Regl sendromu

Hazalesma

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
61
Puanlar
48
Merhabalar
Ben regl sendromlarını çok ağır atlatıyorum mutlaka her kadın icin zorlu bir süreç oluyor ama ben etrafımdaki herkesten çok farklı bir şekilde geçiriyorum bu süreci
Ve 1 ayda doğru düzgün huzurla geçirdiğim sadece bir 10 günüm oluyor çünkü bu sendrom dediğim olay adetim başlamadan 10 gün önce başlıyor adet oluyorum ağrı sancı derken o bir hafta - 10 gün geçiyor geriye 10 günüm kalıyor
Ağır geçirmekten kastım duygusal olma, göğüslerde hassaslık, sinir vs degil bunları hemen hemen herkes yaşıyor
Ama ben her regl öncesi saçma sapan bir şekilde “artık intihar etmeliyim” düşüncesine kapılıyorum
Sanki kimse beni sevmiyor , çok yalnızım , her şeyden nefret ediyorum modunda oluyorum en ufak bir olayda sevdiklerimi ciddi anlamda kırabiliyorum onlar da alıştı artık bu durumuma ama insan kendinden rahatsız oluyor kendinden nefret ediyor ne zaman bu durumlar basıma gelse hemen uygulamadan bakıyorum adetime kaç gün kalmış diye hep tam 10 gün kala başlıyor.
uzuntumden sinirimden kendimi parçalamak istiyorum ağlama krizleri öfke patlamaları yaşayabiliyorum
Benzer şeyler yaşayanlarımız var mı? Eğer yaşıyorsanız ne gibi önlemler alarak daha hafif atlatıyorsunuz ?
böyle anlatınca basit bir sıkıntı gibi ama yaşarken gerçekten çok kötü bir döneme giriyorum ve bir gün gerçekten böyle bir süreç yaşarken kendime zarar vermekten çekiniyorum

Spor yürüyüş yapabilirsiniz
Kafeinli içeceklerden bu dönemde uzak durmak ve bol su içmek de faydalı diye okumuştum

Doktora göründünüz mü? muhtemelen hormanal bir dengesizlik yaşıyorsunuz.

O dönemlerde dikkatinizi yoğunlaştırabileceğiniz bir uğraş mı bulsanız kendinize?
Ne yazık ki regl ve sendromları menopoza kadar yakamızı bırakmayacak olan belalılarımız.

b vıtamını degerlerıne d vıtamınıe baktır ıstersen bunların eksıklıgı depresyona neden olabılıyormus

Bu durumu kız kardeşim de yaşıyor. Kaç kez psikoloğa gitti fayda etmedi. Artık alıştı. Ve bu düşüncenin sebebini bildiği için kendini sakinleştirebiliyor. Tek fark onda 7 gün sürüyor. Mens olduğunda sadece. Pms döneminde yaşamıyor. Ben mens olduğunda her gün ararım onu. Sakinleştiririm. Çok zor gerçekten yaşadığınız. Umarım bu durumu hafifletecek bir çözüm bulabilirsiniz.

Bende öyleyim cok asırı sinirliyim ve depresifim. Normalin üzerinde. Tüm aile bıktık benden. Bende surada bekliyim

Aklıma bu geldi.

Gerçekten böyle bir derdi paylaşırken çekiniyorum ama gerçekten insanın elinde olmayan çok enteresan duygular
Üniversite öğrencisiyim hayatımda zaten okul fazlaca strese sebep oluyor bu dönemde normalde kafama takmayacağım şeyler bile beynimin içinde öyle büyüyor ki beni çıldırtıyor ..
umarım çok teşekkür ederim Allah kardeşinizin de yardımcısı olsun

b vıtamını degerlerıne d vıtamınıe baktır ıstersen bunların eksıklıgı depresyona neden olabılıyormus
Düzenli olarak sağlık ocağında test yaptırıyorum ve bakılan değerlerim hep olması gerektiği gibi çıkıyor
Keşke vitamin eksikliğinden olan bir şey olsa da takviye ile kurtulsam bu beladan

Psikiyatriste gittiniz mi hiç?

Psikiyatriste gittiniz mi hiç?
Yok hayır gitmedim, ergenliğimde yaşadığım bir çocuğu derinden sarsabilecek sıkıntılarım oldu gündelik hayatımda bu travmalarla bas edebildiğimi düşünüyorum ama regl vakti gelince tüm ayarlarım şaşıyor :) unuttuğum şeyler bile gün yüzüne çıkıyor
Onlar çıkmasa da beynim o an kendi kendine sıkıntı üretiyor
Sanırım psikiyatr ı denemem gerek

Mutlaka gidin. Çünkü sizin durumunuz kardeşiminkinden kötü. Belki size iyi gelir

Sizin kadar olmasa da bende müthiş karamsar ve sinirli oluyordum. Bir kaç şeyi farkettim, o süreçte mesela canım bir ay müthiş tuzlu şeyler çekerken bir ay tatlı şeyler çekiyor. Yani ya cips, ya çikolatalı ya şerbetli şeklinde bir dönüm vardı. Ben bu isteklerimi karşıladığım vakit daha ağır geçirdiğimi farkettim. Canım çok istiyor evet ama yemiyorum. Cips zaten aylardır tüketmedim. Onun dışında artık tahammül edemiyorsam minimum yiyorum, nefis öldürecek kadar. Yine bu süreçte yemeyi az tutmaya hatta reglin ilk 2, 3 günü neredeyse aç şekilde geçiriyorum bu da duygusal yönlerime iyi geliyor ve aynı zamanda bedenimi rahatlatıyor. Bol su içmeye dikkat ediyorum. Regl başladığında kahveyi azaltıyorum ya da hiç tüketiimiyorum. Çikolatalı şeylerden uzak duruyorum çünkü kasılmakara sebep olduğunu düşünüyorum. Bir de aktif kalmaya çalışıyorum. Eskiden 3, 4 gün hiç bir şey yapmadan yatardım. Artık öyle değil. Evimle ilgili şeylerle ilgileniyorum, kitap okumayı canım istemezse resim yapıyorum gibi gibi... Bir de evliysenşz eğer eşinizle teması, dokunmayı artırın, duygusal açıdan iyi gelecektir inşallah.

Aynısını yaşıyorum. Bunun adı PMDD. Öyle çayla yürüyüşle geçen şeyler değil. Doktor doktor gezdim bunun için ben. En son Prof. buldum o da aynısını dedi.
Aslında sağlıklısınız, yani bu bir hastalık değil. Bazı kadınlar yumurtlama dönemini fark etmez bile dedi. Ben fark ediyorum lokalize bile edebiliyorum.
Beyin Progesteron hormonunun düşüşüne çok hassas tepki veriyor, Serotonin ve Dopamini etkiliyor. Ondan dolayı duygu değişimi yaşıyorsunuz.
Doğum kontrol hapıyla hormonlar aynı seviyede kalıyor, regl olmuyorsun ve beyin Progesteron düşüşü yaşamıyor.
Siz bir doktora danışın, sizin durumunuz farklı olabilir. O yüzden tavsiye veremem.
Ben şahsen doğum kontrol hapını almıyorum, bana iyi gelmedi. Başka çözümlere bakıyorum. Bende de tam 12 gün önce başlıyor maalesef ve bu çok uzun bir süre.

Katharina Dalton'un "Once a Month" adlı kitabını da bilgilenmek için tavsiye edebilirim.

Sanırım internette araştırırken pmdd’yi pms nin çok daha ilerisi olduğunu hatta birçok katil kadınların bu dönemde cinayet işlediklerine dair bir yazı okumuştum

eskiden kadın doguma gittiğimde bu sıkıntılarımdan hiç bahsetmemiştim çünkü regl ile alakalı olduğunu çok sonradan fark etmiştim şiddetli ağrı sebebi ile gitmiştim o zaman da doğum kontrol hapı vermişti ama daha o dönem 20 yaşında olduğum icin kullanmaya cesaret edememiştim
Yakın zamanda kadın doğuma randevu alsam iyi olacak o zaman
Çok teşekkür ediyorum

PMS denen durumu ağır yaşıyorsunuz ve anlattıklarınız normal sınırını geçmiş durumda.psikologla olacak iş değil, fizyolojik bir şey yaşıyorsunuz,psikiyatriste gitmeniz lazım,SSRI denen bazı ilaçlar var,kuvvetle muhtemel size reçete ederler,fayda göreceğinize eminim :)

eğer çok ağrılı geçiyorsa kadın doğuma kontrole gidin tam kapanma başlamadan,aşırı ağrı anormaldir,kist vb olabilir yumurtalıklarınızda.

geçmiş olsun :)

Ä
Cinayet mi Allah, Allah bunun regle alakası mı varmış
Umarım çözüm bulursunuz

Daha öncesinde ağrı sebebiyle kadın doğuma gitmiştim o donem sancıdan bayılıyordum herhangi bir şey çıkmamıştı ağrılarım icin de doğum kontrol hapı vermişti
O zaman 20 yaşında olduğum icin kullanmaya cesaret edememiştim ama sonra ağırlarım icin düzenli ağrı kesici kullanmaya başlayınca bir nebze daha hafif geçirmeye başladım ama inanın en şiddetli ağrı bile bu beynimde yaşadıklarımın yanında hiçbir şey kalıyor fiziksel ağrı bir şekilde geçiyor diyorum sanki o dönem içime bir canavar giriyor ve beni sürekli dürtüyor kendime karşı bile dolduruşa getiriyor
Allah kimseye yaşatmasın
Sanırım psikiyatra gitmek en doğru seçenek olacak
Teşekkür ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…