• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

regl öncesi antidepresan kullanan var mı?

fitblack

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2016
6.480
9.877
148
Benim için gerçekten çok mühim bir konu bu,resmen her ayın en az 1 haftası berbat geçiyor.öyle spor yapmak yok papatya çayları falan da kesmiyor gram işe yaramıyor.güçlü bir şey lazım ki insana dönebileyim.sadece regl öncesinde antidepresan kullanan var mı? işe yarıyor mu gerçekten,çok mutlu olmak değil de normal olabiliyor musunuz?

Ben hep antidepresan alıyorum ama ağrıma herhangi bir faydası olmadı. Bir kadın doğum uzmanı arkadaşım vardı o ilk gün tam ağrı başlayacağını hissettigin an iki tane aprn.. al dedi gecikmemek şartıyla. Faydasını gördüm tabi bence bir uzmana görünüp kendinize göre tavsiye alabilirsiniz. Başka alternatif yollarda var.

Ben hep antidepresan alıyorum ama ağrıma herhangi bir faydası olmadı. Bir kadın doğum uzmanı arkadaşım vardı o ilk gün tam ağrı başlayacağını hissettigin an iki tane aprn.. al dedi gecikmemek şartıyla. Faydasını gördüm tabi bence bir uzmana görünüp kendinize göre tavsiye alabilirsiniz. Başka alternatif yollarda var.
Konu sahibi ağrıdan değil de psikolojik durumdan bahsetmiş sanırım.

tam olarak anlamadim ki sadece o dönem mi kullanmak istiyorsunuz? Benim bildigim antidepresanlarin etkisini göstermesi bile bir kac haftayi aliyor. Öyle doz azaltmadan birden pat diyede birakilmiyor

Konu sahibi ağrıdan değil de psikolojik durumdan bahsetmiş sanırım.
Aa evet ya regl=ağrı algısında olduğum için psikoloji filan hak getire :D Ama uzun yıllar antideprasan kullanıcısı olarak tavsiye etmem çünkü onu düzenli kullanmak lazım etkisini görmek için. Ayda bir kez kullanarak çok fayda sağlamaz. Ama antideprasan etkisi gösteren tamamen bitkisel Passifflora şurup var pek bi yan etkisi yok genelde o tavsiye edilir. Bi de sarı kantaron çiçeğini demleyip çay olarak içmek iyi olur hapı da var gnc de. Avrupada bitkisel antidepresan olarak kullanılıyor sarı kantaron St. Worth gibi bi isimle anılıyordu. Bunları deneyebilirsiniz. Hap degil de sarı kantaronu araştırın bulabilirseniz çiçeğini demleyip cay olarak icin en sağlıklı görünen yol.

Antidepresanlar öyle ağrı kesici gibi şıp diye etki gösteren ilaçlar değil. Benim regl öncesi de çok gergin geçer ama hiç antidepresan alsam mı diye düşünmemiştim sen çok yaşa e mi nerden aklına geldi :)

Melisa çayı iç, doğadanın passifloralı melisası var poşet çay.

Bence kesinlikle antidepresan kullanma o ilaçlar çok kötü...benimde önceden adet öncesi 1hafta ve adet haftası olarak 2hafta feci agrim oluyordu bayıldığım bile biliyorum çok defa günde 3kere iğne oluyordum.bircok doktora gittim ama bir çare yok.bitkisel denemediğim şey kalmadı nar çiçeği çağı çok hafif bi rahatlama yapıyordu o kadar.butun denemelerim hüsran evlenince geçer dediler yine geçmedi 8ay önce şehir değiştirdik burda hiç agrim olmuyor.sifa buradaymis demek ki :duduk: ilaç olarakta diplomec ve buzkapon iyi geliyordu bana ama kişiden kişiye degisiyor

Antidepresan hemen etki etmez. Aynı sebepten psikoloğa gittim. D vitamini eksikliği çıktı. Ve vitamin eksikliği Regl öncesi hormanları tetikliyor dedi aşırı sinirli olmamın sebebiymiş. Vitamin takviyesi verdi reglden 10 gün önce vitamin alıyorum ve İnan hemen etki ediyor son üç aydır gayet iyiyim.

teşekkür ederim ama ağrı değil şu anki şikayetim. ağrı da çok oluyor zaten ya iğne vurduruyorum direkt hastaneye gidip ya da güçlü ağrı kesiciler alıyorum. en azından ağrının bir çözümü var :(

tam olarak anlamadim ki sadece o dönem mi kullanmak istiyorsunuz? Benim bildigim antidepresanlarin etkisini göstermesi bile bir kac haftayi aliyor. Öyle doz azaltmadan birden pat diyede birakilmiyor
aynen benim de bildiğim öyle. ama internette birkaç yerde rastladım dönemsel olarak antidepresan kullananımına,o yüzden buraya sordum, işe yarıyor mu gibisinden. yoksa ilaç adı alıp onu kullanacak değilim ama bunun için doktora giderim en azından.

Antidepresanlar öyle ağrı kesici gibi şıp diye etki gösteren ilaçlar değil. Benim regl öncesi de çok gergin geçer ama hiç antidepresan alsam mı diye düşünmemiştim sen çok yaşa e mi nerden aklına geldi :)

Melisa çayı iç, doğadanın passifloralı melisası var poşet çay.
Aa evet ya regl=ağrı algısında olduğum için psikoloji filan hak getire :KK70: Ama uzun yıllar antideprasan kullanıcısı olarak tavsiye etmem çünkü onu düzenli kullanmak lazım etkisini görmek için. Ayda bir kez kullanarak çok fayda sağlamaz. Ama antideprasan etkisi gösteren tamamen bitkisel Passifflora şurup var pek bi yan etkisi yok genelde o tavsiye edilir. Bi de sarı kantaron çiçeğini demleyip çay olarak içmek iyi olur hapı da var gnc de. Avrupada bitkisel antidepresan olarak kullanılıyor sarı kantaron St. Worth gibi bi isimle anılıyordu. Bunları deneyebilirsiniz. Hap degil de sarı kantaronu araştırın bulabilirseniz çiçeğini demleyip cay olarak icin en sağlıklı görünen yol.
kızlar haklısınız da valla var böyle bir şey :KK70: pms antidepresan diye girip bir bakın, dönemsel olarak kullananlar oluyormuş. ama ne yalan söyleyeyim bana da saçma geldi evet şıp diye etki etmez çünkü. kullanan var mı merak ettim ondan ama anlaşılan yalan dolan bilgi kirliliği yine
bir de melisa çayları,papatyalar,passifloralar hepsini denedim. hatta pasifloranın çayıyla yetinmedim,şurubunu aldım,tabletini aldım yok gram etkilemedi beni. full uyuttu o kadar

aynen benim de bildiğim öyle. ama internette birkaç yerde rastladım dönemsel olarak antidepresan kullananımına,o yüzden buraya sordum, işe yarıyor mu gibisinden. yoksa ilaç adı alıp onu kullanacak değilim ama bunun için doktora giderim en azından.

Ben sinirli değil ama aşırı mutsuz ve umutsuz, depresif oluyorum

Ayın diğer günlerinde gayet normalim

Google attım progesteron azalması yüzündenmiş. Bende de son 2 yıldır var zaten, yaşım ilerleyince hormon seviyem düşmüş zannımca

İnternette antidepresen almayın hormon seviyenize baktırın demişler

Antidepresan hemen etki etmez. Aynı sebepten psikoloğa gittim. D vitamini eksikliği çıktı. Ve vitamin eksikliği Regl öncesi hormanları tetikliyor dedi aşırı sinirli olmamın sebebiymiş. Vitamin takviyesi verdi reglden 10 gün önce vitamin alıyorum ve İnan hemen etki ediyor son üç aydır gayet iyiyim.
bu çok mantıklı geldi bana şu an ya. çünkü eskiden asla bu kadar değildim kesin vücudumda bir şey eksik.bayağıdır tahlil yaptırmıyorum gidip baktırayım ben de. D vitamini mi sadece? diğer vitaminlerden de tetikleyen var mıymış

Ben sinirli değil ama aşırı mutsuz ve umutsuz, depresif oluyorum

Ayın diğer günlerinde gayet normalim

Google attım progesteron azalması yüzündenmiş. Bende de son 2 yıldır var zaten, yaşım ilerleyince hormon seviyem düşmüş zannımca

İnternette antidepresen almayın hormon seviyenize baktırın demişler
o zaman ona da baktırayım ama normale dönmek için hormon ilacı mı kullanmam gerekecek? :/

Çok gerginim ayaklarım bacaklarım karnım şiş.5 gün var regl’ime.Ben bu dönemlerde kendimi hissetmiyorum bedenim benim değilmiş gibi oluyo...Selectra aldım bugün.bakalım iyi gelecekmi...!

Back