlemim yokMerhabalar
Aklıma bu geldi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?